Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
2303
0

Жеребкування фінальної частини Євро-2012 пройде у Києві

А жеребкування відбору - у Варшаві

Жеребкування фінальної частини Євро-2012 пройде у Києві

Відбірковий турнір Євро-2012 розпочнеться 3 вересня 2010 року, а завершиться 15 листопада 2011 року другими стиковими матчами національних збірних з футболу. Згодом 11 грудня 2011 року в Києві відбудеться жеребкування груп фінального турніру Євро-2012, де вже свою долю випробовуватимуть національні збірні України та Польщі. Про це та про деякі інші особливості підготовки та проведення жеребкування відбіркових груп до Євро-2012, що відбудеться 7 лютого у Варшаві, польським журналістам та кореспондентові УКРІНФОРМу розповів директор турніру Євро-2012 в РП Адам Олькович.

За інформацією А.Ольковича, на жеребкуванні будуть присутні 250 членів з 53 національних федерацій футболу. Крім того, в церемонії братимуть участь українські та польські урядовці, представники усіх міст-організаторів Євро-2012, гості УЄФА, загалом - до 900 осіб. Урочистість викликає неабияку увагу і з боку ЗМІ: на церемонію жеребкування акредитувалося близько 360 представників світових ЗМІ, зокрема понад 30 телеканалів, для яких буде створено відповідні умови праці у приміщеннях Палацу культури і науки (PKiN). Директор турніру «Євро-2012 Польща» наголосив, що 45-хвилинна церемонія повністю або частинами транслюватиметься майже на 100 країн чотирьох континентів світу, а її цільовою аудиторією стануть майже 600 млн осіб.

Як зазначив А.Олькович, учасники жеребкування відбіркових груп до Євро-2012 прибуватимуть до Варшави 5-6 лютого. Організатори зустрічатимуть гостей у столичному аеропорту імені Шопена з майже 100 авіарейсів. Для забезпечення їх переїзду до готелів організатори ЧЄ-2012 в РП орендували близько 70 одиниць транспорту: 56 легкових автомобілів, 13 автобусів і три лімузини. Гості та представники ЗМІ зупиняться в п'яти готелях, розташованих у центрі Варшави: Marriot, Radisson Blu, Polonia Palace, Sheraton та Novotel.

Директор турніру Євро-2012 в РП поінформував, що церемонію жеребкування обслуговуватимуть 165 волонтерів з майже десяти країн Європи та Африки, 58 з яких є водіями. А.Олькович відзначив високу активність кандидатів на волонтерів: усього подали заявки на участь в обслуговуванні події близько 600 осіб. Після завершення урочистостей усім їм вручать спеціальні сертифікати, що підтвердять факт участі у цій події. На переконання польського футбольного функціонера, це дасть їм шанс і в подальшому брати участь у цій ролі в заходах, що передуватимуть турніру, а також безпосередньо під час фінальної стадії чемпіонату.

А.Олькович також повідомив, що весь обслуговуючий персонал та учасники церемонії вперше носитимуть офіційний одяг Євро-2012, який використовуватиметься згодом на всіх пов'язаних з турніром урочистих церемоніях. Він нагадав, що конкурс на пошиття офіційного вбрання для Євро-2012 виграла польська фірма «Bytom». Директор турніру в РП констатував, що ця компанія перемогла у непростій боротьбі, оскільки, крім неї, в тендері брали участь ще 17 компаній, зокрема й португальська та німецька фірми, які вдягали організаторів та учасників Євро-2004 в Португалії та Євро-2008 в Австрії та Швейцарії.

Директор Євро-2012 у Польщі детально розказав і про процедуру жеребкування. Він зазначив, що вестимуть церемонію популярні телеведучі - Марія Єфросиніна з України та Пьотр Собчинський з Польщі. Очолить процедуру жеребкування Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, а участь у ній братимуть посли Євро-2012: з української сторони Олег Блохін та Андрій Шевченко, з польської - Збігнєв Бонек та Анджей Шармах. Під час церемонії буде презентовано фільми про 50-річну історію чемпіонатів Європи, а також візитівки усіх восьми міст-учасників Євро-2012, наголосив А.Олькович.

Він також поінформував про всі супутні події у Варшаві, що передуватимуть процедурі жеребкування або відбудуться безпосередньо після неї. Зокрема, 6 лютого о 18:00 за київським часом відбудеться спеціальна конференція Мішеля Платіні. Наступного дня після завершення офіційної церемонії жеребкування, о 14:30, відбудеться спільна конференція українських представників міст-організаторів Євро-2012, органів влади та федерації футболу України. Згодом о 15:15 буде проведено аналогічну презентацію польських міст-учасників чемпіонату. Під час цих конференцій усі бажаючі зможуть отримати вичерпну інформацію про нинішній стан підготовки України та Польщі до турніру.

Крім того, у Варшаві відбудеться ще декілька подій, пов'язаних з організацією футбольного єврофоруму. Зокрема, 7 лютого о 17:00 відбудеться чергове українсько-польське засідання з питань Євро-2012, в якому братимуть участь представники урядів обох країн та національних федерацій футболу. Наступного дня відбудуться ще дві робочі зустрічі: о 10:00 - засідання представників спілок Євро-2012 Україна та Євро-2012 Польща під керівництвом директора турніру Євро-2012, а о 13:00 - робоча зустріч працівників цих інституцій, де відповідальні особи з 17-ти напрямів підготовки до турніру звітуватимуть про виконану роботу.

Наприкінці зустрічі з журналістами А.Олькович наголосив, що Варшава готова до проведення церемонії жеребкування. На підтвердження своїх слів він підкреслив, що польська столиця вже повністю декорована вивісками з логотипами Євро-2012 та українськими і польськими прапорами.

У прямому ефірі процедуру жеребкування відбору транслюватиме УТ-1 у неділю, 7 лютого, о 16:35 за київським часом.

Юрій БАНАХЕВИЧ, УКРІНФОРМ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Евро-2024: календарь, результаты, таблицы, анонсы, трансляции, результаты
Футбол | 04 июля 2024, 07:43 23
Евро-2024: календарь, результаты, таблицы, анонсы, трансляции, результаты

Чемпионат Европы по футболу проходит в Германии с 14 июня по 14 июля

Лунин ошеломил руководство Реала решением о своем будущем
Футбол | 04 июля 2024, 07:48 25
Лунин ошеломил руководство Реала решением о своем будущем

Украинский вратарь решил покинуть «королевский клуб»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.