Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
1051
0

ФЕДОРЕНКО: «Хлопці заслужили першу лігу своєю працею»

Армянський «Титан» став у минулому сезоні переможцем групи Б другої ліги

ФЕДОРЕНКО: «Хлопці заслужили першу лігу своєю працею»
Николай Федоренко

«Титан» з кримського міста Армянськ не один рік ходив у претендентах на підвищення у класі, проте весь час виступали в групі «Б» другої ліги спритніші конкуренти. Але в останньому чемпіонаті команда під керівництвом знаного тренера Миколи Федоренка пройшла турнірний шлях упевнено, не залишаючи жодних сумнівів з приводу імені фаворита сезону. Перше ексклюзивне інтерв'ю в новому першоліговому статусі наставник «Титану» дав для «УФ».

— Миколо Івановичу, як команда готується до дебюту в змаганнях вищого рангу?
— Зібралася в Армянську. Із 24 червня по 2 липня проводили збори, далі продовжимо підготовку безпосередньо до старту сезону.

— У команді вже відбулися перші кадрові ротації?
—Поки не робили жодних змін, проте на збори запросили групу потенційних новобранців. Загалом націлююся на точкову селекцію — підсилення потребує захист, атака та воротарський рубіж.

—Кілька сезонів «Титан» ходив серед претендентів на підвищення в класі, проте весь час його випереджали конкуренти. Цього разу команда настільки посилилася, чи, може, гідних конкурентів поменшало?
—Ми фінішували з більш як 10-очковим відривом від найближчих переслідувачів. Відповідно, наш колектив може пишатися пройденим шляхом. Щодо опонентів, то повірте: нам доводилося нелегко, адже група «Б» може похвалитися низкою команд, котра досить щільно йшла за лідером.

— У вашій команді є кілька досвідчених гравців (ті ж Бобров, Столярчук, Візьонок), проте більшість, напевно, ще не випробувала сил у першій лізі. Як збираєтеся залагоджувати цю різницю між лігами?
— Тут має допомогти мій тренерський досвід — адже я сім років провів у першій лізі з «Шахтарем-2». Звісно, за час моєї відсутності там відбулися зміни, проте суттєвих не було. Готуватимемо хлопців до першої ліги шляхом плідної роботи у це коротке міжсезоння. У нас, як я казав, будуть спаринги, та й на зборах попрацюємо.

— Ви слідкували за першою лігою цього сезону? Зважаючи на побачене, яке місце відводите своєму «Титану»?
— Звісно, ми відстежували перебіг подій, і для себе я відзначив, що десь 8 команд у першій лізі — дуже хорошого рівня, здатні боротися за найвищі місця. Є також і міцний прошарок середняків. Поки про конкретні завдання не говорили, проте гратимемо на перемогу. Місце в середині, в чільній десятці — це нормально для дебюту.

— ПФК «Севастополь», котрий ввійшов у еліту цього літа, судячи зі всього, прийматиме суперників у Симферополі. У вас у цьому плані все в нормі?
— Так, стадіон уже прийнято, і ми гратимемо домашні матчі перед рідними вболівальниками.


Артур ВАЛЕРКО, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.