Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 13 октября 2012, 14:38
2530
1

Кардинал-Ровно – ЛТК. Анонс

Чи витримає ЛТК тягар лідерства?

| Обновлено 13 октября 2012, 14:38
2530
1
Кардинал-Ровно – ЛТК. Анонс
Сергей Палкин

Чергову гру луганчани гратимуть в Рівному, де їх суперником буде, напевно, сама домашня команда чемпіонату – «Кардинал», яка, до речі, за останні два роки не втратила в Рівному з «ЛТК» жодного очка: три гри – три перемоги господарів. Давно ми не бачили «ЛТК» на першому місці. Що стосується чергового матчу в Рівному, то судячи з попередніх ігор команд, передбачити рахунок гри буде досить складно, адже він може бути як на користь однієї, так і на користь іншої команди.

З початку чемпіонату рівняни провели три матчі, причому встигли заповнити всі графи в турнірній таблиці, не залишивши жодного нуля – у підсумку одна перемога, нічия і поразка, з різницею забитих пропущених 8:7. Натомість «телефоністи» зіграли на гру більше і, на відміну від рівнян, таки зберегли один нулик в графі нічиї, на їхньому рахунку три перемоги і одна поразка, при різниці забитих пропущених 15:11.

Три гри «кардиналівців», які волею календаря пройшли в Рівному, поставили більше запитань, аніж відповідей про силу колективу. Найбільш помітними в складі рівненського колективу були граючий тренер Сергій Піддубний, голкіпер Віталій Дєнюжкін, а також Мар’ян Маринюк і новачок команди Андрій Чернієнко. Кращий бомбардир у складі рівнян попереднього чемпіонату Олександр Бондар, хоча і був помітний на майданчику, проте лік забитим голам ще не відкрив. Хоча, знаючи цього футболіста, можна не сумніватися, що за ним не заржавіє і, можливо, якраз в матчі з «телефоністами» його прізвище з’явиться у протоколі в графі «забиті м’ячі».

На жаль з другої четвірки, окрім дій в окремих епізодах, відмітити нікого. Після переходу в другу четвірку загубився Паршиков. Танський і Басич через травми ніяк не вийдуть на належний рівень. Правда, сподіваємося, ще не сказав свого слова ще один новачок колективу Олександр Вершинін. Ну і, звичайно, більшого потрібно чекати від двадцятирічних Ситника і Фаренюка.

Можливо, критика зі сторони головного тренера на адресу другої четвірки піде на користь і вже у черговому матчі хлопці розкриються в повній мірі. Адже далекоглядність Сергія Піддубного і його слова на рахунок гри футболістів не одноразово давали позитивний результат. Взяти за приклад хоча б його побажання після першої гри стосовно новачка команди Андрія Чернієнка: «Гра Андрія сподобалася, але хотілося б, щоб він ще й забивав!». Після цих слів у наступних двох матчах Андрій не залишав майданчик без забитого голу, а в воротах дебютантів Екстра-ліги ще й відзначився двічі поспіль.

Луганчани розпочали чемпіонат з сенсаційної перемоги в Івано-Франківську, пропустивши по голу наприкінці обох таймів, телефоністи шість разів засмутили Кирила Ципуна – голкіпера «Урагану». Вдало провівши дебют другого тайму, луганчани здобули суттєву перевагу в рахунку, після чого довести гру до перемоги було справою техніки. Холодний душ від чемпіона повернув «ЛТК» з небес на землю, і вони гідно переграли дебютанта Екстра-ліги в Хмельницькому, який ще не мав в активі очок і, звісно, палав бажанням перервати невтішну серію в рідних стінах.

Ось так після трьох матчів луганчани опинилися серед фаворитів і підтвердити реноме повинні були у домашній грі з «Єнакієвцем». Перемога «ЛТК» вивела команду в одноосібні лідери.

Хто ж найбільше запам’ятався в чотирьох матчах у складі «ЛТК»? Звичайно, варто відмітити голкіпера луганчан екс-«кардиналівця» Андрія Пітулю, який тричі визнавався кращим гравцем матчів за версією Екстра-ліги, причому Андрій примудрився вистрілити дуплетом у матчі зі «Спортлідером+». У першій грі з «Ураганом» кращим був визнаний Кузь – автор двох голів у ворота івано-франківців, до речі, Тарас лише в одному матчі пішов із поля без голу, як ви вже здогадалися, це була суха поразка в грі з чемпіоном України. Всього на рахунку Кузя 4 голи, і він разом з «енергетиком» Павленком очолює список бомбардирів Екстра-ліги. Окрім Кузя, в «ЛТК» запам’яталися своєю націленістю на ворота Олександр Стрілець і Богдан Свиридов, варто відмітити також Артема Рося і двадцятирічного Володимира Разуванова.

Отже гра в Рівному між двома непримиренними суперниками обіцяє бути дуже насиченою на події, обидві команди намагатимуться показати високі швидкості, гостру націлену на ворота гру багату гольовими моментами.

На гостей буде тиснути тягар лідерства і непереможність господарів у рідних стінах. За останні два сезони з Рівного луганчанам так і не вдалося вивезти бодай очко. Рівняни ж, навпаки, намагатимуться довести, що поразка в матчі з «Єнакієвцем» лише прикрий випадок, а для цього перемога над теперішнім лідером в самий раз.

Чия тактика виявиться кращою – Романа Ковальчика чи Сергія Піддубного, чия команда краще впорається зі стартовим хвилюванням і продемонструє на що здатна? На це дасть відповідь сама гра. Не потрібно також забувати і про вдачу. До кого вона повернеться на цей раз – до гостей, чи навпаки – буде на боці господарів? Як би не сталося, двобій не залишить байдужими глядачів і, сподіваємося, порадує їх хорошою реалізацією, адже заради футбольного дива вболівальники і полюбляють футзал.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

13 октября, суббота
«Кардинал-Ровно» (Ровно)  «ЛТК» (Луганск)  
Ровно. Спорткомплекс ДЮСШ-4. 13.00
 Арбитры: Сергей Дребужан (Мукачево), Андрей Кравченко (Сумы)
 Прогноз Sport.ua – 5:3

 

Опрос

Голосов 7
С каким исходом завершится матч «Кардинал-Ровно» - «ЛТК»?

Победа «ЛТК»

3 голоса 42.86 %

Ничья

1 голос 14.29 %

Победа «Кардинал-Ровно»

3 голоса 42.86 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
san68-68
Буду болеть за Кардинал, но, объективно, на сегодняшний день ЛТК по-сильнее будет.