Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
7954
24

Закарпатье – Кривбасс – 3:0

Залишки «Кривбаса» затоптали в багнюці

Закарпатье – Кривбасс – 3:0

Просто жалюгідне враження справила сьогодні команда з Кривого Рогу. Насамперед кинулась в очі абсолютна відсутність порозуміння наставника Олега Тарана та гравців. Вдруге поспіль «Кривбас» безхарактерно поступається. І якість газону (одразу після гри чимало скептиків списало поразку на жахливий стан поля) тут ні до чого. Футбольне поле, особливо після гри, дійсно важко було назвати «футбольним», але за погодних умов, що склалися протягом останнього тижня на Закарпатті, працівники стадіону зробили все, що змогли. Однак, ще раз зауважу, справа не у газоні! Якби він був ідеальним, «Кривбас» поїхав би з Ужгорода із 5-ма, а то і 6-ма сухими м’ячами. Вся заслуга у перемозі належить Ігорю Гамулі і його підопічним, які нарешті довели всім, що гідні боротися за прописку у Прем’єр-лізі.

Рясна злива далася взнаки одразу після початку гри. Про технічний футбол мови і не могло бути. М’яч нерідко просто застрягав у калюжах і багнюці. За таких умов звичайно зручніше команді, яка оборонялась – «Кривбасу». Таран, як і прогнозувалося, обрав захисну тактику і грав другим номером. Однак після кількох провалів оборони криворіжців стало зрозуміло, що довго вони не протримаються.

Першим мав забивати Ксьондз, який залишився без опіки на дальній штанзі після прострілу Леандро, але хавбек вирішив пробити з гострого кута і влучив у сітку із зовнішнього боку. Згодом активний Давидов лише трохи не встиг замкнути простріл Трішовіча.  А ближче до завершення тайму Микуляк, прибравши кількох захисників, класно пробивав із лінії штрафного у дальній кут, але Владиславу трохи забракло влучності. Все, на що спромігся «Кривбас» у першому таймі, це дальні неточні удари Бартуловіча та Жданова.

По перерві Гамула робить «хід конем», що давно напрошувався. На полі замість втомленого Трішовіча з’являється другий чистий нападник Тимченко, який у минулому турі дуже вдало увійшов у гру проти «Таврії». Форвард спочатку виводить віч-на-віч з Хіді свого партнера Давидова, але лайнсмен фіксує дуже сумнівний офсайд. А за кілька хвилин демонструє фантастичну техніку (що, здавалось, неможливо на такому полі) і потужним ударом зльоту у ближній кут реалізовує націлену дальню передачу із флангу Леандро. Нарешті гол, який давно просився!

Після забитого м’яча «Закарпаття» помчало добивати пораненого суперника. Валентин Платонов повинен був забивати після подачі кутового, але капітану ужгородців у цьому матчі явно забракло техніки. Далі господарі дещо збавили оберти і майже одразу могли поплатитись. Розіграш кутового і Штурко пробиває вище воріт із метрів двох, втративши чи не єдину реальну нагоду «Кривбаса» для взяття воріт.

Ужгородці зрозуміли, що закриватись на своїй половині не варто, і знову понеслись в атаку. Черговий випад правим флангом завершився виходом один в один (цього разу без офсайду) того таки Сергія Давидова. Нападник технічно переграв голкіпера, і той був змушений сфолити. Одинадцятиметровий чітко виконав Платонов.

Після другого м’яча вже ніхто не сумнівався, що «Закарпаття» перемогу вже не віддасть. Питання було лише в тому, скільки ще отримає в свої ворота «Кривбас». Пропустили тільки одного разу під завісу поєдинку, хоча могли це зробити ще, як мінімум, двічі. Автором останнього цвяха у домовину криворіжців став Ксьондз, який обігравшись в дотик із Тимченком, прибрав захисника і спокійно переграв Іслі Хіді.

3:0! «Закарпаття» здобуває надважливі три очки, доводить свій амбіційний потенціал і завершує перше коло на мажорній ноті, покинувши зону вильоту. Далі у підопічних Ігоря Гамули не менш важливий домашній поєдинок проти «Іллічівця», який і розставить всі крапки над «і» перед зимовою перервою.

Мирослав НЕБЕСНИК з Ужгорода, спеціально для www.sport.ua

«Закарпатье» – «Кривбасс» – 3:0

«Закарпатье»: Бабенко, Леандро, Чижевский, Болохан, Донец, Ксенз, Зотов, Платонов (Козориз, 82), Тришович (Тимченко, 46), Микуляк (Браила, 68), Давыдов.
«Кривбасс»: Хиди, Богомазов (Бюлюкбаши, 66), Карпенко, Жданов, Комарницкий, Булку, Ивашкевичус, Максимов, Бартулович, Штурко (Мелащенко, 70), Каракевич.
Голы: Тимченко (54), Платонов (72, пенальти), Ксенз (89).
Предупреждения: Давыдов (42), Зотов (87) - Максимов (37), Жданов (70), Ивашкевичус (90+2).

