Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Сборная Украины
|
1945
0

Україна – Польща

Два товариських матчі футзальних збірних. Післямова

Україна – Польща

Збірна України напередодні чемпіонату Європи зіграла дві товариські гри у Львові із командою Польщі. Ігри проходили у відремонтованому палаці спорту «Галичина».
Що можна сказати по цих іграх? Звичайно, на фоні збірної Польщі наша команда виглядала явним фаворитом. Ще й до того поляки привезли не всіх найсильніших гравців. Але ці спаринги були дуже потрібні синьо-жовтій дружині перед чемпіонатом Європи, який стартує вже 19 січня.

У першому поєдинку наша команда перемогла 4:2. Звичайно, беззаперечними лідерами команди є гравці львівського «Тайму». Саме вони тягнуть за собою всю команду. І саме четвірка «таймівців» вийшла першою на паркет «Галичини». Пройшло 78 секунд і Чепорнюк вже відкрив рахунок у матчі. Він пробив з правого флангу і м’яч рикошетом від Хайнца влетів у сітку.

Загалом, коли грала четвірка із чемпіона України, то у поляків не було жодних шансів, вони лише відбивались. Другий гол влетів у польські ворота після того, як Кондратюк із Павленком відібрали м’яч, Максим віддав пас на Чепорнюка, той прибрав захисника і вистрелив у ліву дев’ятку.

Трохи змінились розклади сил, коли на майданчик вийшла друга четвірка. Загалом із нею тренерський штаб ще не визначився і у процесі підготовки ще буде тасувати склад. Якщо «таймівці» зіграні між собою, то у другій четвірці неозброєним оком було видно незіграність між Зам’ятіним і Сільченком, Зам’ятіним і Рогачовим. Але у першому таймі цим скористатись полякам не вдалось. Натомість українці організували ще два голи. На 19-й хвилині сфолили проти Рогачова і Легчанов реалізував дабл-пенальті, а за хвилину Сільченко відібрав м’яч у поляка, Зам’ятін в дотик віддав на Іванова, який також в дотик замкнув передачу.

У другому таймі Геннадій Лисенчук награвав зв’язки і був у пошуках другої четвірки для збірної. Легчанов, Павленко, Чепорнюк, Кондратюк спостерігали другу половину гри із трибуни, адже до них жодних претензій немає і їхня кваліфікація не підлягає сумнівам.
За їхньої відсутності перевага українців над поляками вже не виглядала такою беззаперечною. І гостям вдалось два голи сквитати. Особливо виділявся капітан поляків Слоніна. Він й забив перший гол зі штрафного, а останній м’яч влетів у ворота Кардаша після рикошету від Журби.

У другому матчі Лисенчук продовжував експериментувати. Тепер головний тренер збірної дав більше часу провести на майданчику молодим Журбі і Валенку. А гравці чемпіона країни відпочивали у першому таймі. Тому й рахунок залишався невідкритим довгий час. Тільки по перерві вийшла ударна четвірка нашої збірної, як відразу два голи залетіли у ворота гостей. Вже на 30-й секунді тайму Чепорнюк пробив після передачі Павленка і м’яч пролетів під воротарем. А через кілька хвилин Легчанов закотив сферу у ворота.

Загалом «таймівці» закрутили таку карусель біля воріт поляків, що ті навіть центр майданчику не могли перейти. Але майже відразу поляки один гол сквитали. Після прострілу з флангу Пилипів втратив гравця, і Дура замкнув дальню штангу. Але наприкінці матчу, коли знову вийшли «таймівці» українці забили ще два голи. Кондратюк з правого флангу під перекладину, а Овсянніков у порожні ворота.

Як стало відомо, після ігор з 17 викликаних на товариські матчі гравців троє мали покинути табір команди. Ними стали Маржановський, Журба і Пилипів. Маржановський навіть не виступав у цих поєдинках, адже він довгий час не тренувався і ще не готовий до ігор за збірну. Журба виглядав явно слабше усіх інших гравців. Третім зайвим мав стати або Пилипів, або Валенко. Ним став досвідчений Федір Пилипів. Не останню роль зіграли його помилки. Він не втримав Дуру, коли той забивав гол у другому матчі. Та й штрафний, із якого забив Слоні на, заробив він.

Але на мою думку, й Валенко не дотягує до рівня збірної. Ще якби не було кого брати. А так є ще і Якунін, і Макаєв, і Клочко. Але Геннадій Анатолієвич вирішив по-іншому.

Володимир КРУПЧУК

Україна – Польща – 4:2 (4:0)
Україна:
Лисенко (Кардаш, 31) – Легчанов, Чепорнюк, Кондратюк, Павленко – Сільченко, Зам’ятін, Рогачов, Іванов – Овсянніков, Романов, Валенко, Пилипів, Журба.
Польща: Наврат – Мірґа, Слоніна, Хайнц, Олєйничак – Жебровскі, Будняк, Шимура, Миколаевіч – Маціяґ.
Голи: Чепорнюк (2, 4), Легчанов (19), Іванов (20) – Слоніна (32), Олєйничак (40).
Арбітри: Р.Проць (Дрогобич), М.Левицький (Львів).

Україна – Польща – 4:1 (0:0)
Україна:
Кардаш (Лисенко, 31) – Зам’ятін, Пилипів, Рогачов, Сільченко – Іванов, Журба, Валенко, Романов – Легчанов, Чепорнюк, Кондратюк, Павленко, Овсянніков
Польща: Наврат – Мірґа, Слоніна, Маціяґ, Олєйничак – Жебровскі, Будняк, Шимура, Дура – Миколаевіч.
Голи: Чепорнюк (21), Легчанов (24), Кондратюк (38), Овсянніков (39) – Дура (25).
Арбітри: І.Якимишин (Львів), В.Калічак (Львів).

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.