Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Баскетбол в Европе
|
1526
1

Олеся Малашенко - сьома в Європі

Українка посіла сьоме місце в голосуванні на визначення кращої молодої баскетболістки Європи

Олеся Малашенко - сьома в Європі

ФІБА-Європа оприлюднила підсумки голосування за найкращу молоду баскетболістку 2009 року. Олеся Малашенко, гравець жіночої збірної України та французького клубу «Аррас», посіла сьоме місце серед дванадцяти претенденток, отримавши 33 голоси експертів і 3761 голос уболівальників.

Нагадаємо, що Олеся Малашенко стала єдиним представником нашої країни, номінованим ФІБА-Європа на звання найкращого баскетболіста 2009 року. В першу чергу, завдяки результатам, продемонстрованим  у складі юніорської збірної влітку на Чемпіонаті Європи, за підсумками якого  українка стала третім за результативністю гравцем і найкращим «ребаундером» з показниками 18.7 очка та 13.8 підбирання відповідно. Непогані показники Олеся Малашенко демонструвала і у складі бельгійської «Дексії», де, зокрема, в ЄвроКубку на її рахунку 10 очок і 6.9 підбирань.

Нинішній сезон Олеся проводить у французькому «Аррасі», разом з яким бореться за чемпіонство в LBF. Після сімнадцяти турів команда посідає третю сходинку турнірної таблиці, маючи в активі 12 перемог, а на рахунку Олесі Малашенко 9.6 очка та 5.4 підбирання в середньому за гру.

А кращим молодим гравцем року стала іспанка Альба Торренс – бронзовий призер Євро-2009 та срібна медалістка Чемпіонату Європи у складі молодіжної збірної своєї країни (134 голоси експертів/7774 голоси вболівальників). Наступні п’ять місць розподілилися таким чином: Луіза Халварссон (Швеція), Єлена Міловановіч (Сербія), позаторішній переможець у цій номінації Соня Петровіч (Сербія), минулорічна володарка титулу Гінтаре Петроніте (Литва), Еліна Бабкіна (Латвія).

Федерація баскетболу України

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
КРИСТИНА
Сьома серед дванадцяти?МОЛОДЧИНКА!!!!!!!!!!)))))))))