Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
18959
56

Карпаты - Таврия - 1:0

«Карпати» підкорили Крим + ВИДЕО

Карпаты - Таврия - 1:0
Карпаты - Таврия

Як і очікувалось, битва за єврокубки викликала підвищений ажіотаж уболівальників, які майже вщент заповнили стадіон. Прибув на гру і головний тренер національної збірної Мирон Маркевич. Був помічений на стадіоні і тренер «Закарпаття» Ігор Гамула, з підопічними якого «Карпатам» грати вже у найближчу неділю.

І вже у дебюті гри «Таврія» створила два гольових моменти біля воріт господарів. Після кутового удару Галюзи Тлумак рятує ворота після удару головою Монахова, перевівши м’яч на кутовий. А згодом сам Галюза сходу пробивав в дальній кут, і знову Тлумак демонструє свою майстерність.

А перший небезпечний момент біля воріт «Таврії» теж не забарився. Кожанов, отримавши м’яча в центрі штрафного майданчика, пробив сходу над поперечиною воріт. А після стандарту у виконанні Кожанова Батиста головою пробив теж впритул з рамкою воріт суперників. «Карпати» поступово заволоділи ініціативою, більше контролювали м’яч, а кримчани діяли на контратаках.

Пожвавлення на  трибунах викликав епізод за участю гравців «Таврії». Зелді віддавав м’яч назад  воротареві, але Старцев несподівано не зумів приборкати м’яча, який пролетів впритул зі штангою на кутовий. І наступна атака  кримчан ледь не завершилась голом, але Ковпак у боротьбі із захисником пробив з лінії воротарського над поперечиною. Вболівальники «Карпат» аби підтримати  свою команду запустили по стадіону живу хвилю, скандуючи «Карпати», «Карпати».

Обидві команди виконали чимало кутових, після розіграшу одного з них у виконанні «зелено-білих» пробивав головою Тубіч, м’яч влучив у поперечину воріт і відскочив у поле.  Активно діяв і Годвін, і в падінні замикаючи флангову передачу Зеньова пробив красиво, але неточно. Разом з тим, після розіграшу кутових вдало діяв на виходах Старцев. А одна з атак «Карпат» завершилась пасом Худоб’яка в штрафний на вихід Зеньова, проте воротар кримчан у падінні вибив м’яч на кутовий.

Другий тайм активніше вже почали «Карпати» і після штрафного удару Ощипка надійно зіграв Старцев. А перший у другій поливні зустрічі гольовий момент створили гості, коли екс-карпатівець Ідахор вийшов на побачення з Тлумаком, обіграв воротаря, але помилився з передачею на Ковпака. Згодом Ідахора замінили на ще колишнього форварда «Карпат» Фещука.

Підопічні Олега Кононова більше контролювали м’яч, але часто при завершальних передачах господарі потрапляли в офсайд. Міг змінити нулі на табло і Ткачук, але після пасу Батисти пробив сходу поруч з дальньою стійкою. А наступний вже дальній удар низом Ткачука йшов у рамку воріт і Старцев у падінні зумів вибити м’яч.

Кононов робить чергову заміну, випускаючи на поле Кополовця, який  спричинився до взяття воріт «Таврії». Після дальнього удару Кополовця м’яч від ноги захисник вилетів на кутовий. Кополовець виконав цей стандарт, і Ощипко головою у падінні пробив повз Старцева.

Реальний  шанс встановити рівновагу  втратив Фещук, після дальнього удару якого м’яч влучив у поперечину воріт Тлумака. У свою чергу Батиста вийшовши на побачення зі Старцевим, обіграв воротаря і влучив у стійку порожніх воріт кримчан. А черговий дальній вистріл Кополовця  Старцев, не ризикуючи, відбив кулаками.

Тож «Карпати» здобули важливу перемогу над конкурентами за місце у Лізі Європи і збільшили відрив від сусідів по турнірній таблиці до чотирьох пунктів.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Карпаты» - «Таврия» - 1:0

«Карпаты»: Тлумак, Ощипко, Тубич, Годвин, Ткачук (Мартынюк, 89), Федецкий, Кожанов (Кополовец, 67), Милошевич, Худобяк, Батиста, Зенев (Гурули, 75)
«Таврия»: Старцев, Монахов, Голайдо, Луценко (Гигиадзе, 80), Любенович, Матяж, Галюза, Зелди, Маркович, Идахор (Фещук, 64), Ковпак
 Ощипко (79)
 Ткачук (68). Кополовец (81) - Старцев (68)

Удары (в створ): 12 (5) - 8 (6)
Угловые: 14 - 6
Оффсайды: 7 - 3.

