Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 30 мая 2011, 10:45
6817
34

Финал. Второй матч. Ураган - Энергия - 4:4 (по пенальти 4:2)

«Ураган» берет максимум в домашних стенах + ВИДЕО

| Обновлено 30 мая 2011, 10:45
6817
34
Финал. Второй матч. Ураган - Энергия - 4:4 (по пенальти 4:2)

«Ураган» на мажорній ноті попрощався зі своїми вболівальниками у цьому сезоні, який є найуспішнішим в історії івано-франківського клубу. Єдина поразка від «Локомотива» в регулярному чемпіонаті і програш по пенальті від «ТВД» у чвертьфіналі, яке втім не вплинуло на переможця серії, - це всі втрати підопічних Сергія Гупаленка на домашній арені. «Енергія-Тайм» у Львові втратила п'ять очок, зігравши внічию з «Кардиналом-Рівне» і зазнавши поразки від... «Урагану».

Франківці сповна скористалися перевагою власного майданчика у фінальній серії, здобувши дві важливі перемоги. Однак чемпіон України визначиться у місті Лева наступного вікенду, де жодного права на помилку в «енергетиків» не буде. Прикарпатці вже опинялися у схожій ситуації після невдалого вояжу до Єнакієвого у півфіналі, але зуміли здійснити справжній камбек, вигравши серію з рахунком 3:2. Підопічні Станіслава Гончаренка до фіналу добиралися у чотирьохматчевих дуелях, завершуючи попередні стадії плей-офф двома домашніми перемогами.

Другий фінальний поєдинок нагадав справжнісінькі наздоганялки. Чотири рази львів'яни вели у рахунку, але господарі неодмінно зрівнювали рахунок, причому робили це досить швидко. Всього дві хвилини по ходу усього матчу «Енергія-Тайм» була попереду з перевагою в один м'яч. Франківці з честю тримали удар і відповідали тією ж монетою. Та все ж це - плей-офф, тож нічиєї не повинно бути. І у серії післяматчевих пенальті більше пощастило «Урагану».

А тепер про все найцікавіше по порядку. Вже на стартових хвилинах суперники обмінялися гострими випадами: до удару Павленка голкіпер був готовий, а Кардашу на допомогу прийшла стійка воріт після пострілу Валенка. Далі воротар «енергетиків» ще кілька разів показав свою реакцію після ударів Цвєлих і Сімки. Гості намагалися здалеку пробивати по воротах Ципуна, а на 9-й хвилині відбулося перше взяття воріт. Павленко відібрав м'яча у центрі, відпасував Задорожного, той переадресував на хід Овсяннікову, і Денис перекатом обіграв воротаря - 0:1.

Відповідь «Урагану» не забарилася, щоправда гол вийшов доволі курйозним. За дві хвилини Кардаш вийшов з воріт і відбив м'яча після поперечного прострілу з ауту, але «смугастий» влучив в ногу Павлюку і неспішно закотився у ворота - 1:1. Приголомшені львів'яни дещо знітились, чим ледь не скористалися господарі. Настав час кіпер «Енергії» рятувати свої ворота. Спершу Кардаш ліквідував вихід Валенка сам-на-сам, а потім витягнув м'яча з «дев'ятки» після дального пострілу Біро Жаде. До завершення першого тайму Ципун у шпагаті парирував небезпечний удар Задорожного, на що івано-франківці відповіли ударами Сімки, Цвєлих і Сержао.

Другий тайм розпочався для «Урагану» з холодного душу, коли Легчанов розрізаючим пасом знайшов на «п'ятачку» Павленка, який з шести метрів не схибив. За хвилину той же Легчанов помилився під пресингом, і Сержао без проблем розстріляв ворота Кардаша - 2:2. Втім капітан «енергетиків» за кілька секунд виправився, прямим ударом зі штрафного з 14-и метрів пробивши кіпера господарів. Проходить всього дві хвилини, і Цвєлих карає львів'ян за помилку в обороні - 3:3.

На 25-й хвилині травму на рівному місці отримав Ципун, тож довелось Іжаковському ставати у ворота. Одразу ж перевірили у справі голкіпера Павленко та Олександр Бондар, а бразильці Біро Жаде і Сержао не давали розслабитись Кардашу. Так команди діяли і надалі, відповідаючи одна одній небезпечними атаками. Тому роботи в обох голкіперів, що крутитися у воротах, наче білка в колесі, вистачало вдосталь. Наприкінці другого тайму суперники знову обмінялися забитими м'ячами. Все, як за сценарієм: гості забили, господарі зрівняли рахунок. Спочатку Рогачов з правого флангу пробив під голкіпером, а лише за хвилину при грі «Урагану» в більшості Сержао оформив дубль - 4:4.

Обидві команди намагались вирвати перемогу в основний час, але не поталанило. А от у серії післяматчевих пенальті удача посміхнулася «Урагану», який на попередніх стадіях двічі поступався у лотереї. Сержао, Цвєлих, Павлюк і Шотурма були точними з шести метрів. В «Енергії-Тайму» схибив Рогачов, а четвертий удар Легчанова прийшовся у штангу воріт. 4:2 - за пенальті, і рахунок у фінальній серії став 2:0 на користь івано-франківців. Після гри Станіслав Гончаренко підкреслив, що є ще три домашні матчі. Чи здатні його підопічні на фінальний камбек - дізнаємось вже за тиждень.

Олег ЛАНЯК, спеціально для futsal.sport.ua

«Ураган» - «Энергия» - 4:4 (по пенальти 4:2)
Первый матч 4:2
Счет серии 2:0

«Ураган»: Ципун (Ижаковский, 25) - Павлюк, Симка, Цвелых, Ренатиньо - Биро Жаде, Валенко, Шотурма, Сержао - Киндратив, Ярый, Чепорнюк, 
«Энергия»: Кардаш (Лысенко) - Легчанов, Павленко, Овсянников, Д.Бондарь - А.Бондарь, Якунин, Рогачев, Романов -Задорожный, Федюк, Струк 
  Павлюк (11), Сержао (22, 38), Цвелых (24) - Овсянников (9), Павленко (21), Легчанов (22), Рогачев (37)
  Шотурма (9), Ренатиньо (40) - Якунин (20)
Пенальти: 1:0 Сержао, 1:0 Рогачев (мимо), 2:0 Цвелых, 2:1 Якунин, 3:1 Павлюк, 3:2 А.Бондарь, 4:2 Шотурма, 4:2 Легчанов (штанга)

Удары (в створ): 35 (23) - 24 (15)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

ВИДЕООБЗОР

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 34
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
semaoleg
Да нормальні у нас болівальники,приїзджають ж до нас фани команд суперниць і ничьо,просто из за одного рагуля,думка склалась неадекватна....
parazityk
Судячи з того, яку ми обираємо владу, Україна - країна неадекватів
zhuck2008
А мне писали выше что у Вас один такой неадекватный... врут, он еще появились...)))
parazityk
Нема нам шо робити, як переживати, що про нас лемки думають
Uragan_4
Що стосується Рогачова, то на правду гріх ображатися.
vit-2
Я повністю транслція не дивився, може тому і не звернув увагу на викрики в адресу Рогачова, про які писала не одна людина. Але, на рахунок усієї України це явний перебір - трансляцію одночасно не дивилося навіть півтисячі глядачів, там же пише скільки людей спостерігає за матчем
Kontao
виявляється рагулі є і Франківську. Команда хороша нічого не скажеш но народ у вас це повні бовдури, завдячуючи тому придурку який там кричав на Рогачова. От виродок сам певне футбол бачив з далекого космосу і розказує. А керівництво команди мабуть таке приймає. Стидно вам повинно бути адже вашу трансляцію дивилась уся Україна і уся Україна почила яка у вас бикота на футзал ходить!
semaoleg
Валік,харош прікалуватись!
Йди тренуйся! -)))
VAN86
Ураган - це вищий клас,
хто не вірить - ... (скоро повірить)
andrmark
матч дійсно гідний фінала!!!!!зійшлись насправді 2 лідера українського чемпіонату!!!!!
БРАВО МФК УРАГАН!!!!!ВИ НАШІ ЧЕМПІОНИ!!!!!
FutsalKh
Наглый пиздёжь!
Он Б%г не футбола, а ФУТЗАЛА!
FutsalKh
Fuckin' shame!
FutsalKh
Во Львове он будет кричать по-другому... например, так:
- Ээээй, Рогачёв! Ну, ты меня понял, Рогачёв!
tzuyrak
Валентин Цвєлих - це Бог Футбола!!!
lemberg2011
Цього придурка ,що весь час кричав образливо в сторону гравців "Енергії" надіюсь у Львові не буде.
tzuyrak
Валентин Цвєлих - це Бог Футбола!!!
tzuyrak
Справжні Фани Урагану допоможіть організувати зустріч з Валентином Цвєлих. Дякую
trancelife
в этой паре я за Энергию