Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2917
0

Розвідка...

Огляд матчів 1-го туру першості другої ліги у групі А

Розвідка...

ЧОРНОМОРЕЦЬ-2 - ДЕСНА - 3:0 (1:0).
23 липня. 18.00. Одеса. Стадіон «Спартак». 350 глядачів.
Судді: І.Пасхал (Херсон), В.Шланчак (Городище), С.Шлончак (Черкаси).
Делегат ФФУ: Б.Потапчук (Миколаїв).
Одеса: Ганєв (Кліщук, 90+2), Владов (Іванов, 46), Бобко, Гуцол, Колода, Салівон, Сербул (В.Павлик, 65), Слинкін (Шульц, 84), Сердюченко (Березовський, 46), Александров (Силантьєв, 67), Гавриленко (Кулішенко, 84).
Тренер: Владислав Зубков.
Чернігів: Литвин, Блавацкий, Гетьман, Донець, Ярошенко, Таран, Титомир, Крохмалюк, Реву (Булкін, 79), Волков (Антонов, 78), Проценко. Запасний: Витів.
Тренер: Віктор Догадайло.
Голи: Александров (34), Слинкін (71), Кулішенко (89).
Попередження: Слинкін (27), Владов (45+1), Салівон (47), Іванов (56), Бобко (80) — Титомир (45+1).

На початку матчу було складно уявити, що другий склад «Чорноморця» обіграє своїх суперників з великим рахунком. Гості досить жваво почали гру. Реальні нагоди відкрити рахунок у матчі мали Олег Волков і Сергій Титомир. Але все-таки гравцям «Десни» бракувало зіграності. Чим і скористалися господарі поля. Витримавши натиск суперників, одесити дедалі частіше почали з'являтися біля воріт Литвина. І хоча до небезпечних моментів доходило рідко, господарям поля вдалося відкрити рахунок в матчі. За десять хвилин до перерви Бобко вдало подав з кутової позначки в штрафний майданчик, де Александров зумів переправити м'яч у ворота «Десни». До перерви Волков втратив реальну нагоду зрівняти рахунок.

Другий тайм почався також з атак гостей. В одному з моментів після помилки Ганєва Сербул виніс м'яч з лінії своїх воріт. Та все ж це був не день «Десни». А гравцям «Чорноморця-2» вдавалося все. У середині другого тайму знову після розіграшу кутового господарі поля забили гол. З ударом Березовського Литвин упорався. Проте Слинкін був першим біля м'яча й зумів точно пробити по воротах. Як з'ясувалося, це стало переломним моментом у матчі. Забивши другий м'яч, гравці «Чорноморця-2» почали створювати голеві моменти біля воріт суперника дедалі частіше. Ті, у свою чергу, насилу стримували атаки. У кінці матчу Березовський зважився на удар з лінії штрафного: м'яч, зачепивши Кулішенка, змінив траєкторію і опинився в ближньому куті воріт.

БАСТІОН - ДИНАМО - 0:0.
24 липня. 17.00. Іллічівськ. Стадіон «Шкільний». 3200 глядачів.
Судді: В.Федунец, Б.Трач (обидва — Тернопіль), В.Куцев (Київ).
Делегат ФФУ: В.Денисюк (Фастів).
Іллічівськ: Череднюк, Волчков, Шеремет, Лілик (Лужанський, 75), Вол.Рудий, Пащенко, Нечипорук, Чахотін (Белмохтар, 46), Поляхов (Павлов, 68), Комягін, Тараров (Барба, 57). Запасні: Чечельницький, Гайдаржи, Куянов.
Тренер: Олександр Краснянський.
Хмельницький: Козіброда, Шляховий, Лазар, Черемисін, Осокін, Безвещук (Малицький, 84), Шимко (Карабаєв, 71), Мавров (Плосконос, 77), Ткачук (Слободян, 54), Колесников (Муравський, 65), Дехтярук. Запасний: Дудник.
Тренер: Віктор Муравський.
Попередження: Вол.Рудий (34). Пащенко (78) — Мавров (30), Осокін (61), Малицький (89)

Як свідчить історія зустрічей між цими командами, то саме Хмельницьке «Динамо» є незручним суперником для «Бастіона» в Іллічівську. В усякому разі, минулого сезону гра між цими командами також закінчилася нічийним результатом, лише — 1:1. Цього разу командам відзначитися не вдалося.

