Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2242
0

Энергия - Кардинал - 6:5

Перевірено «Кардиналом»: трьох м’ячів переваги для перемоги замало

Энергия - Кардинал - 6:5

Вдруге поспіль впродовж тижня «Кардинал» втрачає перемогу, перемагаючи по ходу поєдинку у три м’ячі. І над ким… Над «Таймом» і «Енергією» – лідерами українського футзалу. І якщо у кубковому матчі із «Таймом» за втрачену перемогу можна винити лише себе. То у другому, важливішому, поєдинку із «Енергією» і суддівський фактор вплинув на такий результат.

Початок матчу був дещо сенсаційним. На перших хвилинах кількома моментами відзначились «енергетики». Двічі Жезло вступав у гру після ударів Задорожного і Іванова. Але відкрили рахунок номінальні господарі. Здається, перший ж кутовий біля воріт Кардаша призвів до голу. Це Лабі відкотили під удар і він справа дав під перекладину. Кардаш не встиг підняти рук.

Але радість «Кардиналу» була недовгою. Рогачов виблиснув індивідуальними діями: протягнув м’яч зі своєї частини майданчика, обігрався з Кузем і розстріляв Жезла. Але пройшла хвилина і «Кардинал» знову попереду. Когут пробив з 9-метрів. Напевне, у дев’яти з десяти випадків досвідчений Кардаш такі м’ячі бере, але цього разу пропустив.

Відразу підопічні Романа Кореня не реалізували ще й вихід один на один із воротарем. Через 3 хвилини гості були вже попереду 3:1. Це Волянюк, отримав м’яч у центрі, обіграв Федюка і пробив Кардаша. Ще дві хвилини і рахунок збільшується. Ситуація зовсім не була гольовою. Петрушин скинув м’яч назад на Кардаша, а той замість того, щоб вибити круглого подалі, вирішив обіграти Волянюка. Але ж хто обігрує збірника України? Після цього у воротах «зелено-білих» став Пітуля. Такого розвитку подій «Енергія» аж ніяк не очікувала.

Підопічні Миколи Сича побігли відігруватись і трохи насіли на ворота Жезла. Але кіпер «Кардиналу» відбивав удари Задорожного і Петрушина. Парирував Жезло і дабл-пенальті від Рогачова. Але створити диво на останній хвилині тайму він не зміг. М’яч після одного із прострілів зрикошетив у руку Волянюку і арбітр призначив пенальті. Цього разу Рогачов був точним.

Але, як виявилось, цей гол не засмутив «кардиналівців». На початку другого тайму «Енергія» пропустила п’ятий гол. Знову майже все зробив Волянюк. Іванов намагався пройти Михайла, але йому це не вдалось. Волянюк організував вихід 3 в 2, віддав направо Когуту, який розібрався із Пітулєю.

Від чергового удару «Енергія» відійти не могла. Вона далі намагалась атакувати, але билась у захист «Кардиналу». І тут втрата м’яча у «Енергії», «Кардинал» організовує швидку контратаку 2 в 1, але Кудінов обрізається, «зелено-білі» організовують швидку триходівку, і Задорожний з двох метрів замкнув простріл.

Підопічні Миколи Сича побачили, що ще можна врятувати такий матч. З 34-ї хвилини Задорожний вийшов п’ятим польовим у «Енергії». І «Кардинал» мав шанс покарати їх за це. Когут прийняв дальню передачу і пробивав з шести метрів, але прямо у Задорожного.

А от «Енергія» своїх шансів не втратила. Впродовж однієї 36-ї хвилини «зелено-білі» змогли вирівняти рахунок. Спочатку Ільницький закотив м’яч у ворота, а через декілька секунд Іванов несподівано пробив і м’яч влетів у дальню дев’ятку.

Напруження досягло апогею. Черговий розіграш м’яча «Енергією» завершилось тим, що Жезло зловив м’яч у руки і відразу вкинув сферу Волянюку. В цей час Дмитро Іванов не давав вкинути круглого і сфолив. Волянюк вже втікав на порожні ворота, хоча їх і захищав хтось із захисників. Але все одно це була на 80 відсотків гольова атака. Проте  головний арбітр матчу Геннадій Гора всупереч вимогам «принципу переваги» не дав довести «кардиналівцям» атаку до завершення, і своїм свистком зупинив гру. Яка логіка була в його діях, невідомо. Таким чином він допоміг команді, яка порушила правила.

«Енергія» продовжила грати із п’ятим польовим  і за шість секунд до сирени Федюк забиває переможний гол. Радості «енергетиків» не було меж.

Володимир КРУПЧУК

«Енергія» (Львів) – «Кардинал» (Львів) – 6:5
 
«Енергія»
: Кардаш (Пітуля, 10) – Рогачов, Задорожний, Кузь, Федюк – Іванов, Ільницький, Петрушин, Струк.
«Кардинал»: Жезло – Багряк, Когут, Сондак, Кудінов – Волянюк, Лаба, Танський, Басич.
Арбітри: Гора (Київ), Подраний (Житомир).
Голи: Рогачов (6, 20, з пенальті), Задорожний (26), Ільницький (36), Іванов (36), Федюк (40) – Лаба (5), Когут (7, 24), Волянюк (10, 12).
Попередження: Федюк (27), Іванов (40).

Удары (в створ): 20 (13) – 9 (7)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

www.futsal.sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки
Футбол | 23 апреля 2024, 06:30 31
Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки

Горняки могут выйти напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

«Какая Англия?» Ключевой игрок Шахтера оценил шансы перебраться в топ-лигу
Футбол | 23 апреля 2024, 03:24 3
«Какая Англия?» Ключевой игрок Шахтера оценил шансы перебраться в топ-лигу

Александр Зубков рассказал, как видит свое будущее

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.