Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
4760
9

Сергій КУЗНЄЦОВ: «Команди прем'єр-ліги цікавляться мною»

Неймовірна результативність цього форварда змусила фахівців дивуватися

Сергій КУЗНЄЦОВ: «Команди прем'єр-ліги цікавляться мною»
Сергей Кузнецов

В 11 матчах Сергій Кузнецов забив 14 (!) голів. В останніх чотирьох турах він не полишає поля без забитих м'ячів — два хет-трики і два дублі. Попри те, що цього сезону Кузнецов захищає кольори першолігового «Севастополя», наступний чемпіонат форвард, вочевидь, почне у прем'єр-лізі. І «Металіст», і «Шахтар» не проти бачити у своїх лавах такого «забивалу».
А досвід вражати ворота суперників в еліті Кузнецов має. У своєму попередньому клубі — «Карпатах» — він теж був найкращим бомбардиром.

— Сергію, у першій лізі забивати легше, аніж у прем'єр?
— Гадаю, так. Бо в першій лізі є чимало команд, які за рівнем майстерності не дотягують до елітного дивізіону. І їхні захисники намагаються завадити форвардові забити не за рахунок майстерності, а завдяки бажанню.

— У першій лізі в тебе у штрафному майданчику більше простору? Більше часу на прийняття рішення? Чи захисники легше піддаються на фінти?
— У будь-якій команді основна робота в атаці закладається до того, як м'яч дійде до штрафного майданчика. Наші футболісти досить вдало комбінують саме на підступах до штрафного майданчика і підводять епізод до вирішального паса на форварда. У прем'єр-лізі — вища майстерність гравців суперника, тож робота при формуванні атаки значно складніша і вивести форварда на ударну позицію вдається рідше.
Моя ж роль не така вже й велика, бо всю роботу виконують партнери — просто виводять мене на ворота. У першій лізі створюється значно більше гольових моментів. А от гра у штрафному майданчику між лігами вже нічим не різниться. І тут, і там захисники переслідують тебе, жорстко атакують і не дають простору, аби розвернутися.

— Для усіх твоя результативність стала великою несподіванкою. А як для тебе?
— Це заслуга всієї команди. Ми граємо в атакувальний футбол, жертвуючи, притім, безпекою поблизу своїх воріт. Але тренер свідомо пішов на таку схему гри. Ми багато пропускаємо, але забиваємо ще більше. А щодо мене, то я лише виконую свою роботу — забиваю.

— За свою кар'єру ти змінив уже десять клубів. Де в тебе були схожі гольові серії?
— Напевно, щось таке було в Литві, де я виступав за «Ветру». Там я став найкращим бомбардиром чемпіонату, забивши 19 м'ячів. Але для того мені знадобилося 42 матчі.

— З такою результативністю наступний чемпіонат ти розпочнеш у прем'єр-лізі?
— Я над цим не замислююсь, бо повністю задоволений своїм становищем у «Севастополі». У мене чудові стосунки з уболівальниками, керівництвом клубу... Мій контракт із цією командою розрахований ще на 2,5 року.

— Усе ж, за чутками, тебе сватають у «Шахтар», «Металіст» та інші клуби...
— Не приховую, такі розмови є. Команди прем'єр-ліги цікавляться мною. Але виходити з такими пропозиціями на мене не потрібно, бо в мене чинний контракт із «Севастополем». Такі питання слід вирішувати через керівництво клубу. Якщо керівники мені скажуть, що є реальна й цікава пропозиція, тоді її й розглядатиму.

— Нині у «Севастополі» генеральним директором є Олег Кононов, з яким ти співпрацював у «Карпатах». Спілкуєтесь?
— Звичайно. І навіть більше, аніж у Львові. Тоді він був головним тренером, тож якось не випадало часто вести діалоги. А тут він генеральний директор, найголовніша людина в клубі. Підписи й інші питання — це все до нього. Він постійно цікавиться у гравців, які організаційні моменти в роботі клубу слід покращувати, розпитує про наш побут, загалом про життя...

Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
conquistador
Сергій КУЗНЄЦОВ: «Команди ВОЛЕЙБОЛЬНОЇ прем'єр-ліги цікавляться мною»
STEELE1973
— Сергію, у першій лізі забивати легше, аніж у прем'єр?
— Гадаю, так. Бо в першій лізі МОЖНО ЗАБИВАТЬ ЕЩЁ И РУКАМИ
samuel11
В команде яныка забевай хоть руками - все разрешено!
Звязда херова
Roman1988
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
tyigen
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
drugov.vas
Харьковский волейбольный клуб Локомотив?
Krot_Matroskin
Кузнецов:"Команди прем'єр-ліги цікавляться мною"
Волейбольные?
Vasja Pirog
урод ты-Сережа!
sk@ut
вот тока седня и забил..молодец!)