Початок матчу був за господарями поля. Вже в дебюті зустрічі Тараров міг відкрити рахунок у матчі. Небезпечно з-за меж штрафного бив Пащенко. У кінці тайму впродовж однієї хвилини Тараров мав дві реальні нагоди забити м'яч: у першому разі надійно зіграв воротар, у другому — м'яч пролетів над поперечиною воріт. Гості в першій половині запам'яталися небезпечним ударом Маврова з-за меж штрафного.

Другий тайм відбувся у тому ж ключі. Вже в дебюті Тараров не реалізував виходу сам на сам. Небезпечно зі штрафного бив Нечипорук. Хоча й гості мали реальний шанс відкрити рахунок. Волчков не дав змоги переправити м'яч Дехтяруку в порожні ворота, вибивши його з лінії воріт. Але загалом гра проходила за переваги господарів поля. Проте реалізація моментів гравцями «Бастіону» залишала бажати кращого. Дуже надійно грав Козіброда. Лише в компенсований час дві хороші можливості забити мав Барба, але не зміг переграти воротаря «Динамо».

МФК МИКОЛАЇВ - ЄДНІСТЬ - 1:0 (1:0).
24 липня. 17.00. Миколаїв. Центральний міський стадіон. 3650 глядачів.
Судді: Д.Козорезов, Д.Бондаренко, О.Павлінов (усі — Одеса).
Делегат ФФУ: П.Брюхов (Кременчук).
Миколаїв: С.Карпов, Богач, Гончаренко, Войцеховський, Лук'янов, Бербат, Кузнецов, Іванов (Білоус, 90+1), Кривий (Скороход, 69), Головко (Волков, 83), Бездольний (Чаус, 86). Тренер: В'ячеслав Мазараті.
Плиски: Шевченко, Заварін, Влаєв, Лемішевський, Синьогуб, Яворський (Гричак, 79), О.Карпов, Прима (Колесников, 60), Ковальчук, Марущук, Рудавець (Комар, 84). Запасний: Плюснов.
Тренер: Вадим Лазоренко.
Гол: Лук'янов (22)
Попередження: Кузнецов (40), Гончаренко (63), Бербат (71).

У дебюті матчу футболісти не поспішали. На їхніх діях, напевно, позначилася спека. Перший удар по воротах на 5-й хвилині завдав Кривий — м'яч пролетів повз ціль. Гості відповіли на 20-й хвилині. Бив Яворський, але не сильно і прямо в руки воротареві Карпову. А через хвилину вболівальники все ж таки побачили гол. Лук'янов зі штрафного пробив у обвід «стінки», м'яч злегка зачепив оборонця і влетів у лівий від голкіпера кут воріт.

Незабаром захист господарів зробив грубу помилку, і Марущук спробував вийти сам на сам з Карповим, але Богач наздогнав форварда і відвів загрозу. Потім дальніми ударами, які не несли особливої небезпеки для воріт Шевченка, відзначилися Кузнецов і Бездольний. А під завісу тайму Карпов намертво спіймав м'яч, посланий зі штрафного Яворським.

Другий тайм почався з вдалого удару Бербата, проте м'яч у рамку не влучив. Одразу ж Кривий головою пробив поруч зі стійкою. На 60-й хвилині м'яч двічі влучив у стійку воріт «Єдності» — спочатку після рикошету від оборонця, а потім після удару Кривого. У відповідь Марущук вистрілив з тридцяти метрів поруч зі стійкою.

Наступного небезпечного моменту довелося чекати понад двадцять хвилин. Бербат пробив з 22 метрів, проте Шевченка не заскочив зненацька. Уже в компенсований арбітром час з кута штрафного майданчику до м'яча приклався Ковальчук, але удар вийшов неточним.

СКАЛА - ПФК СУМИ - 3:1 (2:1).
24 липня. 16.00. Стрий. Центральний міський стадіон «Сокіл». 600 глядачів.
Судді: Ю.Сенишин (Івано-Франківськ), М.Маланчук, А.Дудчик (обидва — Чернівці).
Делегат ФФУ: В.Козик (Мукачево).
Моршин: Шпук, Басараб, Чорноморець, Білий (Кміть, 89), Сухоцький, Лобцов, Василів (Лавринок, 46), Гончарук (Дністрян, 46), Бутрак (Ширай, 86), Рустамов, Єрмаченко (Волинський, 82). Запасні: Михалевич, Олійнич.
Тренер: Іван Бубіс.
Суми: Галігузов, Мірошниченко (Богачов, 67), Пукась, Марченко (Бермудес, 70), Матлаш (Салатін, 20), Войтович, Вечтомов (Киктьов, 54), Коваленко, Можаєв, Бундаш (Бусаргін, 88), Осадчий. Запасні: Кордюк, Мачулін.
Тренер: Ігор Жабченко.
Голи: Єрмаченко (15, 32), Дністрян (60) — Осадчий (24).
Попередження: Сухоцький (4), Білий (41) — Бундаш (35), Осадчий (44), Салатін (51).

