Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2462
0

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Добре, що своєчасно закінчився 1-й тайм»

«Кардинал-Ровно» – «Спортлидер+» – 4:2. Послематчевая пресс-конференция

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Добре, що своєчасно закінчився 1-й тайм»

Головний тренер «Спортлідер+» Іван Стасюк:

- Сподіваюсь, що матч сподобався вболівальникам. Одразу хочу зауважити, що ми грали на перемогу, і те, що в другому таймі з нами сталося, мабуть, це через брак досвіду. Виходили ми після відпочинку, щоб і ще більше нагнітати, і звичайно хотілося збільшити перевагу. Ви бачили нас в першому таймі, гра нам вдавалася. А ось після перерви вони просто «полізли», і ви всі бачили ті голи, які влітали у наші ворота.

Ми в першому таймі плідно попрацювали, щоб здобути такий рахунок, і, можливо, це далося взнаки. Хоча в перерві свідомо готувалися до другого тайму і планували збити агресивність «Кардиналу-Рівне» перш за все завдяки швидким діям в атаці. Але це футзал, тому граєш так, як тобі дозволяє суперник.

Кілька слів стосовно гри вихованця рівненського футзалу Сондака. Володимир хороший гравець і якщо все буде добре, то згодом він гратиме в збірній України. Хочу зауважити, що Рівненщина виховала хорошого футзаліста. Так, як він добре знає вашу команду, то сьогодні на установці він своє слово мав.

Але повертаючись до гри загалом, хочу сказати, що наша команда дивиться в майбутнє. У кожній грі ми намагаємося грати на перемогу. І хоча наші дві четвірки грають по-різному, але ми все-таки маємо свою модель гри, якої намагатимемося дотримуватися.

Стосовно ж психології, то після гри президенти клубу зайшли в роздягальню і сказали: «Ми гордимося вами». Думаю, що це додало сил і натхнення гравцям команди. Ми ж «Єнакієвцю» теж програли, а сьогодні, думаю, сподобалися вболівальникам в кількох моментах.

Говорити про клуб я, як наймана людина, не можу, але зважаючи на те, що зараз робиться в структурі клубу, то це проект не одного дня і навіть не одного року. У нас буде друга команда, як і у вас. Свою ви заявляєте в першій лізі, а ми поки що плануємо грати в другій. Зараз ми набираємо дітей і хочемо піти вашим шляхом, адже знаємо, що в Рівному готують хороших гравців. Ми хочемо зайти до когорти футзалу надовго і не просто зайти, а вигравати.

У вас хороша команда всі гравці рівні, стараються. І все-таки найбільше нас сьогодні образив Андрій Чернієнко. І, звичайно, найкращі побажання вашому нев’янучому граючому тренеру. Після гри він підійшов до мене і подякував за науку, але я так і не зрозумів, що він мав на увазі, потрібно буде вияснити.

Загалом виділяти нікого не буду, вся команда «Кардинал-Рівне» рівна. Сподобався сьогодні Олександр Вершинін, який вийшов у другому таймі і певно хотів щось довести своєю грою. Я вже згадував про Андрія Чернієнка, і, звичайно, не можна забувати про Сергія Піддубного. А стосовно своїх підопічних, то в мене правило, незважаючи на результат, нікого не виділяти, адже футзал – це перш за все командна гра, і вся команда працює на результат.

Завершуючи нашу розмову, хотів би привітати з перемогою вашу команду – вони молодці.

Голкіпер МФК «Кардинал-Рівне» Віталій Дєнюжкін:

- Перш за все хотів би привітати вболівальників з такою грою. Вона була досить важкою, як в емоційному, так і в психологічному аспектах, адже, поступаючись 0:2, хлопці просто молодці, що зуміли переламати хід гри. Ну і, звичайно, молодці, що змогли вже на початку другого тайму скоротити відставання до мінімуму. За рахунку 1:2 підбадьорилися, заграли в свою гру. Правда, в цей момент було дуже складно, адже потрібно було залишити ворота недоторканими. Гра була такою, що ще один гол у наші ворота міг би перекреслити всі сподівання на позитивний результат. Тому, коли ми зрівняли рахунок, ми вже емоційно були дещо вищими за суперника, окрім того, ми ще й грали вдома, а тут, як кажуть, і рідні стіни допомагають. За рахунок цього фактору нам і вдалося здобути перемогу.

Я не можу судити, чи завдяки моєму виходу настав злам у грі. У команді є тренер, керівництво клубу, вболівальники – ось їм і давати оцінку. А я просто виконував свою роботу і намагався зробити все, щоб наша команда виграла. Як вийшло – давати оцінку і вирішувати не мені. Стосовно першого тайму, то не буду зупинятися на пропущених м’ячах – буде перегляд, будемо робити висновки. А ось чого не вистачало команді, так це емоційності, заряду на перемогу, палкого бажання її здобути. Ось цього не вистачало в першому таймі. Можливо, злий жарт із нами зіграла впевненість у своїй силі, адже ми з ними вже двічі грали і тому були впевнені у своїх силах. Ще раз наголошую, що в першому таймі на не вистачало тих емоцій, які були протягом всієї гри з «Енергією». Але поступаючись 0:2, ми зрозуміли, щоб відступати нікуди.

А взагалі грати в рідних стінах дуже приємно. Ця атмосфера в залі, коли вболівальники закликають йти вперед, просто примушує до активних дій і додає натхнення. Отже вирвати сьогодні перемогу нам допомогли рідні стіни.