Удары (в створ): 11 (4) - 10 (2).
Угловые: 3 - 1.
Офсайды: 4 - 2.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

www.sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Мудрик мог бы быть не менее полезным, чем Троссард. Эксперт назвал условие
Футбол | 28 апреля 2024, 00:00 0
Мудрик мог бы быть не менее полезным, чем Троссард. Эксперт назвал условие

Нужно было перебираться не в «Челси», а в «Арсенал»…

Прощайте, еврокубки? Похоже, Днепр-1 отказывается от прежних амбиций
Футбол | 27 апреля 2024, 10:28 23
Прощайте, еврокубки? Похоже, Днепр-1 отказывается от прежних амбиций

Год назад команда рвалась в ЛЧ, а сейчас может и вовсе остаться без континентальных турниров

Комментарии 24
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
bezzzv
Таран - чемодан, вокзал - Днепр...
Limb
На таком огороде как вчера в Ужгороде, на первый план выходят морально-волевые, не хватило... Теперь надо рвать кротов, не часто приходиться играть с действующим обладателем кубка УЕФА.
AlexKrRoog
Таран! Если ты хоть немного мужик, и у тебя остался хоть грамм чести и совести, УЙДИ !!! Дай Кривбассу надежду! С тобой мы уже привыкли к поражениям. Не позорь наш город!!!
СВАЛИ !!!!!!!!!!!!!!!
SANYA68
Лёвкин папа (Донецк) — 28.11.2009 17:22
zetS — 28.11.2009 17:16
Выражение "одна более класная команда выиграла у другой" применительно к Закарпатью и Кривбассу звучит немного смешно
Нормально звучит-просто уровни классности разные....для разных команд...
Лёвкин папа (Донецк)
zetS — 28.11.2009 17:16
Выражение "одна более класная команда выиграла у другой" применительно к Закарпатью и Кривбассу звучит немного смешно
zetS
Мля, че вы тут несете?!?! Просто одно более класная команда выиграла у другой+ у себя дома...счет по игре...в чем вопрос?..
zetS
2 Yarik911
Ребенок, ты такой смешной)))
SANYA68
Лёвкин папа (Донецк)
По моему они Тарана-тупо сливают-он в конце даже перестал на них кричать-толку-все равно делают по своему...
Лёвкин папа (Донецк)
SANYA68 — 28.11.2009 16:48
может чего-то хотят, денег там или перемен каких, вот и побастовывают потихоньку , имхо
kung_vv
Лёвкин папа (Донецк) — 28.11.2009 16:43
Поле одинаковое для всех было
__________________________
Не совсем. Левая половина поля была "убитей", и первый тайм закончился 0:0. Во втором тайме команды поменялись воротами, дождь так и не прекратился. Одно "НО" - как раз "убитая" половина поля была кривбассовской, так что им по идее обороняться легче было, чем ужгородцам атаковать по колено воде. )
SANYA68
Лёвкин папа (Донецк)
О чем говорить если моментов у ворот было много но не забивать с двух метров...Вроде и команда не плохая-но Тарана в упор игнорируют...
Лёвкин папа (Донецк)
И еще, если поле мешало футболу, то как Кривбасс вообще умудрился 3 раза пропустить? Знай, отбивайся себе потихоньку и спокойно увози 1 очко из Ужгорода, как раз это поле позволяет 0:0 скатать. Поле одинаковое для всех было
SANYA68
Лёвкин папа (Донецк) — 28.11.2009 16:40
Yarik911 — 28.11.2009 16:12
За такое - фору Кривбассу в 3 мяча и потом играть.
-----------------
А если б Ужгород 4 мяча забил? ;)
Все равно поле виновато...
Лёвкин папа (Донецк)
Yarik911 — 28.11.2009 16:12

За такое - фору Кривбассу в 3 мяча и потом играть.
-----------------
А если б Ужгород 4 мяча забил? ;)
SANYA68
Ну я ж говорю -очередная отмазка-поле...Играли 2 команды...короче жаль Тарана и болел-игроки сами в этом счете виноваты...
Everrest
Плохим танцорам и яйца мешают(мяч квадратный,поле плохое)...Да и Шахтер мог отгрести в Ужгороде...
-----------
Да ну, причем танцор\не танцор. Это НЕ поле и НЕ футбол. Опять прошлогодняя ситуация назревает. Нельзя на таком..эээ.."газоне" играть.
Podorozh (Odessa)
Сочувствую криворожцам
SANYA68
Плохим танцорам и яйца мешают(мяч квадратный,поле плохое)...Да и Шахтер мог отгрести в Ужгороде...
Yarik911
Надо за состояние поля принимать жёсткие меры!
За такое - фору Кривбассу в 3 мяча и потом играть.
Или вообще тех поражение и готовте поле к след матчу,а то позор.
Наши трансляции покупают в разные страны....ПОЗОР,ЗАКАРПАТТЯ,ГАНЬБА!!!
Everrest
почему матч разрешили проводить на такой "поляне"...не понятно мне.