Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2667
3

Александр ШУФРИЧ: «Приобретений больше не будет»

Вице-президент «Говерлы» переживает двойные чувства от появления в «Металлурге» Виталия Кварцяного

— Олександре Несторовичу, зрозуміло, що перемога над «Таврією» додала оптимізму. Та чи настільки, аби вважати саме «Говерлу» фаворитом найближчого матчу проти запорізького «Металурга»?
— Та ні, ми поряд в турнірній таблиці, й виокремлювати в нашій парі фаворита — зайве. Утім, ми провели яскравий поєдинок проти сімферопольців, тож їдемо в Запоріжжя перемагати. З іншого боку, жодної категоричності тут бути не може, адже ані ми, ані «Металург» не маємо стабільності гри й результату. А саме вона (стабільність) і є показником класу команди.

— Упродовж двотижневої паузи в чемпіонаті команда провела три контрольні зустрічі на зборі в Угорщині. Можна зробити висновок, що найбільша її проблема — незіграність?
— Гадаю, тут і тренером бути не потрібно, щоби це зрозуміти. За останні три тижні ми підписали угоди з сімома виконавцями, до того ж, скажімо, Балафас та Тодоров грали практично «з літака» — без жодного тренування напередодні матчу. Саме тому ми відправили команду на тренувальний збір і, як показують результати спарингів (хоча вони, звісно, не надто об’єктивний показник), проміжні успіхи є, адже, крім трьох перемог, той-таки Тодоров забив два м’ячі й виглядав усе впевненіше.

— Чи можете з упевненістю сказати, що до зимової перерви новачків у «Говерлі» більше не буде?
— Стовідсотково. На сьогодні кадрові питання закриті, позаяк на деякі позиції претендують навіть більше, аніж двоє футболістів. Окрім цього, несподівано для нас дуже добре проявили себе троє гравців із молодіжного складу — по одному в кожну ланку, починаючи із захисту. Гадаю, вже в найближчих матчах вони претендуватимуть на місце в заявці й підсилять основу.

— У попередньому розіграші першої ліги «Говерла» здобула в матчах із запорізьким «Металургом» 4 очки (1:1 — на виїзді, 1:0 — вдома). Упевнений, ви з легкістю можете охарактеризувати склад і гру суперника.
— Сила «Металурга» — у зміні наставника незадовго до нашого протистояння. Гадаю, не варто пояснювати, що цей чинник, як правило, позитивно впливає на футболістів. Додам: я дуже щиро симпатизую «Металургу», тому не хотів би зупинятися на його слабких місцях. Скажу тільки одне: йому надто докучав калейдоскоп із тренерами. Прихід Віталія Кварцяного однозначно стабілізує ситуацію, а загалом, впевнений, що ми станемо свідками видовищного матчу. Єдине, чого б дуже хотілося, щоби арбітри принаймні поєдинок двох аутсайдерів залишили у спокої…

— До слова, як ви відреагували на появу в лавах конкурента (акцентую на цьому вашу увагу) нового наставника, причому саме Віталія Кварцяного, а не когось іншого?
— Зізнаюсь, коли в Запоріжжя приходив Сергій Ковалець, для нас це теж стало дзвіночком. Що вже казати про такого досвідченого коуча, як Кварцяний? Загалом, відчуття нині подвійні: з одного боку, щиро радий, що «Металург» вирішив тренерське питання, з іншого — «Говерлі» тепер буде лише складніше. Хоча не вважаю наш клуб настільки низького польоту, щоби зважати на суперників. Гадаю, вже у другому колі, коли зіграємо проти всіх рівних нам опонентів, ми не говоритимемо про закарпатців як про головного претендента на виліт. А саме ужгородців і «Металург» усі вже давно записали у цей «чорний список».

— Літнього трансферного вікна склад вашої команди поповнили 12 футболістів, у той час, як у «Металург» прийшло п’ятеро новачків, причому грали поки що лише двоє (Іванс Лук’яновс і Тарас Лазарович). У цьому контексті маю два питання. Перше: ви впевнені на сто відсотків, що «Говерла» нині стала сильнішою?..
— Поглянути в майбутнє я не в змозі, тому судити не візьмусь, адже хтозна, на якому місці ми завершимо чемпіонат. Утім, відповім дещо інакше. У цьому клубі я із самого дитинства — починаючи з дитячої школи. І, на мою думку, такого сильного добору гравців в Ужгороді не було ніколи. Інша річ, як усе скомпонує тренер. З боку керівництва, як мені здається, ми зробили навіть більше, аніж могли, зберігши лідерів та підсиливши практично всі позиції.

—… І друге: не побоюєтеся, що в матчі двох аутсайдерів першочерговим буде не майстерність і клас гравців, а вміння суто боротися й «гризти» землю?
— А на якому місці «Зоря»? Я дивився її останні матчі, й вважаю, що футболу там було не надто багато. Щоправда, це не заважає їй перебувати у верхній частині таблиці, чи не так? Гадаю, ми вміємо як боротися, так і грати у футбол. Зрештою, знаючи обох тренерів, упевнений, що тактичного протистояння й суперечки технічних умінь гравців буде не менше, аніж боротьби.

— Уявімо, що після яскравої, чесної гри, проте з нічийним результатом, ви заходите до роздягальні «Говерли». Якими будуть ваші емоції, і що скажете своїм футболістам насамперед?
— Привітаю їх — якщо гра справді буде хорошою. А щодо результату — дозвольте промовчати…

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 2
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины
Футбол | 23 апреля 2024, 19:32 12
Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины

Ожидается, что против «Реал Сосьедад» сыграет Кепа Аррисабалага

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
naboo
Так выборы ж на носу, куда тут в "футбол менеджер" шпилить, элехторат не на что покупать )
aequitas_here
Папка кредитку забрал???
akkkrrraaa
Пріобретеній більше не будіт.. папка грошей не дає на карманні розходи