Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1303
0

НАЗАРЕНКО: «Ми переоцінили готовність нашої молоді»

Президент БК «Хімік» Сергій Назаренко розповів про майбутнє підсилення і поділився планами на сезон

НАЗАРЕНКО: «Ми переоцінили готовність нашої молоді»

- Поточне сьоме місце в чемпіонаті та виліт із єврокубків, навряд чи, той результат, якого Ви очікували перед початком сезону. Якщо проаналізувати ситуацію, що до цього призвело?
- Напевно, ми переоцінили готовність нашої молоді до участі в серйозних іграх. З іншого боку, треба забезпечити максимум часу молодим гравцям для їх розвитку, оскільки ми зацікавлені у становленні національного баскетболу, а не в залученні легіонерів. Та й чого лукавити, далеко не всі легіонери, котрі грають у Суперлізі, становлять інтерес для серйозних європейських клубів. Що нам варто було зробити, так це збалансувати склад команди досвідченими й молодими гравцями. Останнім поки що не вистачає спортивної зрілості й технічної майстерності, в багатьох ігрових ситуаціях вони губляться. Тренер також молодий, у нього все ще попереду. Зрештою, становище, в якому ми опинилися, потрібно виправляти.
 
- Наскільки відомо, у вас на перегляді знаходяться потенційні новачки…
- Так, ми переглядаємо одразу кількох гравців. Сьогодні буде підписано контракт із Іваном Кольєвічем, котрий уже грав в Україні, виступаючи за «Черкаські Мавпи». Ми лише очікуємо на підтверджувальні документи (бесіда з президентом БК «Хімік» відбулася до офіційної дозаявки чорногорського захисника – прим. авт.). Розраховуємо на те, що він закриє позиції першого-другого номера. Крім того, ведемо переговори з рядом великих гравців. Але, враховуючи, що в коло наших інтересів потрапили одразу декілька баскетболістів, я поки що не буду називати їх імена.
 
- Тобто ви плануєте продовжити сезон із чотирма легіонерами? Наскільки можливе їх одночасне використання на майданчику – це буде схема «4+1» чи «3+2»?

- Ні, гадаю, це буде схема «3+2», крім того, в нас залишаються українські гравці, яких ми маємо завантажити ігровим часом. На жаль, маємо велику кількість травмованих у команді. Попов очікує на операцію на меніску. Це, вважайте, півтора місяці з відновленням, якщо все складеться добре. Є серйозні проблеми в Агафонова, Кольченка та Бланшара. Травми стали ще однією причиною, чому ми вирішили поповнити склад.
 
- Чи будуть зміни у планах команди на решту сезону, враховуючи можливе поповнення?
- Завдання, яке стоїть перед командою, – потрапити до плей-офф, бажано не на останньому місці, щоб отримати можливість досягти високих результатів. Поки що ми налаштовані боротися за ці позиції, а далі спробувати вийти до фінальної четвірки. Перед плей-офф нам не вдасться поповнити склад команди ще якимись легіонерами, тож розраховуватимемо на тих гравців, які будуть в нашому розпорядження.
 
- Якщо поглянути на турнірну таблицю, то з четвертого по одинадцяте місце команди йдуть рівно – на відстані кількох перемог…
- Так, ситуація доволі непогана. Все можна буде виправити…
 
- У зв’язку з цим, наскільки, на вашу думку, чемпіонат цікавий для глядачів і керівництва клубів?
- Те, що не вдалося залучити велику кількість глядачів, становить, на мою думку, найголовнішу проблему. Але перший і дуже важливий крок зроблено. Наступного сезону треба буде зробити, як мінімум, ще один крок уперед.
 
- До речі, результати БК «Хімік» позначилися на відвідуваності матчів?
- Особливо не позначилися. На матчі нашої команди ходить приблизно та ж кількість вболівальників,, що й раніше, хоча чоловік на двісті стало менше. Але, коли повернуться перемоги, ситуація зміниться на краще. Принаймні, на матчі з «Політехнікою» та «Говерлою» зал був достатньо заповненим.
 
- Що ж, бажаю, щоб все склалося так, як Ви запланували, а травми обминали команду стороною.
 
Олексій НАУМОВ, Асоціація баскетбольних клубів України Суперліга

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

НБА. Финикс одолел Денвер, Юта проиграла Сан-Антонио
Баскетбол | 28 марта 2024, 09:04 0
НБА. Финикс одолел Денвер, Юта проиграла Сан-Антонио

Состоялись 12 матчей регулярного чемпионата НБА

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.