Зрителей: 18.000
Оценка поля: 4
Честная игра: 7,250 - 7,750.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

www.sport.ua

Ощипко 1:0

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 22
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

ВИДЕО. Чемпионат U19. Шахтер забил четыре мяча ЛНЗ
Футбол | 26 апреля 2024, 06:09 1
ВИДЕО. Чемпионат U19. Шахтер забил четыре мяча ЛНЗ

«Горняки» без проблем разобрались из соперником

Комментарии 56
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vik2an
Ну карпаты с победой.
Думаю таврия еще прибавит,время есчо есть чемп еще незакончился.
vik2an
Tarasd3 — 08.04.2010 21:12
Да игра нервная была во втором тайме
vik2an
Ну и Ковпак мог 3-ку положить
Tarasd3
*Металісті
Tarasd3
Да жаль игра была равной.
Хаха як по статистиці, як і за моментами Карпати перемогли(один Баті міг 3 штуки вколотити).Але признаю, я моментами так не переживав навіть на Метілісті.
vik2an
Да жаль игра была равной.
kaktusF
З Закарпаттям може бути важко!
Їм потрібні очки, а часу на відпочинок після Таврії менше ніж звичайно.
Za_Ykrainy
Цікаво, скільки квитки на Шахтар будуть коштувати???
Bandera69
Вчора був явно наш день, львівський! Карпати виграли, ФК Львів також. Так тримати!!! На черзі Закарпаття, а дальше чим чорт не шуткує - може і Шахтар натягнем! Львів рулить!!!
wwowa
1 тайм за таврією
2 за карпатами
рахунак по гру мавби бути великим і на користь карпат 3-2 наприклад
п.с. як показала практика "кримські боги" прості смертні
КРИСТИНА
LyubkoLviv — 08.04.2010 12:34Христинка, привіт. Христос Воскрес!
================
Привіт,Любчику! Воістину воскрес!
Безперечно,неадекватів потрібно ставити на місце.
Але не варто ними перейматися.Це-спортивний сайт.
Щодо спорту,то у тебе хороші каменти!Молодець!
kum_Poltava
Зате тепер буде безкомпромісна боротьба в фіналі КУ, так як і таврії і МД потрібна тільки перемога.
LyubkoLviv
КРИСТИНА — 08.04.2010 12:18
Христинка, привіт. Христос Воскрес!
КРИСТИНА
LyubkoLviv — 08.04.2010 08:54
==================
Любчику,мені здається,що тут ти трохи перегнув!))
А "Карпати" -знову молодці! З перемогою!!!))
Za_Ykrainy
Я вже на трьох матчах поспіль побував, найбільше сподобався з Дніпром, стадіон на був заповнений, трохи розчарували з Чорноморцем, але нічого. Підемо і на Шахтар, а там вже квитки треба швидше купувати!!!
myroslavmail
2 Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
Це не вболівальники Карпат! Тільки чомуь на стадіон вони ходять дотепер...
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
Гость — 07.04.2010 23:44
====Похоже, для Таврии 5 место - это предел. Пучков пока не добился в чемпионате места выше, чем Фоменко, надеюсь возьмёт Кубок.
Пучков-отличный тренер!Помню его по ПФК "Севастополь".Команда болталась в "жопе" турнирной таблице 2-й лиги.Пучков за 2 сезона вывел команду в 1-ю лигу,а еще через сезон команда заняла 4-е место.Сейчас-первое и ждем их в вышке.
Ситуация с Таврией немного похожа.Думаю,Кубок Украины возьмут именно крымчане.Через сезон-два Таврия с Пучковы будут бороться за медали.
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
А мне помнится,недавно болельщики Карпат хаяли свою команду за то,что они обыграли ФК Львов.
Как я и говорил:пройдет немного времени и болельщики снова будут признаваться в любви своей команде.
По теме.Игра,как мне показалось,была равной.Отличие лишь в одном-львовяне в нападении смотрелись немного лучше,вот и забили победный гол.С чем я их и поздравляю!Так держать,Карпаты!
gtz0803
Дуже хороший матч видався, Таврія – просто молодці (не повезло, зате є шанс в Сімферополі відплатити), Тлумак – браво! Рівна гра рівних суперників, за винятком останніх 20 хв (тут Карпати були на висоті). Батіста звісно ше той клоун )))
Всіх вболівальників Карпат – з перемогою!
Підтримка на трибунах – це було фантастично!!!!!!
ПиСи. Познущався коментатор з лайнсмена )))))) Все правильно, так йому і тре.
ПиПиСи. Коли вже нарешті побачимо Ковпака в збірній?!!!
Tetiy
Как же хочется, чтобы Кривбасс в следующем туре обыграл Металист, а Днепр обыграл Шахтер. Я это говорю не из-за ненависти к ШД и МХ, а из-за интриги, интереса нашего чемпионата.
И совершенно не важно как сыграет ДК с Арсеналом, судьба золота все равно решится скорее всего в очном поединке ШД-ДК, просто мне очень нравится Максимов как тренер, и при победе Кривбасса очень заострится борьба за прописку в элите и при победе Днепра и Крапат развернется нешуточная борьба за бронзу, чего мы уже не видели послдние два года.
Жду с нетерпением следующий тур