Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 26 февраля 2012, 00:49
8158
36

Ураган - Энергия - 5:8 + ВИДЕО

«Ураган» майже остаточно попрощався з надіями відстояти свій чемпіонський титул

| Обновлено 26 февраля 2012, 00:49
8158
36
Ураган - Энергия - 5:8 + ВИДЕО

Надрезультативний суперматч в рамках 19-го туру Екстра-ліги видали «Ураган» з «Енергією», наколотивши на двох аж 13 голів. Хет-трика Сержао і дубля Цвєлих, котрі у першому таймі вразили ще й власні ворота, виявилось замало для загальної перемоги. «Енергетики» виявились більш результативнішими, зумівши вперше з січня 2008 року відсвяткувати успіх в Івано-Франківську.

Востаннє тут перемагав «Локомотив» - восени 2010 року. З того часу підопічні Сергія Гупаленка впродовж 23 матчів не знали гіркоти поразок на рідній арені, поступившись лише ТВД по пенальті у третій грі чвертьфінальної серії. Після останнього домашнього фіаско від найпринциповішого суперника, «Ураган» майже остаточно попрощався з надіями відстояти свій чемпіонський титул...

Відкривати рахунок на другій хвилині міг Павлюк, але блискуче зіграв Лисенко, дивом витягнувши м'яча з «дев'ятки». Після цього гості перехопили ініціативу, діяли швидше і гостріше, і це принесло свій результат. На п'ятій хвилині Макаєв на підступах до штрафної розхитав Валєнка і пробив повз голкіпера - 0:1. «Ураганівці» намагалися швидко відігратися, створили кілька непоганих моментів, але... пропустили вдруге. Цвєлих, намагаючись перервати простріл Якуніна з правого флангу, на швидкості зрізав м'яч у свої ворота - 0:2.

Тут же Сергій Гупаленко взяв тайм-аут, однак майже одразу після хвилинної перерви івано-франківці пропустили і втретє. Легчанов несильним, але точним ударом з правого флангу завершив швидку контратаку «Енергії» - 0:3. Майже одразу «розмочити» рахунок міг Королишин, який вирішив взяти гру на себе, пройшов двох захисників, однак пробив поруч зі штангою. Втім вже за мить Сержао таки зумів відквитати один м'яч: бразилець промчав по флангу, змістився в центр і з-під захисника вистрілив у дальній кут - 1:3.

Відчувши себе впевненіше, франківці великими силами пішли вперед. Лисенко ліквідував загрозу під виходу Карліньоса сам-на-сам, після чого львів'янам вдалася стрімка контратака, і Сержао у підкаті перервав передачу на Павленка, але невдало - знову автогол, і знову «мінус три» - 1:4. Господарі й надалі намагались штурмувати ворота «енергетиків», однак Карліньосу, Леандріньо, Цвєлих при завершальних ударах не вистачало трошки точності - м'яч буквально «свистів» поблизу штанг воріт. Двічі пощастило й «Урагану», коли Рогачов впродовж однієї хвилини перевірив на міць обидві стійки.

Та все ж наприкінці першого тайму господарі зуміли скоротити відставання до двох м'ячів. Один з найактивніших на майданчику у складі франківців, Цвєлих вирішив взяти ініціативу на себе. Здійснивши рейд зі своєї половини, Валентин майстерно переграв двох захисників та голкіпера і забив «гол у роздягальню» - 2:4.

Другий тайм «Ураган» розпочав активніше, з перших хвилин кинувшись відіграватись. Біля воріт гостей ставало гарячіше, тож у Лисенка роботи явно побільшало. До ударів Леандріньо та Ярого кіпер «енергетиків» був готовий. Виручив він і після класного пострілу Валєнка, потягнувши м'яча у шпагаті, а Карліньос пробив над поперечиною. На 26-й хвилині своє вагоме слово сказав Сержао, який обігравшись з Валєнком, скоротив рахунок до мінімуму - 3:4.

Далі капітан «Урагану» пробив над «дев'яткою», а згодом Леандріньо не зумів розібратися з Лисенком у ближньому бою. Після цього впродовж лише двох хвилин арбітри «нарахували» аж чотири фоли в пасив господарів, відтак на 29-й хвилині у ворота франківців було призначено дабл-пенальті, який чітко реалізував Легчанов - 3:5. Двічі Ципун виручив свою команду, зреагувавши на підступні удари Овсяннікова і Макаєва.

Повернути інтригу міг Сержао, але м'яч пролетів у лічених сантиметрах від стійки. Всього за хвилину спрацювало футбольне правило, і Павленко знову втретє у цій видовищній грі зробив «плюс три» для «зелено-білих», елегантно перекинувши воротаря - 3:6. Щоправда, тут же Карліньос вийшов п'ятим польовим, і всього за кілька секунд франківці зуміли розіграти більшість - 4:6. Сержао оформив хет-трик і знову додав оптимізму партнерам по команді.

Однак не довго раділи господарі, оскільки вже за хвилину «Ураган» знову пропустив. Невдалі дії у захисті під пресингом «енергетиків» призвели до чергового взяття воріт: Павленко асистував Чепорнюку, який без проблем відправив м'яч у порожній кут - 4:7. Минає ще хвилина, і Леандріньо, вдало зігравши у відборі, відпасовує на Цвєлих - 5:7.

Незабаром він міг стати героєм-рятівником для франківців, але... Спершу Чепорнюк не «захотів» стати автором третього автогола у матчі, винісши м'яча майже з лінії після гострого прострілу Цвєлих, а потім Валентин дивом з метра не потрапив в порожній кут. Покарання «Енергії» було блискавичним, і Овсянніков замкнув дальню стійку, завершивши миттєву контратаку львів'ян - 5:8.

