Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2401
1

Ураган - Монолит - 5:1

Хет-трик Цвєлих за дві хвилини + ВИДЕО

Ураган - Монолит - 5:1
Ураган - Монолит

Знову, як і в гостьовому матчі першого кола, «Ураган» переміг «Моноліт», а кращий бомбардир чемпіонату забив три м'ячі. Хоча чотири місяці тому у Харкові все вирішувалось на останніх хвилинах. Перемога франківців була вольовою, а хет-трик Цвєлих за одну (!) хвилину став переломним. Зараз голеадору знадобилося дві хвилини, щоб тричі засмутити гостей...

Розпочали команди в швидкому темпі, намагаючись доводити свої атаки до ударів, тож роботи в обох воротарів вистачало. Найгостріші моменти виникли ближче до середини першого тайму. Білоус і Сколотій перевірили у справі Іжаковського, а Ярий та Валенко - відповідно Дєнюжкіна. На 11-й хвилині рахунок було відкрито - розіграш кутового в два паси, і Валенко низом відправив м'яча точно в дальній кут - 1:0.

«Моноліт» відповів небезпечним проходом Мінаєва, але на допомогу Іжаковському вчасно прийшли захисники, ліквідувавши й намагання Сколотія зіграти на добиванні. Приклад, як треба грати на «п'ятачку», гостям продемонстрував Сімка: Цвєлих справа пробив майже по центру, де і знаходився Сімка, котрий п'яткою підправив м'яча повз Дєнюжкіна - 2:0.

До перерви вболівальники мали б стати свідками принаймні ще одного голу. Спочатку Павлюк втратив стовідсоткову нагоду із забійної позиції, коли Дєнюжкін в шпагаті ногою відбив м'яч. У відповідь Мінаєв також небезпечно пробив низом - «Ураган» виручив Іжаковський. На передостанній хвилині франківці розіграли штрафний, і після удару Шотурми м'яч пролетів поруч зі стійкою. До завершення першого тайму Цвєлих перекидав через воротаря - трохи не точно, і знову Мінаєву також забракло кількох сантиметрів, щоб вразити ворота господарів.

У другій половині гра анітрохи не змінилася, і небезпечних моментів біля обох воріт було вдосталь. Павлюк не встиг на простріл, а Кулик з кількох метрів поцілив в Дєнюжкіна. В свою чергу, Іжаковський двічі виручив після ударів Шешеньова і Ніколенка. Далі були хороші моменти у Кулика та Цвєлих в «Урагану» та Вороніна (двічі) і Шешеньова у харків'ян, однак воротарі вкотре були на висоті.

На 35-й хвилині Білоус зупинив прохід Валенка правим флангом, і гостей за шостий фол з 10-метрової позначки покарав Цвєлих. За хвилину Пилипів збив Вороніна у власній штрафній, і гравець «Моноліту» чітко реалізував пенальті - 3:1. Буквально за мить господарям пощастило, коли Аветисян поцілив у штангу, після чого Ярий втік в контратаку, промчався лівим флангом і прострілив вздовж лінії воріт, де Цвєлих лише підставив ногу. Через кілька секунд молодий Шешеньов сфолив всьоме, і кращий бомбардир чемпіонату знову переграв Гурка з дабл-пенальті - 5:1.

На останніх хвилинах Турчаку та Вороніну так і не вдалось застати зненацька Іжаковського, а за кілька секунд до фінальної сирени після виходу 3 в 1 Пилипів не зумів вшосте вразити ворота «Моноліту» - м'яч влучив у сітку із зовнішнього боку.

Перемога 5:1, і «Ураган» знову наздогнав за очками «Енергію», котра вже у вівторок зіграє свій останній матч другого кола. Натомість івано-франківці 27 березня прийматимуть чемпіонів України.

Олег ЛАНЯК

«Ураган» (И.-Франковск) - «Монолит» (Харьков) - 5:1

«Ураган»
: Ижаковский - Валенко, Киндратив, Кулик, Павлюк, Пылыпив, Симка, Цвелых, Шотурма, Ярый
«Монолит»: Денюжкин - Аветисян, Белоус, Воронин, Минаев, Николенко, Рекунчак, Сколотий, Турчак, Финтисов, Шешенев
Арбитры: Коваленко (Донецк), Проць (Дрогобыч)
Валенко, 11, Симка, 15, Цвелых, 35, 37, 37 - Воронин, 36, с пенальти  
 Николенко, 24. Минаев, 30. Воронин, 31.
 
Удары (в створ): 21 (12) - 20 (15)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

www.futsal.sport.ua

ВИДЕООБЗОР

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно условие, при котором тренер Мудрика будет уволен из Челси
Футбол | 25 апреля 2024, 05:00 2
Стало известно условие, при котором тренер Мудрика будет уволен из Челси

Маурисио Почеттино должен вывести «пенсионеров» в еврокубки, иначе покинет пост коуча

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
nemos_z_Frankivska
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил