Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
3641
6

К Евро-2012 Донецк и Макеевку свяжет мини-метро?

Эстакада длиной 14 километров протянется от «Донбасс Арены» к парку «Пионерский»

К Евро-2012 Донецк и Макеевку свяжет мини-метро?
Одним з найважливіших аспектів підготовки Донеччини до єврочемпіонату є розвиток транспортної інфрастуктури, розвантаження існуючих магістралей і скорочення часу руху. З цією метою розроблено комплексний проект створення так званого «міні-метро», яке має зв'язати Макіївку з районом стадіону «Донбас Арена». Про це розповів проректор з наукової роботи Донбаської національної академії будівництва та архітектури Володимир Мущанов.
 
«Над розробкою проекту працювали кращі наукові й студентські кадри нашого навчального закладу на чолі з ректором Євгеном Васильовичем Гороховим. Були задіяні кращі спеціалісти різних напрямів, вісім вузівських кафедр. Це економічний і екологічний проект, що істотно для нашого регіону», - зазначив Володимир Мущанов.
 
Проект являє собою 14-ти кілометрову надземну естакаду від «Донбас Арени» до парку «Піонерський» у Макіївці, по якій рухаються полегшені конструкції спеціальних вагонів. За одну годину такий транспорт зможе перевезти до п'яти тисяч пасажирів. Щодня в Донецьк на роботу і назад відправляються десятки тисяч макіївців. «Міні-метро» дасть змогу розвантажити Макіївське шосе і значно скоротити час поїздок. Розробники запропонували кілька цікавих рішень, у тому числі встановлення світлодіодних світильників з тривалим терміном експлуатації.
 
Як відзначив проректор, у будь-якому випадку, проект у кілька разів дешевше ніж роботи по будівництву донецького метро, на яке будуть потрібні мільярди гривень.
 
www.ukraine2012.gov.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Simf87
На фотке золотое кольцо))))Помню все маршрутчики объясняли,что бы попасть на Донбасс арену,нужно на золотом кольце повернуть налево)))))
XanTer-FCSD
a фоткa нe удaчнaя,нe тa сторонa Донeцкa)
XanTer-FCSD
прeподaвaтелeй*
XanTer-FCSD
мой институт рaзрaбaтывaeт)и прeподовaтeлeи знaю,Мущaнов -сопромaт прeподaeт)нaдeюсь всe получится,a мeтро зaконсeрвировaно,подтвeрждaю
aza_ua_dp
Проект Донецкого метро законсервирован!
И думаю никогда не осуществится(
terentyev2010
Насколько я помню, по схеме Донецкого метрополитена две станции должны быть построены в районе ул. Горностаевской (на "границе" Донецка с Макеевкой) и на Гвардейке (а это - уже Макеевка)...