Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 05 декабря 2011, 18:36
1384
1

Сергей ШЕВЦОВ: «Нужно закрыть дыру в центре поля»

«Энергия» рассталась с Батраченковым, Кириком и Горбачевым

| Обновлено 05 декабря 2011, 18:36
1384
1
Сергей ШЕВЦОВ: «Нужно закрыть дыру в центре поля»
Сергей Шевцов

Нещодавно гравці нашої команди пішли у відпустку, яка триватиме орієнтовно до сьомого грудня. Тим часом ми вирішили звернутися до головного тренера «Енергії» Сергія Шевцова, аби він розповів про своє бачення пройденого етапу чемпіонату тривалістю у шістнадцять турів та поділився з нашими читачами планами команди на майбутнє.

- Сергію Анатолійовичу, прокоментуйте виступ «Енергії» під час осінньої частини чемпіонату.
- Однозначно оцінювати цей період важко. Якщо брати окремі ігри, то ми необґрунтовано втратили багато очок, тому можна сказати, що виступили не зовсім вдало. Якщо брати місце в турнірній таблиці, то ми знаходимось, можливо на заслуженому місці, адже попереду нас клуби, які, мінімум, не слабші за нас, а де в чому і сильніші. У нас було чимало кадрових проблем: після минулого чемпіонату нас покинули провідні форварди, а молодь, яка отримувала шанси проявити себе, не змогла витягнути цю ношу. Незважаючи на відставання від лідерів, ми завжди проявляли себе як команда, яка бореться до кінця. Так буде й надалі. Теоретично скоротити розрив можливо. А щоб це сталося практично ми повинні добре підготуватися і доукомплектуватися взимку.

- Стосовно комплектації. Які позиції, на вашу думку, потребують негайного підсилення, і які кадрові зміни вже сталися у команді?
- На сьогоднішній день, за ініціативи клубу, розірвано контракт з Батраченком, за ініціативи футболістів – з Кириком і Горбачовим. Звідси, першочергово треба закрити прогалину в центрі поля, пов’язану з відсутністю Батраченка, а також протягом зими ми повинні ліквідувати нашу основну проблему в нападі. Було б непогано повернути попередню зв’язку нападників Фальковський – Манасян, але це буде дуже складно, так як перший постійно грає за «Кримтеплицю», а другий став одним з кращих бомбардирів Першої ліги у складі ташкентського «Локомотива» (29 голів у 30 матчах) і вийшов зі своєю командою до Вищої ліги. Тому не будемо концентруватися лише на цих футболістах, а шукатимемо й інших, які підійдуть нам на футбольному полі і за його межами.

- Влітку нашу команду поповнили Юрій Комягін та Олександр Іванов. Як оціните їх виступ і користь, принесену команді?
- З упевненістю можна сказати, що ці футболісти потрапили в команду, де можуть себе реалізувати і з запрошенням ми не помилилися. Але зараз сказати, що на цьому відрізку вони себе максимально реалізували не можна. Через проблему з трансферним листом Комягін вийшов на поле тільки в четвертому турі. А в кінцівці отримав травму, яка не дозволила йому грати в повну силу. Іванов вийшов у третьому турі, забив 3 голи в осінній частині, але, на жаль, грав нестабільно. Але незважаючи на це, їх внесок вагомий. Я сподіваюсь, що цей етап в команді дозволив їм адаптуватися і навесні вони покажуть себе у всій красі.

- Переконаний, що нашим читачам хотілося б дізнатися про план підготовки «Енергії» у зимовий період.
- Перший етап підготовки почнеться 7 грудня і триватиме до 28 числа. В цей період будемо повертати футболістів до робочого стану, а також ми подали заявку на участь у зимовій першості Миколаївської області. На цьому етапі почнемо закривати кадрові проблеми. У січні ми сконцентруємо увагу на піднятті рівня фізичних кондицій гравців, працюватимемо над усіма видами витривалості. З 1 по 12 лютого «Енергія» підтвердила участь у Кубку «Кримтеплиці». Мусимо підійти до цього турніру в тонусі, адже у ролі минулорічних переможців хочемо добре проявити себе і в цьому турнірі. В березні (з 18 по 25) плануємо взяти участь у турнірі пам’яті П. І. Безносенка, під час якого теж маємо відстояти звання переможця. Все інше у ході нашої підготовки залежатиме від погодних умов та фінансових можливостей клубу.

- Невпевнений, що ви, як головний тренер, відверто відповісте на наступне питання, але все ж таки: чи плануються і які саме тактичні зміни в побудові гри вашої команди? Адже за період виступів «Енергії» у Другій лізі суперники добре вивчили манеру гри новокаховської команди.
- Дещо з вами не погоджуюсь. Ми не завжди граємо одноманітно, намагаємося варіювати тактикою. Але, тим не менш, треба рухатися вперед. Звичайно, будемо додавати щось нове. Думаю, що це буде нескладно, адже наш склад, протягом моєї роботи в клубі змінювався не значним чином. Тому до вже напрацьованого можна додавати тактичні новації. Стосовно схем, то для суперників не секрет, що ми граємо зонно в три захисники. Були матчі, коли доводилося перебудовуватися на чотири, тому при підготовці ми виділимо на це потрібний час. Щодо нападу, то гру в два форварди протягом чемпіонату, виходячи з кадрових проблем і гри суперника, змінювали на варіант з одним або трьома. Цьому аспектові теж треба приділити увагу. Взимку спробуємо варіювати схемами, футболісти на кожен матч отримуватимуть тактичні завдання. Однак філософія команди – комбінувати і діяти в атакуючому стилі – залишиться незмінною.

Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
attanda25
ЭНЕРГИЯ ВПЕРЕД!!!!!!!!!!!!