Граючий головний тренер МФК «Кардинал-Рівне» Сергій Піддубний:

- Найбільше я боявся того, що гравці повірять у те, що ми сильніші за «Спортлідер+». І, як я не наголошував, що до гри потрібно підійти дуже зібраними і уважно поставитися до всіх моментів, це не допомогло. У першому таймі ми грали настільки вальяжно, що здавалося «перемогли» ще до гри. Так не можна робити. Ми створили в першому таймі чимало моментів, але через цю вальяжність не реалізовувалися стовідсоткові нагоди, і потім дуже складно було зупинити таку команду, як «Спортлідер+». Це молода команда і, хоча її виконавцям ще не вистачає майстерності, але за рахунок бажання вони можуть багато. Що казати, якщо вони забивають гол і летять вперед, у них очі горять і зупинити їх дуже тяжко. І нам пощастило, що ми не пропустили третій гол, інакше тоді нам було б дуже важко. А так добре, що своєчасно закінчився перший тайм. Якби нам Сондак забив третій гол, це для нас вже було б катастрофою, адже тоді в другому таймі складно було б щось змінити. Вдало вийшов Чернієнко і забив ще в дебюті другого тайму перший гол, а потім ще й зрівняв рахунок. А далі нам було вже легше, тому що, на мою думку - клас нашої команди все-таки вищий ніж у «Спортлідера+», як і майстерність більшості гравців.

Що мені сьогодні найбільше сподобалося, це те що Чернієнко, не дивлячись на те, що в першому таймі виглядав слабо і невпевнено, вийшовши на гру після відпочинку заграв зовсім інакше. Він не те що з легкістю розбирався з гравцями суперника, а перегравав їх буквально на одному квадратному метрі. Просто молодець. Але я хочу щоб Андрій забивав ще більше. Нехай забивають – він і Мар’ян Маринюк, щоб завжди були попереду в списку бомбардирів, а ми будемо їм помагати.

Те, що в другому таймі я випустив на майданчик замість Гурко Дєнюжкіна, це чисто моя інтуїція. Я не хочу сказати, що Іван погано відстояв, але інтуїція мені десь підказала, що потрібно було щось змінити і поміняти воротаря. Віталій більш вдало грає ногами і краще читає гру, що і було нам потрібно. У другому таймі ми були вимушені «лізти», тому потрібно було підчитувати гру і страхувати нас, що Віталій і зробив успішно. Окрім того, він доклав максимум зусиль, щоб залишити ворота недоторканими. Там було кілька моментів, коли м’яч вилітав із-під гравців, нібито м’яч і в нього, але воротарю в таких моментах складно зложитися. Сьогодні він просто молодець. І якщо в минулому матчі Гончаренко його хвалив, то якраз у попередній грі, на мій погляд, і не було таких моментів, а сьогодні Дєнюжкін звісно виручив, за що я йому дуже вдячний. Віталій у цьому матчі приніс команді велику користь.

Наступна гра з «Єнакієвцем». На мою думку, вона буде зовсім іншою, адже гравці самі розуміють, що суперник класом вище. Окрім того, їхній склад зараз поповнив ще й бразилець Тіагу, який до цього виступав у складі донецького «Шахтаря». Тому, я вважаю, що на «Єначку» колектив особливо налаштовувати непотрібно. Усі повинні вийти на гру і виконати все те, про що ми домовляємося перед грою і те, що ми награємо під час тренувань.

Хочу також додати, що в попередньому сезоні ми багато створювали моментів і ніби грали непогано, але десь нам не щастило. То нехай краще буде так, як було сьогодні – три очки ми заробили, і це саме головне. Зараз я розумію одне – головне це результат, потім впевненість гравців. Майстерність все одно якась є, адже гравці в нас досвідчені і більшість із них майстровиті.

Сьогодні вперше на майданчику в складі нашої команди з’явився Вершинін. Олександр значно освіжив гру, дещо додав у дії другої четвірки. Загалом робив те, що я йому сказав. Перед ним було завдання вийти і взяти гру на себе, з «брівочки» «качати», бити по воротах. І він свою роботу зробив. Десь відтягнув на себе увагу гравців суперника і це теж дало певний результат загалом у грі. Його грою задоволений – молодець. За майстерністю він гравець високого класу, як для нашої команди, але ще поки що неготовий. До цього залу теж не просто пристосуватися. Зараз іде його адаптація і я думаю, що він нам допоможе.

Стосовно Басича, то це гравець основного складу, але через травму, він не тренувався на цьому тижні в повну силу. А гравець все-таки повинен бути готовий до гри. Тобто тренуватися, бити по воротам, бігати і т.д. А якщо щось пропускає, значить, його щось турбує і не все гаразд. Тому коли одужає, ввійде в цей ритм – буде грати.

«Спортлідер+» команда молода, команда яка «біжить». Виходячи з цього, потрібні були гравці швидкі, моторні, мобільні. Через це в другому таймі Паршиков з’являвся на майданчику значно рідше ніж в першому. Андрій досвідчений гравець, може правильно зіграти в тому чи іншому епізоді. Але я порахував, що вихід, таких гравців, як Вершинін, Танський, Фаренюк, Басич, які дещо молодші, піде лише на користь команді. І вони зуміли нав’язати свою гру та звичайно внесли свій вклад у перемогу.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 6
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Коуч Эвертона оценил матч с Ливерпулем и прокомментировал травму Миколенко
Футбол | 25 апреля 2024, 03:55 2
Коуч Эвертона оценил матч с Ливерпулем и прокомментировал травму Миколенко

Шон Дайч и «Эвертон» обыграли подопечных Юргена Клоппа 2:0 в АПЛ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.