Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
5428
2

ДЖУМАН: «Глядачі були шоковані»

Роман Джуман переміг француза в тому залі, де засудили Андрія Котельника

ДЖУМАН: «Глядачі були шоковані»
Роман Джуман

28 травня у Леваллуа-Пере, Франція, відомий львівський боксер-професіонал першої середньої ваги (до 69,8 кг), 34-річний Роман Джуман (24-8-1, 11 КО) провів свій черговий поєдинок на профі-рингу. Суперником українця був його ровесник, №10 рейтингу WBC француз Крістоф Канклу (41-4, 26 КО) на прізвище Rocky. Львів’янин створив у Франції справжню сенсацію, перемігши фаворита, екс-чемпіона Європейського Союзу технічним нокаутом у п’ятому раунді.

По поверненні до Львова Роман зустрівся з кореспондентами «Галичини спортивної » і дав ексклюзивне інтерв’ю.

- Романе, французькі ЗМІ писали, що перші два раунди Канклу був близький до перемоги нокаутом…
- Так, було таке. Французи явно зробили ставку на нокаут в стартових раундах. Про це свідчить, зокрема те, що ми боксували в рукавицях восьми унцій. Востаннє в таких я виходив у ринг 7 років тому. В моїй вазі, зазвичай, боксують в рукавицях 10-ти унцій. Тобто французи вибрали жорсткіші рукавиці, щоб було легше мене нокаутувати в початкових раундах.
Стартові півтора раунди Канклу накинувся на мене. Скажу чесно – було не легко. Але їхня тактика себе не виправдала. Після того, як я стримав натиск, почався бокс на зустрічних курсах. І в четвертому раунді я, чесно кажучи навіть не відчув цього удару, попав йому точно у скроню. Рефері, бачачи, що француза повело, відрахував йому. Проте Канклу не відійшов. При першій же моїй атаці, він впав на коліна. Рефері знов відрахував. Звичайно, відраховував дуже довго, тягнув час, мене відправляв то в один кут, то в другий. Так, щоб він відійшов. Ще з півхвилини продовжувався раунд. Він просто втікав і не дав можливості чітко завдати удару. На щастя, суперник за перерву не встиг відновитися і при першій же атаці в п’ятому раунді бій було зупинено.

- Як глядачі сприйняли твою перемогу?
- Вони були шоковані, звичайно. Але, треба віддати їм належне, вітали мене з перемогою. Коли йшов з рингу кричали : «Клас, супер!»

- Знаю, на зважуванні виник один неприємний момент…
- Француз показав 72,3 кг, при ліміті - 71,5 кг. Зганяти вагу вони не хотіли. Сказали, що тоді бою взагалі не буде. Довелося погодитись.
Скажу так: щоб їхати і перемагати таких боксерів як Канклу, треба серйозно готуватись, мати спаринг-партнерів і т.п. Хоча про бій дізнався за місяць до нього, належної підготовки я все рівно не провів. Більше працював на функціональну підготовленість – біг, снаряди… Спарингів не було. Відчуття противника не було. І перші півтора раунди були надзвичайно важкими в тому плані. Коли він кидався (а він набагато здоровіший за мене), я просто не мав відчуття, щоб переграти його тактично. Тому довелося йти в глухий захист, без відповіді.

- Які умови були у Франції?
- Проживання було супер. Я жив в тому ж готелі і проводив бій у тому залі, в якому свого часу боксував Андрій Котельник за елімінейшен із Сулейманом Мбайє.

- Чи говорив вже про подальші плани зі своїм менеджером Філіпом Фондю?
- Про плани не могли говорити, бо після поєдинку він зразу поїхав у Швейцарію, де боксували інші його підопічні. Скажу так: цей бій дав перепустку до хорошого титульного поєдинку. І я надіюся його провести найближчим часом.

- Як прокоментуєш  бій Кличко – Сосновський?
- Кличко дотримав слово, коли говорив, що Сосновський – хороший боксер і він належно буде представляти себе. Тому в перших раундах агресії не проявляв. В середині бою, на мою думку, Віталій хотів закінчити бій нокаутом, але йому це не вдалося. Був трішки сумбур. Але в 10 раунді Кличкові таки вдалося нокаутувати суперника.  Думаю, Сосновський не дуже розчарувався – гроші заробив, на такому рівні і з таким суперником боксував. Кличко дав йому велику путівку. Його всі взнали.
Я знаю Сосновського, бо починав кар’єру в його клубі. Психологічно він не є чемпіоном. Перед боєм він дуже «горить» і це було видно в перших раундах – Сосновський був «надьорганий», він не знав, що робити.

Василь ТАНКЕВИЧ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 04 мая 2024, 09:00 7
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Гол и ассист Довбика, шедевр от Порту. Жирона снова одолела Барселону
Футбол | 04 мая 2024, 21:31 79
Гол и ассист Довбика, шедевр от Порту. Жирона снова одолела Барселону

Команда Мичела досрочно завоевала путевку в Лигу чемпионов

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
niv76
Молодец, Роман, так держать!
tanok75
Гость — 04.06.2010 11:56
раз в год и палка стреляет...
Ты имеешь в виду твой удачный секс