Перед початком матчу відбулася урочиста церемонія відкриття, на якій були присутні: член виконкому федерації футболу України, голова федерації футболу Львівщини, суддя національної категорії Ярослав Грисьо, голова Стрийської РДА Володимир Бурій, почесний президент ФК «Скала» Микола Кміть, міський голова Моршина Руслан Ільницький та інші. Усі вони побажали командам вдалого старту та переможного настрою.

Хотів би відзначити, що після невдалого минулорічного сезону керівництво моршинської «Скали» наполовину змінило склад футболістів. У команду прийшли молоді, перспективні гравці, які мусять довести своє право грати в основному складі команди. У складі гостей усі 90 хвилин провів на полі екс-гравець стрийської «Скали» Юрій Войтович. Зі стартовим свистком Юрія Сенишина підопічні Івана Бубіса активно ввійшли у гру. Раз по раз біля воріт Галігузова виникали гострі моменти, і на 15-й хвилині один з них втілився у забитий м'яч. Гол на рахунку найкращого гравця матчу 17-річного нападника Єрмаченка — 1:0.

Гості відновили рівновагу дуже швидко. Осадчий не дуже сильним, але точним ударом на 24-й хвилині зрівняв рахунок —1:1. Господарі провели низку небезпечних атак, однак воротар гостей зумів відвести загрозу від власних воріт. Проте і він був безсилий, коли на 32-й хвилині моршинські футболісти зусиллями знов Єрмаченка вдруге вийшли вперед — 2:1. За кілька хвилин до закінчення першого тайму гості ледь не зрівняли рахунку, але Шпук у карколомному стрибку після потужного удару Бундаша зумів відбити м'яч на кутовий. До перерви міг збільшити рахунок у цій зустрічі на користь своєї команди і Гончарук, проте у цьому епізоді йому забракло майстерності.

По перерві на поле вийшли Лавринок та Дністрян, які з перших хвилин влилися у комбінаційну та атакувальну гру своєї команди. Господарі активно йшли вперед і на 60-й хвилині Дністрян втретє примусив Галігузова виймати м'яч з власних воріт — 3:1. Через шість хвилин по тому сумські футболісти могли б скоротити рахунок у цій зустрічі, якби їх задуми не розгадав страж моршинських воріт Шпук, який добре провів цю гру. Головний тренер сумчан Ігор Жабченко зробив низку замін, проте нічого суттєвого йому це не дало. На 75-й та 83-й хвилинах моршинські футболісти могли матеріалізувати свою ігрову перевагу у четвертий забитий м'яч, однак цього разу їм не дав змоги це зробити Галігузов. Фінальний свисток Юрія Сенишина зафіксував впевнену перемогу моршинських футболістів — 3:1, які цей сезон розпочали з перемоги.

27 липня о 17.00 обидві команди ще раз поміряються силами, але тепер на попередньому етапі Кубка України.

НИВА – ЕНЕРГІЯ - 1:1 (1:1).
24 липня. 18.00. Тернопіль. Міський стадіон. 1000 глядачів.
Судді: Л.Харко, В.Журибіда (обидва — Луцьк), Я.Біць (Львів).
Делегат ФФУ: В.Бурмич (Вінниця).
Тернопіль: Мазур, Грінченко, Орлов, Городецький, Кормило, Ковальов, Семків, Довбиш, Вітак (Мдинарадзе, 81), Пришнівський, Розман.
Тренер: Сергій Шиманський.
Нова Каховка: Холоша, Смирнов, Дитятьєв, Швей, Батраченко, Гурин (Риженко, 73), Кучеревський (Михайлов, 67), Ленський, Білоусов (Філіппов, 76), Манасян (Цой, 65), Фальковський.
Тренер: Сергій Шевцов.
Голи: Розман (5, пен.) — Смирнов (14).
Попередження: Ковальов (16), Грінченко (64) — Кучеревський (16), Швей (54), Білоусов (60).

Сергій ЧАЙКА, Вадим СІРИЙ, Михайло ОЛІЙНИК, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.