Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
5078
9

Два богатирі потягнули «МІГ»!

Назар Павлів і Роман Шмигельський потягнули 15 тонн! +ФОТО

Два богатирі потягнули «МІГ»!

Два богатирі з Івано-Франківська Назар Павлів та Роман Шмигельський успішно зрушили з місця й протягнули 15-тонний військовий винищувач МІГ-29. Молоді атлети, котрі одночасно з богатирським спортом займаються штовханням ядра під пильним оком наставника Івана Шария (тренера, котрий свого часу підготував братів Вірастюків), вирішили встановити рекорд у день святкування 70-річчя військової частини тактичної авіації, що розташована в Івано-Франківську. Цей авіазагін – єдиний, що захищає повітряний простір на Заході України і вільний доступ відвідувачів на його територію було відкрито лише з нагоди ювілею військової частини. Це й стало поштовхом для дужих і відважних хлопців. З‘ясувавши, що ніхто досі не тягнув МІГ-29, Назар і Роман, досягли згоди з військовими й зробили це першими. Дуетом вони протягнули винищувач на дистанцію 35 метрів, витративши на це 1 хв. 21 секунду.

- Найважчим було зрушити літак з місця, власне це нам вдалося з другої спроби, - розповідає Назар Павлів, - на відміну від вантажівки, маса якої припадає на мінімум чотири широких колеса, через що котиться доволі легко, у МІГа лише три «тоненьких» покришки, тому тягнути махину значно важче. Однак ми це зробили! Тепер усе відзняте відео надсилаємо до експертів Книги рекордів України, аби наше досягнення було зафіксовано офіційно.

Назар Павлів, котрий є атлетом Професіальної ліги стронгменів України нещодавно став фіналістом турніру «Народний богатир», а також взяв участь у найбільш престижному змаганні сезону – турнірі «Найсильніша людина України».

Додамо, що загальна бойова маса МІГа-29, з двома бойовими ракетами і заправленим баком – 17 тон. З вимог техніки безпеки ракети було знято, тож вага зменшилася до 15 тон, однак в будь-якому разі досягнення молодих богатирів з Івано-Франківська варте поваги й відзнаки!. Так тримати, хлопці! Побільше рекордів – цікавих і різних!

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Nastavnyk
Вот еще фотографии:
http://www.ukrstrong.com/ua/gallery/ufsa/gallery989/photo1052
Nastavnyk
Молодцы!!!
Вот только на рекорд это не тянет.
1) На "Богатыре года-2007", который прошел на заводе "Авиант", каждый богатырь сам тянул самолет подобного веса.
2) А, вообще, наши украинские богатыри еще в далеком 2002 году десятером протянули самолет "Мрия" весом 368 тонн. Вот фотография: www.ukrstrong.com
parazityk
Був у цій частині.
depositor
Здоровані)
Shurat88
Пионер — 28.09.2010 16:58
А на фото ты есть?
Пионер
Я там был.
ViperMX
Да уж наши МИГи не летают уже, так хоть ездят, пусть и не своим ходом...
kiruxa_y
молодцы! ...
а если бы не сняли ракеты, то может быть и полетели бы заодно ))))
O_MOJ_GOSPODIN
Красавчики!!!