Провідні українські гонщики колесили впродовж минулого тижня львівським велотреком СКА

Рекорд, який не ввійде в історію

Юні майстри в рамках національного чемпіонату розігрували путівки на молодіжний чемпіонат Європи, який відбудеться в липні в Афінах. Їхні досвідчені колеги, заповнюючи паузу в міжнародному календарі змагань, розігрували нагороди Кубка України.

Боротьба проходила на рекордних швидкостях. Львівський трек - єдиний у нашій державі, який дає змогу порівнювати результати. Іншого критого з дерев'яною доріжкою ми просто не маємо. "Він у такому жахливому стані, що за кордоном жодний спеціаліст, який поважає себе, просто не заходив би на нього . А наші спортсмени тут змагаються і показують високі результати", - вкотре озвучив необхідність ремонту львівського треку провідний кримський тренер Володимир Черченко. Під час цих змагань секундомір здригався двічі. Любов Шуліка встановила світовий рекорд у жіночому гіті на 500 м - 34,819. "Виходячи на старт, сподівалася проїхати швидко, але не думала, що аж настільки", - поділилася враженнями 18-річна луганчанка. Втім навряд чи феноменальне досягнення української гонщиці ввійде в історію. Для цього, як пояснив в інтерв'ю "Газеті" тренер рекордсменки Сергій Базін, окрім проходження звичної процедури допінг-контролю, потрібно було мати стартові тумби та достатню кількість суддів міжнародного класу. Автором ще одного досягнення вищого ґатунку став господар змагань - вихованець Ореста Тичка Юрій Цюпик, який із рекордом треку 1 хв. 03,565 сек. переміг у гіті на 1000 м. Львівський гонщик, до слова, відібрав лаври рекордсмена у свого найближчого товариша й земляка Євгена Болібруха. "Раніше ми зарано виїздили на збори, і потім нас просто не вистачало на змагання. Думаю, цього разу пішли правильним шляхом силової підготовки і врахували всі попередні мінуси. Але я все одно не сподівався на такий результат", - чесно зізнався в інтерв'ю "Газеті" Юрій Цюпик, який завдяки своїм успіхам здобув путівку на чемпіонат Європи. Втім на міжнародному рівні українським спринтерам поки що не вдавалося створювати конкуренцію лідерам. Ще з радянських часів у нас чомусь більше уваги приділяли розвитку темпових дисциплін: звідси й успіхи в них. Вражаючу колекцію нагород Кубка України зібрали призери останнього чемпіонату світу кримчани Роман Кононенко, Любомир Полатайко, Віталій Щедов, а також донеччани Максим Поліщук і Володимир Рибін.

Цікаве протистояння в жіночій індивідуальній гонці переслідування розгорнулося між вихованками львівського велоспорту, а нині представницями Миколаївщини та Луганщини. Ліза Бочкарьова відповідно випередила Лесю Калітовську. Цілком імовірно, що незабаром заберуть в інший регіон і нашу перспективну Ірину Крючкову. Львівщина, на жаль, не фінансує належним чином підготовки кадрів для велотреку.

Анна Савчик, Львівська газета

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 30 апреля 2024, 07:44 0

Артем отличился с пенальти в ворота Лас-Пальмаса за Жирону, забив 19-й гол