Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 21 мая 2012, 21:19
3820
9

Ураган – ЛТК – 2:1 + ВИДЕО

«Ураган» за тур до финиша становится бронзовым призером чемпионата

| Обновлено 21 мая 2012, 21:19
3820
9
Ураган – ЛТК – 2:1 + ВИДЕО

За тур до завершення чемпіонату Екстра-ліги «Ураган» забронював за собою третє підсумкове місце, поповнивши клубну колекцію трофеїв «бронзовими» нагородами. На відміну від трьох попередніх матчів з «ЛТК», де переможець забивав по п'ять м'ячів, суботня гра в Івано-Франківську видалась найменш результативною.

Вже у дебюті суперники обмінялися гострими випадами. Луганці виглядали більш мобільнішими, оскільки застосували свою грізну зброю - контратаки. Віддавши ініціативу супернику, вони при першій-ліпшій нагоді втікали у швидкі відриви. На третій хвилині Павлюк випередив Кузя після гострої передачі Разуванова на дальню стійку. Згодом Леандріньо «наварив» перед власними воротами, але Ципун справився з ударом Рося.

Івано-франківці відповіли двома пострілами Цвєлих, Сержао і Сімки, яким втім забракло влучності. Гаряче біля воріт «Урагану» стало в середині тайму, коли один лише Стрілець міг двічі відкривати рахунок: в першому епізоді Ципун витягнув м'яча з «дев'ятки», а далі після стрімкого виходу 3 в 2 голкіпера господарів підстрахувала стійка воріт. Цвєлих також двічі був близьким до успіху, однак м'яч просвистів поруч зі штангою.

А на 15-й хвилині вболівальнки стали свідками першого забитого м'яча - це Валєнко, змістившись з правого флангу до центру, пройшов Літвінова і потужним ударом з 12-и метрів пробив точно у лівий нижній кут - 1:0. Після цього пропущеного гола місце у воротах «ЛТК» зайняв досвідчений Сухомлінов, який до завершення тайму зумів парирувати два небезпечні удари Сержао і Павлюка. Однак до цього рахунок став нічийним: два Тараси - Кузь з Шураком, як ножем по маслу в дві передачі «розрізали» оборону господарів, і Кузь з лінії воротарського поцілив точноу «дев'ятку» - 1:1.

Другий тайм видався більш видовищним, адже небезпечних моментів біля обох воріт було вдосталь. Спочатку Шурак «пробачив» івано-франківців після розіграшу кутового, не влучивши у порожній кут. Згодом здалеку пробивав Сержао, і після серії рикошетів вже пощастило ЛТК. Класну нагоду втратив Цимбаляк, який дивом не замкнув дальню стійку після флангового проходу Разуванова. У відповідь Сухомлінов потягнув м'яча з ближнього кута після удару Цвєлих впритул.

Та все ж активність «ураганівців» призвела до другого взяття воріт. Це Сержао після пасу від Валєнка на лінії воротарського розвернув Цимбаляка і без шансів для голкіпера ефектно вколотив м'яча в «дев'ятку» - 2:1. На куражі господарі намагались розвинути свій успіх, мали непогані моменти той же Сержао, Королишин і Карліньос. «Телефоністи» організували два небезпечні стандарти, але в обох випадках Ципун блискуче проявив свою реакцію, зреагувавши на удари Кузя.

На 36-й хвилині гостей виручив Сухомлінов, який «погасив пожежу» у власному штрафному, кинувшись під ноги Павлюку. Після цього наставник «ЛТК» Роман Ковальчик взяв тайм-аут, а Стрілець одягнув футболку воротаря. Завершальні чотири хвилини «ураганівці» захищалися і цілком могли втратити переможний рахунок, якби не Ципун. Саме він тричі врятував свою команду від, здавалося б, неминучого гола. Одного разу Сержао «промазав» по порожніх воротах ударом зі своєї половини. Останні секунди матчу запам'яталися впертою боротьбою, двома жовтими картками і пошкодженням Цвєлих, який разом з фінальною сиреною отримав удар ззаду від Разуванова.

Достроково завоювавши «бронзу» чемпіонату, «Ураган» отримав два тижні для підготовки до кубкового «Фіналу чотирьох», який 2-3 червня пройде в Івано-Франківську. Натомість два претендети на чемпіонство ще проведуть свої заключні матчі наступної суботи.

Олег ЛАНЯК, спеціально для futsal.sport.ua

«Ураган» (Ивано-Франковск) – «ЛТК» (Луганск) – 2:1

Евгений Валенко, 15, Сержао, 27 - Тарас Кузь, 17
«Ураган»: Кирилл Ципун - Андрей Симка, Валентин Цвелых, Максим Павлюк, Роман Ярый - Евгений Валенко, Карлиньос, Леандриньо, Максим Аветисян,  Петр Шотурма, Роман Киндратив, Сержао, Тарас Королишин
«ЛТК»: Юрий Савенко (Василий Сухомлинов, 15) - Владимир Разуванов, Тарас Шурак, Максим Бессалов, Тарас Кузь - Александр Стрелец, Артем Рось, Максим Литвинов, Назарий Цымбаляк,
Петр Шотурма, 22. Сержао, 40. - Тарас Шурак, 40.
Арбитры: Геннадий Гора, Сергей Кравцов (оба – Киев)

Удары (в створ): 14 (8) - 18 (12)

УРАГАН – ЛТК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

События матча

27’
ГОЛ ! Гол забил Сержао(Ураган (И.-Франковск)), точно пробив с острого угла метров с 4-х.
17’
ГОЛ !
Гол забил Тарас Кузь(ЛТК (Луганск)). Шурак отдал вправо на Кузя и Тарас метров с 3-ех отправляет мяч мимо Ципуна.
15’
ГОЛ !
Гол забил Евгений Валенко(Ураган (И.-Франковск)) сильным ударом метров с 10-ти.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
jorikvart
Я был болельщиком планеты, но я осуждал поступок Шевченко Сергея, когда он одарил спецом черненькго из шахты по ногам......мало того его тогда не понял его же отец, который сидел передо мной
trancelife
а як назвати вчинок Разуванова, коли вже лунає фінальна сирена, а цей гівнюк б'є ззаду Цвєлих по ногах?[/quote]
он разве его по ногам ударил?
FAN-URAGAN
[quote jorikvart—19.05.2012 21:28][/quote]
а як назвати вчинок Разуванова, коли вже лунає фінальна сирена, а цей гівнюк б'є ззаду Цвєлих по ногах?
jorikvart
Так, что теперь со всех дурачков брать пример??????? так у нас живых футзалистов не останется!!!
FAN-URAGAN
давай згадаємо матч 2 кола, який відбувався також у нас і слова, які кричав ковальчик - "ламайте їх!"
це як назвати?
jorikvart
Я понимаю, что ты фан урагана, но давай смотри правде в глаза! это был поступок гавнюка!!!!
FAN-URAGAN
краще, ніж писати образи не пиши нічого. не показуй свій рівень культури.
jorikvart
Да уж, гавнюк сержао
trancelife
Жаль момент с желтой Сержао в обзор не включили