Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1229
0

НАГОРНА: «В Барі створено всі належні умови»

Розмова з тренером БК «Регіна-Баскет-Бар» Іриною Нагорною

НАГОРНА: «В Барі створено всі належні умови»

В суботу та неділю відбулися ігри 6-го туру жіночої Вищої ліги, за підсумками яких команда з районного центру Вінницької області «Регіна-Баскет-Бар» здобула дві чергові перемоги, обігравши одеську «Білу Акацію» з рахунком 80:65 та 78:73. Це дозволило підопічним Ірини Нагорної захопили одноосібне лідерство у групі «Б». Саме з наставником яскравого новачка Вищої ліги ми й поспілкувалися після звітного туру.

- Ірино Петрівно, розкажіть, будь ласка, про те, як з’явилося рішення об’єднати СДЮШОР-3-КНЕУ, бронзового призера Першої ліги, з командою з Бару?
- Минулого року нам дуже допоміг грошима Олександр Анатолійович Волков. Однак цього року ми залишилися без фінансування. Щодо того, як ми об’єдналися з Баром, то якось випадково я зустрілася з Олегом Голодюком, президентом клубу, людиною, котра відроджує баскетбол у місті. Ми залишилися без грошей, однак у нас була готова команда. У них не було команди, зате створено всі належні умови. До речі, команда наша непрофесійна, фінансується лише наша участь у змаганнях. Взагалі, Олег та Ігор Голодюки – небайдужі до баскетболу люди, які з душею роблять свою справу. Так, зараз у Барі споруджують відкриті баскетбольні майданчики та басейн спеціально для баскетболістів. Тобто існує багаторічна програма розвитку. В перспективі там можна буде створити чудову базу для зборів.

- До речі, в якому залі грає команда?
- Граємо в стандартному залі ДЮСШ. Однак помітно, що в нього є справжні господарі. Для нас створено всі необхідні умови й, головне, що зал може вмістити близько двохсот глядачів, які приходять на наші ігри.

- Ви стали першими, хто під час ігор влаштовує справжнє шоу з музикою, лазерами, запрошеними артистами...
- За всі роки тренерської кар’єри я й справді нічого подібного не бачила. Більше того, до мене підійшла наша центрова Віка Сузик, котра не перший рік грає в команді, виступала за збірну, й зізналася, що в неї коліна тремтять, настільки все це хвилююче… І справді вражає, коли гасне світло, в зал забігають діти, що виконують масові вправи з м’ячем, йде дим… В перерві виступають артисти, на іграх обов’язково присутні мер міста, депутати, представники міської та обласної влади, приходить багато глядачів.

- Як би Ви оцінили цьогорічний чемпіонат Вищої ліги? І яке завдання стоїть перед командою?
- Поки що все складається все чудово. Головне наше завдання – посісти одне з двох перших місць у групі, де нашими суперниками виступають Одеса, Житомир, Вінниця та Южноукраїнськ.

Олексій Наумов, Федерація баскетболу України

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Усик отправил Фьюри в нокдаун в конце девятого раунда!
Бокс | 19 мая 2024, 02:27 8
ВИДЕО. Усик отправил Фьюри в нокдаун в конце девятого раунда!

Происходит супербой за абсолют

ВИДЕО. Серлот оформил покер в ворота Лунина! Довбик больше не лидер
Футбол | 19 мая 2024, 21:21 30
ВИДЕО. Серлот оформил покер в ворота Лунина! Довбик больше не лидер

«Вильярреал» четырежды поразил ворота «Реала», которые защищает Андрей

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.