Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
4476
5

Олександр СЕВІДОВ: «Від перемоги сьогодні немає ейфорії»

«Говерла» – «Таврия» – 2:1. Послематчевая пресс-конференция

Олександр СЕВІДОВ: «Від перемоги сьогодні немає ейфорії»

Головний тренер «Говерли» Олександр Севідов:

- Ви знаєте, прес-конференція не дає можливості навіть порадіти як слід. Безумовно, тепер легко говорити, коли команда перемогла. Після семи турів нам було дуже важко в психологічному плані, ми серйозно налаштовуватися на цей матч, як і на всі попередні.

Дивилися кілька матчів «Таврії», розбирали гру команди. Хоч ми й поступалися рівнем майстерності футболістам суперника, але різницю зуміли компенсувати самовіддачею. Хоч у нас знову вийшли на поле гравці практично з листка. Дуже радий, що зараз матимемо невеличку перерву і зможемо провести короткострокові збори аби підтягти кондиції гравців до більш-менш одного рівня. Звісно, після забитих м’ячів хотіли втримати рахунок, зазначав хлопцям, що без контргри цього не вдасться, адже в лавах сімферопольців дуже багато досвідчених гравців, які знають як можна переломити хід гри. Нам вдалося це зробити, могли забити кілька м’ячів і в другій половині. Тим не менш, від перемоги у нас сьогодні нема ейфорії, адже здобули всього три очки після 8 турів. Лідери «Шахтар» та «Динамо» дивляться на нас і не помічають «Говерлу» - що ж це за гора така маленька? – мабуть, думають…

- Вітаємо вас з перемогою. Що допомогло сьогодні її здобути?
- Ще раз повторюся. Нестачу зіграності та майстерності компенсували самовіддачею, злістю, швидкістю. Ці якості притаманні не лише спортсменам, а й мужчинам. Доводиться  битися не лише за очки, за вболівальників, за Ужгород, а за свою власну честь. Дуже радий, що цей  справжній чоловічий стержень ми сьогодні проявили й зуміли перемогти дуже хорошу команду.

- Болгарський нападник Тодоров вже сьомий легіонер у команді. Хто вам рекомендує цих легіонерів і наскільки ви ними задоволені?
- Якщо ми на цьому зупинимося, то наша прес-конференція перетвориться в цілу телепередачу. До нас не кожен гравець хоче йти, багатьох з тих, кого б ми хотіли не можемо задовільнити фінансово. Більшість з них – вільні агенти з вагомим досвідом, які нам допоможуть зберегти прописку в еліті.

- Загалом, задоволені підписанням новачків – Тодоровим, Бордіяном, буквально кілька годин тому стало відомо, що гравцем «Говерли» став Чурко?
- Про Чурка поки що говорити не будемо, ще його не бачив, а Тодоров і Бордіян – це підсилення. Хоч Тодорову й 34, але він ще грає на пристойному рівні, як і Косирін. Бордіян, він гравець збірної Молдови, біля 200 матчів провів на найвищому рівні в ЧУ. І сьогодні його зона дійсно була непрохідна.

- Олександре Володимировичу, напевно слід вважати нового капітана Бояна Малішича фартовим?
- Так вийшло, що сьогодні капітан та віце-капітани були поза грою. Тому призначив капітаном Бояна саме я, є в нього лідерські якості.

- Для Макаренка позиція на фланзі оборони стане звичною?
- Для Євгена ця позиція не нова, на зборах з першою командою «Динамо» Сьомін саме на ній його й використовував. Якщо порівняти манеру його гри, то він нагадує Рикуна – спокійна, в’язка робота з м’ячем, хороша гра корпусом – це великі плюси.  Йому важко, як і решті. Трухіну гадаєте легше – кращому гравцю першої ліги, а Печонкіну, який після 60-ї хвилини вже бігає на колінах…

- Сьогодні команда дуже добре відпрацювала…
- Як-то кажуть, працюють на заводах чи фабриках (жартома сміється), а ми граємо… Так, не вистачає нам майстерності. Ведемо в рахунку 2:0, потрібно холоднокровно протримати м’яч, десь видати контратаку, можливо забити третій. Але цього поки нема, тому й доводиться дійсно працювати на полі.

- Дифірамби співати не будемо, але Одонкору теж потрібно віддати…
- Що йому віддати? Не потрібно йому нічого віддавати (сміх в залі). У нього хороше авто, квартира в Мюнхені. Можливо ви маєте на увазі віддати належне за хорошу гру? Ви знаєте, у нас дуже багато проблем. Хоч ми й перемогли, а він все одно буде завтра жалітися, у нас всього одне тренувальне поле, ви можете собі це уявити… У нас навіть є проблеми з водою. Зайшов Балафас в душеву покрутив кран, а води нема…У них в Греції є все ще й криза в додачу…Проблем достатньо, але ви бачили стадіон, який за пару місяців змінився, колись він був руїною, а нині став значно кращим. Клуб дуже багато робить і ще зробить більше.

Так, а Одонкор сьогодні добре відпрацював, він Путраша оббігав, а два матчі тому молодого Ребенка оббігав, – у нього великий потенціал, який ще не до кінця розкрився.

- Зараз буде пауза в чемпіонаті через матчі збірної, будете проводити якість товариські матчі?
- Якщо вдасться, то поїдемо на збір до Угорщини, а якщо не вийде, то матимемо традиційного спаринг-партнера – команду з словацьких Міхаловців. Їм тут недалеко і їдуть до нас в гості радо. Сподіваюся, що проведемо хороший короткостроковий 10-денний збір.

- Завтра  два гравці клубу їдуть виступати до складу збірної U-20 – Чурко та Ряшко. Такого в нас давно не було…
- Так, а ще двоє з основи – Бордіян та Єдігарян. Скоро в нас буде збірна світу грати. Щоб не було в нас, як казав у фільмі О.Бендер – Столиця автоматично переїздить до Васюків…

Головний тренер «Таврії» Олег Лужний:

- Хочу привітати «Говерлу» з перемогою, з самовіддачею. Мені сподобалася ужгородська команда. Мої підопічні сьогодні продемонстрували жахливу гру, повністю не виконали установку на матч.

- У Шиндера серйозні проблеми?
- Гадаю, що ні. Зараз його відвезуть до лікарні на обстеження. Побачимо, що з ним.

- Зараз у вашій команді грало більше закарпатців ніж у «Говерлі» – Габовда, Путраш. Що скажете про їх гру?
- Не хочу коментувати дії конкретних футболістів, я вже дав загальну характеристику команді. Ми  сьогодні відіграли дуже погано.

- Була інформація, що Кубік відрахований з команди. Можете прокоментувати ситуацію з гравцем?
- Не можу це коментувати. Це мають коментувати керівники «Таврії», які підписували з ним контракт.

www.fcgoverla.uz.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
AZ83
В Ужгороде сложно создать команду,которая сможет противостоять таким городам как Одесса,Киев,Харьков или Днепр.Есть маленькие клубы,есть большие.По-моему,Одонкор -это удача для клуба.Уровень мастерства и физ.данные у него даже сейчас позволили бы ему играть в любом клубе Украины
prapor-sv
а чего ему заздрить? При Альтмане Таврия играла, при Пучкове - бей-беги было, а при Лужном - ничего нет. Не тренер он (по крайней мере пока). И Динамо при нем не играло, а там уровень игроков на голову выше, чем у Таврии.
jimjimjim
Лужный
mateks
ГОВЕРЛА-В ТАКОМ ТЕМПЕ ДАЛЬШЕ!!!
Vtl08
Лужному не позаздриш(