Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 23 августа 2012, 10:24
5554
11

В Украине создадут Региональную лигу

В ПФЛ хотят вывести аматорский футбол на новый уровень

| Обновлено 23 августа 2012, 10:24
5554
11
В Украине создадут Региональную лигу

Як повідомлялося раніше, минулого понеділка у місті Суми відбулася перша нарада з питань утворення Регіонально ліги. У брифінгу, що відбувся по завершенню наради, взяли участь голова Сумської обласної держадміністрації Юрій Чмирь, який водночас очолює федерацію футболу Сумщини та президент ПФЛ Мілетій Бальчос. Відповідаючи на запитання журналістів, Юрій Павлович докладно розповів про стан розвитку футболу в області, зокрема, дитячо-юнацького футболу, та схвально оцінив перспективу утворення Регіональної ліги.

Сумщина наразі є найактивнішим регіоном у контексті розвитку футбольного господарства. На моє переконання, називати Україну футбольною державою можна лише за умови існування розгалуженої системи підготовки футболістів, відтак забезпечуючи повний цикл розвитку: від дитячого футболу до професіонального.

Створення тренувальних баз та умов для навчання футболу дітей наразі є пріоритетним завданням для нас. Найближчим часом завершується будівництво дитячого футбольного центру «Барса». Це комунальне підприємство, що повністю підпорядковуватиметься державі. У цьому центрі навчатиметься тисяча дітей віком від 6 до 15 років. Ми не зупинимося на будівництві лише одного об’єкту: в області буде побудовано ще чотири центри для дітей. Як приклад можна навести Конотоп і Шостку, де планується зведення ідентичних сумському футбольних центрів, а в Ромнах і Охтирці вони будуть побудовані вже навесні. Загалом в області до занять футболом ми зможемо залучити 3,5 тисячі дітей. Крім цього, ми виконали величезний об’єм роботи щодо реконструкції тренувальних майданчиків всієї області, проаналізовано стан справ та зроблено відповідні висновки.

Стосовно утворення Регіональної ліги скажу наступне: на мій погляд, система взаємодії нижчої та вищої ланок стане більш регульованою, а футболісти отримають якісну підготовку до виступів у Лігах, вищих за рангом.

Щодо особливостей Регіональної ліги президент ПФЛ Мілетій Бальчос надав наступний коментар:

- За нашим проектом основна відмінність нової ліги від Аматорської полягає в тому, що в команді може бути певна кількість футболістів, з якими укладено професіональні контракти. По-друге, з усіма футболістами будуть підписані договори на спортивну підготовку. І цим контрактом футболіст, скажімо так, прив’язаний до команди і клубу. Якщо, наприклад, ми говоримо про захист прав футболіста, то його права підпадають під дію Регламенту зі статусу і трансферу футболістів ФІФА. Крім цього, як ми вже говорили, у змаганнях під егідою Регіональної ліги братимуть участь команди, що посядуть перші-другі місця в своїй області та місті. Тобто, кількість клубів визначатиметься за спортивним принципом.

Звичайно, може виникнути ситуація, коли клуб відмовиться від участі у змаганнях, але, запевняю вас, що жоден з керівників або представників обласних федерацій, а також представників клубів ПФЛ не відмовився від перспективи утворення Регіональної ліги.

Перед нами ще багато питань, які потребують вирішення, але впевнений, що під час проведення подібних нарад ми дійдемо конструктивних висновків та зможемо створити максимально комфортні умови для клубів, що увійдуть до складу Ліги. Наразі ми відпрацьовуємо мінімальні вимоги до атестування цих клубів та надамо їх до відповідного комітету Федерації футболу. Крім цього, ми обмірковуємо ідею введення плей-офф між 17-ю командою другої ліги та третьою командою Регіональної ліги. Я впевнений, що такий турнір значно підвищить інтригу та збільшить зацікавленість глядачів до змагань.

Наразі ПФЛ висловлює щиру подяку особисто голові Сумської обласної держадміністрації Юрію Чмирю та керівництву ФК «Суми» за створення сприятливих умов для проведення наради на високому організаційному рівні.

ПФЛ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 11
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Цыганская Оборона
Найближчим часом завершується будівництво дитячого футбольного центру «Барса». Це комунальне підприємство, що повністю підпорядковуватиметься державі.
------------------------------------------------------------
Ахтунг! Барсадрочери у владі!!!
samuel11
а разве щас она не региональная?
kacavelli
Экспертами партии рыгыонов доказано, что Юля стырила весь бюджет страны а ещё именно из-за Юли начался мировой кризис это тоже уже точно рыгоаналами доказано
lasua
ну да, дать шанс и возможность детям из сел хоть чегото добиться, то это корупция и регионы приплели. А как просто украсть деньги, как крала Юля, и ничего не сделать- то она героиня!
Ребята, кому нужно, деньги и так украдут, но либо это сделать на руине, как оранжевые, либо чтото построить и создать, как регионалы. Я против и оранжевых и голубых, но лучше чтото строить и создавать, чем трепаться.
Защитникам Юли: Ничего, что за свою карьеру барынька спи.з дила и вывела из Украины 24 млрд долларов и дважды будучи премьером привела в страну кризис? И не нужно на мировой съезжать- экспертами доказано, что в Украине могли избежать кризис.
ne_fanat
забавные зверьки все-таки люди... сначала на одной ветке кричат о том что как хорошо что в Германии восемь футбольных лиг! А потом на второй ветке кричат о коррупции до того как она произошла.
Вобщем создаешь что-то - коррупционер. Не создаешь - хреновый руководитель и лентяй. Молодцы.
solovej-razbojnik
Правильное решение-И назначить Председателем РЛ- ЧЕЧЕТОВА!
elkyzmich
НУ ШО НЕ ПОНЯТНО?
Они и дворовую лигу создадут, лишь бы денежки государственные отмывать. Так шо, покращення на лицо. голосуйте дальше за ПР, можно еще и за королевскую жахнуть.
Шалений Вуйко
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
PaukX2
Я нерозумію як голова Сумської обласної держадміністрації Юрій Чмирь може очолювати федерацію футболу Сумщини, якщо в ФІФА недопускають впливу політиків на футбол? Були ж розмови про виключення Польщі пару років тому з ФІФА за втручання політиків!
Kolgena
Ясно, что ничего не ясно. Вторую лигу нормально не могут провести. Подавай еще и региональную. Это чтобы уставных больше платили? Мертворожденное дитя.
bars
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил