Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 31 августа 2011, 18:05
4931
10

Богатырь толкнул ядро на Говерле!

Украинский атлет Назар Павлив реализовал свою давнюю мечту

| Обновлено 31 августа 2011, 18:05
4931
10
Богатырь толкнул ядро на Говерле!

Івано-Франківський богатир Назар Павлів не сидить на місці, продовжуючи встановлювати оригінальні досягнення. 27-річний атлет, котрий,  крім богатирського багатоборства,  продовжує займатися штовханням ядра, метнув олімпійський снаряд на найвищій точці України – горі Говерла!

«Усе своє ношу з собою» - сказав колись грецький мудрець Біант, проповідуючи, що внутрішнє багатство людини, її знання та  розум, важливіші й цінніші за будь-яке майно. Назара Павліва  вперед теж штовхнула ідея – здійснити те, чого ще ніхто досі не робив. Для цього франківець узяв із собою у рюкзак найважливіше – ядро вагою 7 кілограмів 260 грамів, рулетку, стрічку для розмітки, мотузку,  і …  пішов «в далекі гори». За 3 години богатир подолав з підніжжя до верхівки дистанцію у  4  гірських кілометри, котрі, як відомо, зовсім не те, що рівнинна прогулянка. Не вперше у своєму житті  опинившись на висоті 2061 метр Назар не став насолоджуватися милою серцю красою Карпат, а завзято заходився «майструвати» легкоатлетичний сектор. «Чи довго, вміючи!»  - каже інший народний вислів. Ось і Павлів уже готовий  штовхати снаряд: після короткої розминки,  Назар,  як і велить регламент даного виду спорту,  здійснив шість  спроб. Зважаючи на кам’янисту поверхню піку України, атлет штовхав ядро не зі скачка,  що є за таких умов справою травматичною, а з місця.  Найкращий результат зі здійснених спроб – 15 метрів 90 сантиметрів тепер є неофіційним рекордом Говерли! І, що найголовніше, олімпійське  ядро на найвищій точці країни штовхали вперше!

«Я пропонував своїм колегам-штовхальникам влаштувати змагання на Говерлі, однак хлопці виявилися трохи важкими на підйом, а мені дуже кортіло  здійснити свою давню мрію, - розповідає Назар Павлів,  - звісно, зі скачка можна штовхнути снаряд далі – інерція додає півтора-два метри, однак результатом все одно задоволений. Ще й зважаючи на те, що за час підйому  на Говерлу втомилися ноги, які у нашому спорті виконують найважливішу роботу».

Оригінальним досягненням вихованця  задоволений і його наставник – заслужений тренер України Іван Шарий, котрий свого часу підготував братів Вірастюків. Під пильним оком тренера Павлів виборював чемпіонство України серед юніорів, брав «призи» на міжнародних змаганнях і  неодноразово ставав чемпіоном  Івано-Франківської області. Непосидющий богатир-штовхальник надсилає фото- та відео-матеріали свого досягнення до «Книги рекордів України»,  і пропонує тепер уже друзям-богатирям влаштувати турнір на найвищій точці України.

Нагадаємо, цього року Назар Павлів встановив особисте найвище досягнення, самотужки протягнувши 45-тонний тепловоз «Карпатський трамвай». 

Відео

Олександр Гливинський

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 10
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
yakbarbudo
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ne_fanat
да уж... вот это "достижение"...
предлагаю проводить говерлевские игры. В первый год рекордов будет дохрена и больше...
Nastavnyk
Коли нормальні атлети змагаються в офіційних турнірах, Назар втішає своє неабияке самолюбство у різноманітних дитячих "рекордах"-забавках.
fenhelhaus
Ото якби вiн штовхнув ядро з гори, та й воно б докотилось до Румунii, ото б було добре досягнення.
Liliputin
Молодец пацан. Настоящий патриот УКРАИНЫ. Эт вам, не пол-литра на вершине угольной копанки в Макеевке...
dinamomashina
А вы говорите Эскобар....Богатыря срочно в Динамо, пока трансферное окно не закрылось
Locci
снаряд кому та в голову знизу.
llloundrat
Ахахахаа
cheraleks
ебааа достижение!!!!