Та все ж «Ураган» не здавався. Шикарний момент повернути інтригу мав Цвєлих, але пробив над Лисенком і над перекладиною. На останніх секундах кіпер «зелено-білих» потягнув удар Леандріньо. У підсумку «Енергія» відстояла переможний для себе рахунок, а феєричний матч в Івано-Франківську став найрезультативнішим у цьому сезоні в Екстра-лізі.

Олег ЛАНЯК, спеціально для futsal.sport.uа

«Ураган» - «Энергия» - 5:8

Сержао, 10, 26, 32, Валентин Цвелых, 20, 34 - Ильдар Макаев, 5, Валерий Легчанов, 9, 29, Валентин Цвелых, 9, автогол, Сержао, 12, автогол, Максим Павленко, 32, Сергей Чепорнюк, 33, Денис Овсянников, 37
«Ураган»: Роман Колток (Кирилл Ципун, '9), Валентин Цвелых, Леандриньо, Роман Ярый, Максим Павлюк - Евгений Валенко, Карлиньос, Сержао, Тарас Королишин - Максим Аветисян, Сергей Крыкун, Биро Жаде
«Энергия»: Владислав Лысенко - Сергей Якунин, Валерий Легчанов, Максим Павленко, Денис Овсянников - Дмитрий Бондарь, Евгений Рогачев, Ильдар Макаев, Сергей Чепорнюк - Сергей Коваль, Сергей Тригубец 
 Сергей Чепорнюк, 31.

Арбитры: Олег Иванов (Днепропетровск), Сергей Дребужан (Мукачево)

Удары (в створ): 39 (19) - 22 (16)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 6
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 25 апреля 2024, 00:08 4
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Комментарии 36
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
rys75
легіонери практично нічого не показали...грають без іскри...хоча за такі бабки мали б реально вмирати на площадці...
і прикро що це не так...
напиши им об это в личку!
rys75
лично я тебе не верю!!!вот снимется ураган и играйте себе на здоровья и пусть вас судят как хотят!на сайте урагана есть фолы-из шести было два!!!
keegan
я все видел в прямом эфире, а пока Вы будите считать виновником поражения судей, ваше команда скатится еще ниже,зрите в корень,
лично я болел за Ураган ради сохранения интриги за 1 место
truck2011
Осталось пять негритят...На дворе февраль месяц, а чемпионат заканчивается в мае 2012.Прогиб засчитан.Ты думай как бы его не отменили, в ввиду малого количества участников.
Vorobentus
а яка приблизно зарплата у легіонерів???
ivanvanek
Без "пяти хвилин" чемпіони
http://vgolos.com.ua/sport/198.html
Andronic
гра сподобалась...
була боротьба... зарядженість і очі горіли у обох команд...
на рахунок справедливості результату ...
то він в принципі по і грі і енергетики...заслужили чемпіонство...
а в урагані епідемія травм...і постійно зявляються нові ...
люди які не можуть...якісно протидіяти злагодженим командним діям...
легіонери практично нічого не показали...грають без іскри...хоча за такі бабки мали б реально вмирати на площадці...
і прикро що це не так...
аналогічно ще більше прикро за гру певних перців у лавах нашої збіроної....
jorikvart
если мешают арбитры, значит надо играть в два раза лучше...
rys75
да ты никому ничего не докажешь...можешь даже не старатся..а вот если б это был локомотив -шумиха была бы приличная!!!
parazityk
Чомусь після матчу з Єначкою не було ані слова про суддівство. А тут явна упередженість арбітрів на лице, причому доведена фактами. Такщо не надривайтесь.
FAN-URAGAN
я розумію що ти за енергію, але треба бути об'єктивним, судді в цьому матчі таке "судили", що просто соів немає. це не один я бачив, підтвердженням тому є як весь зал кричав "ганьба" у бік суддів. уважніше переглянь запис матчу і думаю сам в тому пересвідчишся, хоча....
uragan2010
http://www.youtube.com/watch?v=_sPJhucQWg4
з шести фолів максимум два тягнуть на порушення правил
trancelife
потому что не было в Хорватии в раздевалке тренера, от одного взгляда которого ноги бегут, голова работает, а играть плохо просто стыдно.
ялен
Хотів дещо додати до деяких коментарів і по грі і по арбітражу. але прочитав коментар і додавати щось уже не має смислу.
Згоден повністю.
korish77
Милые наши прикарпатцы.В ОЧЕРЕДНОЙ РАЗ виной ваших неудач являются судьи.Сегодня интернет дал возможность всем любителям футзала видеть игры и оценивать ход состязаний,борьбы,соперничества. И всем очевидно что ваши неудачи не связаны с работой судьей.Неужели сегодня всем очевидцам прошедшей игры не стало ясно из увиденного,что ЭНЕРГИЯ ВАС опережает в движении,в мышлении,исполнении задуманного.ДВА АВТОГОЛА красноречивое подтверждение этому. Так нет -вам же надо искать виновных на стороне.Сегодня между ВАМИ и ЭНЕРГИЕЙ 14 ОЧКОВ РАЗНИЦЫ.А у ВАС ВИНОВАТЫ СУДЬИ.УРАГАНОВЦЫ-БУДЬТЕ ЧИЩЕ.Я бы о другом вёл речь-почему игроки Энергии в сборной так не играют.Где их игра с Хорватами.С Испанцами.А в целом игра была супер,больше бы таких игр.Спасибо двум командам!
rys75
ладно..что с вами твердолобыми говорить..
rys75
та ты ж всегда кричишь что ураган судьи тянут!!!!только почему то все наоборот!!
rys75
так он сейчас тренирует!!и что есть результат??!!