Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Кубок Украины
| Обновлено 02 июня 2012, 21:02
1906
1

Євген РИВКІН: «Намагались не дати супернику жодного шансу»

«Титан-Зоря» - «Локомотив» - 1:4. Післяматчева прес-конференція

| Обновлено 02 июня 2012, 21:02
1906
1
Євген РИВКІН: «Намагались не дати супернику жодного шансу»

Олександр ЮЗИК, головний тренер «Титан-Зорі»:

- Ваші враження від першого півфінального матчу?
- Перш за все дякую івано-франківцям за гостинний прийом. У нас не було ніяких проблем з поселенням, харчуванням, проживанням, усе відповідає рівню «Фіналу чотирьох».

Щодо гри, то у нашій поразці є дві причини. Перша – команда перегоріла. Таке враження склалося, знаючи команду і як вона може зіграти. Було дуже велике бажання зіграти. У перші хвилини ми самі собі привезли три м’ячі. Далі дуже важко було зорієнтувати гравців на більш конструктивну гру. У перерві намагався заспокоїти команду, але швидкий м’яч на початку другого тайму, це перекреслив.

Можна сказати, що проблема також у рівні Першої ліги. Ми ті самі дії робимо повільніше. «Локомотив» примусив нас помилятися в першу чергу своєю швидкістю і активністю.
Друга причина – невизначеність у тому, чи відбувся чемпіонат у Першій лізі. Це наклало свій відтінок. Коли їхали у Франківськ, я не помітив блиску в очах гравців. Якщо команда їде на гру з думками, як вирішиться доля попередньої гри, то її дуже важко налаштувати на майбутній матч.

- Як оціните сезон, який закінчився, і які плани має команда на майбутнє?
- Однозначно для команди це вдалий сезон. Спочатку ходили різні чутки, чому ми не пішли в Екстра-лігу. Але я скажу однозначно, що ми готувалися до Екстра-ліги. Але вийшло так, як вийшло.

А чемпіонат Першої ліги для нас був вдалим. Ми вирішили наше основне питання виходу до фінальної частини Першої ліги. Ми перемогли у своїй зоні з великим відривом в очках, були лідерами по забитих м’ячах. Ми дійсно показали чемпіонську гру.

Сьогодні я думаю, що ми показали достойну гру, і тренер «Локомотива» неспокійно себе почував на лаві запасних.

- Ви тренували «Будівел», «Кардинал», нині очолюєте «Титан-Зорю». Чи є велика різниця між командами Екстра-ліги (раніше Вищої ліги) та Першої ліги?
- В мене є ностальгія за Вищою лігою, якою вона була п’ять-шість років тому. Тоді, коли було п’ять-шість команд високого рівня. Тоді ваша франківська команда наробила багато шуму, коли увійшла до Вищої ліги, і дуже пристойно виступала. А нині великий мінус Екстра-ліги у великих паузах в календарі. Та й кількість команд у лізі є замалою. Думаю, якщо команд у майбутньому буде більше, це не знизить рівня лідерів, а піде лише на користь.

Євген РИВКІН, головний тренер «Локомотива»:

- Ваша команда апріорі була фаворитом цього матчу. Які ваші враження від цієї гри?
- Хочу звернути увагу, що ми випустили на цю гру найсильніший свій склад. Ми розуміли, що якщо ми дозволимо суперникам грати в їх футбол, то нам буде дуже важко. Коли нам говорили, що нам пощастило із суперником півфіналу, я говорив, наступне: «Єнакієвець» не дав нам стати чемпіонами, і той же «Єнакієвець» завершив свій виступ в Кубку України «завдячуючи» «Титану-Зорі». Тому ми дуже вивчали свого суперника, знайшли його слабкі сторони, виконували план на матч. Завдяки цьому і виграли. Можливо наразі дається взнаки те, що в них мало ігор такого рівня, треба розуміти, що у клас ліг все-таки різний. Але ми дуже поважаємо цього суперника, і намагались не дати жодного шансу нав’язати нам свою гру.

- Ви сказали, що чемпіонами вам завадив стати «Єнакієвець». А можливо це був «Кардинал»? Який був той ключовий момент, коли команда повинна була брати очки, і не зробила цього?
- У футболі немає такого поняття «повинні». Так не можна говорити. На даному етапі «Єнакієвець» проявив силу в грі з нами, нам було важко. Те, що ви втратили очки раніше, то це через те, що в нас сильний чемпіонат. На мою думку, наша першість є п’ятою в Європі за силою. Винити у помилках можна тільки себе самих.

- Кого ви б хотіли бачити своїм суперником у фіналі «Енергію» чи «Ураган»?
- Однозначно, з обома командами буде важко. От приміром «Ураган» у себе вдома з підтримкою своїх неймовірних фанатів, це та команда з якою ми у цьому сезоні не могли нічого зробити. У першому колі ваша команда повністю нас переграла. Хочу наголосити, що це результат великої роботи чудових гравців і професійного тренерського складу.
Це фінал Кубку України. Який би суперник не був, гра буде дуже принциповою.

- Коли ваші вболівальники заспівали «Червону руту», це було доволі несподівано…
- Хочу відзначити, що для вболівальників це свято. Коли з однієї трибуни чути «Слава Україні!», а з іншої – «Героям слава!», то це об’єднує людей з різних куточків нашої країни.

Микола ВОЛКОВ, для Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Без эмоций. Как Лунин отреагировал на победу Реала в суперматче в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 07:21 9
ВИДЕО. Без эмоций. Как Лунин отреагировал на победу Реала в суперматче в ЛЧ

Андрей стал героем королевского клуба в серии пенальти против Манчестер Сити

С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов
Футбол | 18 апреля 2024, 06:30 16
С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов

В полуфиналах ЛЧ встретятся: Боруссия Д – ПСЖ, Бавария – Реал

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
davids-08
За плани на майбутнє Юзік так і не сказав, буде у нас екстра-ліга чи перша ліга, чи не буде нічого зовсім...