Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3736
3

Закарпатье - Ильичевец - 0:1

«Закарпаття» знову програє у більшості на останніх хвилинах

Закарпатье - Ильичевец - 0:1

16-й тур видався багатим на нелогічні результати. Принаймні у трьох матчах, які закінчились із однаковим рахунком – 0:1, результати аж ніяк не відповідали грі. Спочатку «Чорноморець» повинен був не просто вигравати у чемпіона, а громити його, і натомість пропустив у компенсований час; потім «Металіст» розтратив масу 100-відсоткових моментів і програв середняку «Оболоні», зіпсувавши свято відкриття оновленого стадіону для 42-х тисяч своїх уболівальників; ну і підсумувало цю серію «Закарпаття», яке повністю переграло «Іллічівець» за всіма показниками, окрім голів...

Ужгородський клуб дещо нагадав київське «Динамо» в Лізі чемпіонів, вкотре розчаровувавши на останніх хвилинах. Майже ідентично команда програла у першому колі «Карпатам». Практично весь другий тайм підопічні Гамули грали у більшості і пропустили в останній атаці вирішальний м’яч. Більш драматично, але теж у більшості «Закарпаття» поступилось і два тури тому у Сімферополі. Останній матч 2009-го на рідному стадіоні «Закарпаття» не мало права так провалити, але футбол на те й футбол! Тут іноді логіку знайти важко.

Знову, як і тиждень тому, на якість гри команд на ужгородському стадіоні «Авангард» суттєво вплинула якість поля. Як і очікувалося після матчу із «Кривбасом» поле так і не зуміли привести до належного стану. І знову ж таки, оборонятись за таких умов було простіше, ніж атакувати. А вперед йти у цій грі перш за все повинні були господарі, адже тягар результату все-таки був у них побільше.

Невелика кількість гольових моментів у першому таймі одразу нагадала ту ж таки гру з «Кривбасом». Відзначити можна удар Ярошенка після флангового проходу Кривошеєнка, але влучив маріуполець у ногу Леандро. «Закарпаття» моментів мало побільше. Вся небезпека йшла із флангів. Зліва Платонов чудовими передачами виводив на простір Трішовіча та Леандро, але у обох завершальні передачі не виходили. А з протилежного флангу постійно тероризував суперників Ксьондз. Одного разу черговий навіс Павла таки знайшов адресата, але Трішовіч замість того, аби з 5-ти метрів вгатити м’яча в сітку, вирішив пробити п’ятою і влучив у практично лежачого Романенка.

Другий тайм розпочався ще веселіше для господарів. Арбітр вилучає з поля за друге попередження Євгена Шахова, який вирішив просимулювати порушення у штрафній суперника. Закарпатці продовжували тиснути на ворота суперника за рахунок флангових навісів і закидань. Але здебільшого із цими прострілами розбирались центрбеки та голкіпер. А в тих моментах, де вони вже були безсилі, ужгородські форварди відверто пробачали «Іллічівець»... Чого варті два удари головою Чарльза Невуче із 2-3 метрів мимо воріт, чи постріли впритул Тимченка й Трішовіча, які мали вирішувати долю поєдину... Але... Черговий стандарт біля воріт гостей невдало виконали ужгородці, і маріупольці на останніх хвилинах гри чи не єдиний раз рвонули у контратаку. Ярошенко втік по правому флангу і віддав під удар абсолютно вільному Пуканичу, який поклав м’яча у дальній кут воріт Бабенка. Ось так, єдиний корінний закарпатець, який на той момент знаходився на полі, поховав надії «Закарпаття» залишити зону вильоту. За мить Вадим Мельник міг добити шокованих ужгородців, але не зміг один в один переграти Бабенка.

Отож, чергова прикра поразка на останніх хвилинах та неприємне 15 місце у турнірній таблиці для «Закарпаття» і вольова перемога «Іллічівця», яка зміцнила позиції клубу.

Мирослав НЕБЕСНИК з Ужгорода, спеціально для www.sport.ua

«Закарпатье» – «Ильичевец» – 0:1

«Закарпатье»: Бабенко, Донец, Чижевский, Зотов, Болохан, Леандро, Ксенз, Платонов (Невуче, 56), Тимченко, Микуляк (Гомес, 46), Тришович.
«Ильичевец»: Романенко, Микицей, Самусиовас, Мельник (Касьян, 90+2), Пуканыч, Ярошенко, Кривошеенко (Кирильчик, 51), Кашевский, Тищенко, Чучман, Шмаков.
Гол: Пуканыч (90).
Предупреждения: Микуляк (16), Тришович  (75), Ксенз (77) - Шмаков (21).
Удалён: Шмаков (48, вторая жёлтая)

Удары (в створ): 10 (6) - 11 (5).
Угловые: 7 - 5.
Офсайды: 2 - 2.

Зрителей: 1.000
Оценка поля: 3
Честная игра: 7,250 - 7,500.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

www.sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vuyko47
Молодцы. Верной дорогой идёте, товарищи!
serhiy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
pitbull2005
а всера говорили, что порвут Ильичевец...