Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 10 января 2012, 23:32
4064
6

Энергия - ЛТК - 6:2 + ВИДЕО

Непроста перемога з великим рахунком

| Обновлено 10 января 2012, 23:32
4064
6
Энергия - ЛТК - 6:2 + ВИДЕО

Львівська футзальна «Енергія» з труднощами здолала луганську «ЛТК» у першому матчі в новому році. У палаці спорту «Галичина» «телефоністи», попри поразку з рахунком 2:6, дали бій досвідченішим «енергетикам».  

Такого потужного старту матчу від «ЛТК» мало хто очікував. Для «Енергії» початок гри був справжнім холодним душем. Не встигли глядачі ще вивчити склади команд, як Стрілець та Цимбаляк уже перевіряли надійність кіпера суперника Володимира Кардаша. Якщо в дебюті матчу з цими ударами Кардаш справився, то з наступним пострілом Рося – ні. Артем пробив не тільки потужно, а й влучно – прямісінько в дев’ятку. Несподіваний старт гостей з Луганська дав свій результат.

«Енергія» хоч і поступово перейшла центр майданчика, однак небезпека біля воріт Сухомлинова виникала не так часто, як цього хотіли вболівальники. Утім, Вершинін на початку матчу таки перевірив на міцність перекладину воріт. А після цього своє слово сказав Павленко. Досвідчений гравець «Енергії» несподівано для Сухомлинова пробив під поперечку після передачі Якуніна. Коли здавалося господарі поступово візьмуть справу в свої руки, підопічні Романа Ковальчика вдруге пробили Володимира Кардаша. Цього разу влучним ударом в кут відзначився Разуванов. Дії від наставника галичан не забарилися – тайм-аут та заміна Кардаша на Лисенка. Як виявилося згодом, Лисенко провів чудовий матч. Заміна тренерського штабу «Енергії» себе виправдала.

Відігратися господарям вдалося лише наприкінці тайму, коли пройшла комбінація Павленко-Струк-Овсянніков. Останній знав куди віддасть передачу Струк. Денис тільки підставив ногу – 2:2. Агресивні дії молодих гравців «ЛТК» призвели до того, що команда Романа Ковальчика доволі швидко у першому таймі назбирала п’ять командних фолів і не уникнула шостого. Як виявилося згодом, фатального. Що цікаво, що фол Кузя, який і виявився шостим у першому таймі, у порівнянні з тим, як після цього знесли з ніг Павленка (фол арбітри не зафіксували), виглядав щонайменше сумнівним. З 10-ти метрів Павленко пробив Савенка, який замінив Сухомлинова лише на дабл-пенальті.

У дебюті другого тайму спростити завдання своїй команді міг Коваль. Сергій, який в цій грі отримав шанс від тренера проявити себе, не влучив фактично у порожні ворота, граючи на добиванні. У складі «ЛТК» двічі відповів Кузь та одного разу Смоловик. Останнього момент виглядав дуже перспективним, оскільки Євген фактично розстрілював воротаря суперника. Коли вдало грав Лисенко, не менш ефектно та ефективно діяв Сухомлинов – Василь був на висоті після ударів Макаєва та Рогачова.

Наступна атака команди Романа Ковальчика могла усе перевернути з ніг на голову. Стрілець та Заворотний організували вихід «3 в 2», після якого в порожні (!) ворота не влучив Ярослав. Ще одну нагоду зрівняти рахунок втратив Кузь. Утім, не так втратив, як вище усіляких похвал на виході зіграв Влад Лисенко.

За чотири хвилини і 35 секунд до завершення матчу наставник «ЛТК» Роман Ковальчик кинув в бій Стрільця як п’ятого польового гравця. Як виявилося згодом, таке рішення Ковальчика виявилося передчасним. Доволі скоро Овсянніков забив у порожні ворота, і фактично поховав шанси луганчан на сенсацію у цьому матчі. При рахунку 4:2 Разуванов примудрився не влучити у порожні ворота після вдалого розіграшу «зайвого» від гостей. А після цього Павленко та Овсянніков добили свого суперника, оформивши по хет-трику. Забивали лідери «Енергії» у ворота, які захищав не воротар, а захисник. Неприємний осад матчу – ушкодження Дениса Овсяннікова, якого він зазнав наприкінці матчу. Тепер участь лідера «Енергії» у матчах за збірну України на турнірі в Азербайджані під великим питанням. 

Попри поразку з рахунком 2:6, головному тренеру «ЛТК» Романові Ковальчику не повинно бути соромно за сьогоднішній матч. «Телефоністи» добряче попсували нерви титулованішому супернику і залишили у Львові хороше про себе враження.

Богдан ПАСТЕРНАК

«Энергия» - «ЛТК» - 6:2

«Энергия»: Владимир Кардаш (Владимир Лысенко, 11) - Денис Овсянников, Сергей Якунин, Степан Струк, Максим Павленко - Александр Вершинин, Дмитрий Бондарь, Евгений Рогачев, Ильдар Макаев - Сергей Коваль, Сергей Тригубец
«ЛТК»: Василий Сухомлинов - Александр Стрелец, Яросллав Заворотный, Артем Рось, Назарий Цымбаляк - Владимир Разуванов, Евгений Смоловик, Максим Бессалов, Тарас Кузь - Тарас Шурак
Арбитры: Сергей Туржанский (Запорожье), Олег Банасько (Фастов)
 Максим Павленко (8, 19, 39), Денис Овсянников (16, 37, 40) - Артем Рось (2), Владимир Разуванов (10)
 Дмитрий Бондарь (15) - Артем Рось (9).

Лучшие игроки матча по версии Экстра-лиги: Денис Овсянников и Тарас Кузь.

Удары (в створ): 30 (20) - 20 (14)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Видеообзор сайта www.energia.lviv.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В Полесье рассказали об идее премирования арбитров по итогам сезона
Футбол | 28 апреля 2024, 13:27 4
В Полесье рассказали об идее премирования арбитров по итогам сезона

Владимир Загурский выступил за создание премиального фонда в размере 16 миллионов гривен

Сборная Украины U-19 обыграла Венгрию во втором товарищеском матче
Футзал | 21 апреля 2024, 22:38 0
Сборная Украины U-19 обыграла Венгрию во втором товарищеском матче

Украинцы завершили выезд в Венгрию со 100% результатом

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mono2011
Рось все 3 гола играя впятером привез, какая может быть сборная?
fiorentina10
В коментатора хронічна словесна срачка!
ukraine1989
Коментатор : "Максим Павленко зрівнює паритет"
pashainter70
Да ЛТК харош грали...більше заслужили на перемогу...
kokec91
Травмований
Vorobentus
ХТо знаэ а де Чепорнюк????