Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 03 декабря 2023, 19:42
2865
0

Энергия - Енакиевец - 7:1

Не було щастя, так нещастя помогло

| Обновлено 03 декабря 2023, 19:42
2865
0
Энергия - Енакиевец - 7:1

Матчі за участю «Енергії» і «Єнакієвця» завжди дуже принципові. Обидві команди у вищій лізі зустрічаються вже восьмий сезон поспіль, і болючих поразок зазнавали як одні, так і інші. Крім поєдинків, які відбувались у рамках чемпіонату України, команди зустрічались у кубку країни і у Суперкубку. Саме у тих поєдинках львівська команда зазнала найболючіших поразок. У сезоні 2006/2007 років «Єнакієвець» у першому матчі розбив «Енергію» 6:0. Відіграти таку різницю у домашньому матчі-відповіді звісно не вдалось. Скромна перемога на боці львів’ян 5:4. Того року «Єнакієвець» здобув Кубок і на старті наступного сезону завдав другої болючої поразки, у розіграші Суперкубка країни. Львів’яни, як чемпіони, мали право вибору майданчика і звісно матч відбувся у Львові. Але фаворити поєдинку не підтвердили своєї переваги у грі і поступились 2:5. Загалом у Львові у матчах між цими командами невелика перевага на боці «Енергії» – 6 перемог проти трьох поразок.

Родзинкою матчу стало ще й те, що «Єнакієвець» тренує Юрій Кобзар, який до цього тренував «Енергію» і з нею ставав чемпіоном України і грав у єврокубках. Але розказати якісь таємниці про «Енергію» своїм підопічним Кобзар не зміг, адже з того часу команда майже повністю помінялась.

Початок поєдинку пройшов у рівній боротьбі. У львів’ян небезпечним ударом відзначився Задорожний, але не потрапив у ворота. Але вже на 4-й хвилині господарі відкрили рахунок. Після грубої помилки оборони, Ільницький опинився тет-а-тет із воротарем, і класно підсік м’яч над Рябцевим – 1:0. Після голу шанс вирівняти становище мав Хурсов, але Кардаш зіграв надійно. Згодом команди обмінялись кількома небезпечними випадами. У «Енергії» мав забивати Шевченко. Він з 9 метрів пробив у кут, але трохи не влучив. У «Єнакієвця» неточним ударом відзначився Зам’ятін. На 14-й хвилині львів’яни забили вдруге. Триходівка: Романов направо, Ільницький – простріл, Шевченко – гол і 2:0.

Відразу після голу сталася подія, яка могла б стати вирішальною у матчі. Задорожний неправильно зробив заміну і отримав гірчичника. А менше чим за дві хвилини він помилившись у нападі і намагаючись зірвати контратаку сфолив і отримав другу жовту картку. «Енергія» досить вміло захищалась втрьох. У одному епізоді Федюк навіть виніс м’яч із порожніх воріт п’ятою. Але все ж таки дві хвилини у меншості «енергетики» не витримали. Хурсов із передачі Зам’ятіна скоротив відставання. Відразу Зам’ятін міг забивати другий гол, але Кардаш у останній момент підставив ногу, а згодом не дав добити ще одному гравцю «Єнакієвця». Із мінімальною перевагою господарів команди й пішли на перерву.

Але як кажуть, не було щастя, так нещастя помогло. Після вилучення Задорожного Миколі Сичу нічого не залишалось, як випустити Іванова, який у останніх матчах втратив місце у стартовому складі. Було видно, що Дмитро хотів будь-що показати тренеру на що він здатний, і це йому вдалось сповна. Спочатку на 25-й хвилині свій традиційний (саме так його можна назвати) гол забив Рогачов. Як і у двох попередніх поєдинках із «Локомотивом» і «ЛТК», Євген із лівого боку зльоту пробив у дальній правий кут. А за три хвилини розпочався бенефіс Іванова. Він впродовж хвилини оформив дубль, чим поховав всі надії гостей. Спочатку він завершив швидку контратаку «Енергії», реалізувавши пас Федюка після виходу 2 в 1. А потім й сам втік на побачення із Рябцевим і переграв того.

Після цього Юрій Кобзар вирішив замінити воротаря, але й Власенку не вдалось вийти сухим із води. Романов після передачі Ільницького на 34-й хвилині підсік м’яч над кіпером і забив шостий гол, а через три хвилини Ільницький і Романов помінялись ролями і тепер вже Іван закотив м’яч у ворота.

Наприкінці зустрічі шанс хоч якось виправитись і забити другий гол у ворота «Енергії» мав Богатих, але влучив у штангу. А на останній хвилині Іванов міг забити супергол. Він після передачі через весь майданчик, пробивав через себе ножницями, але трохи не влучив.

Ось так Микола Сич, який довгий час працював під орудою Юрія Кобзаря переграв свого вчителя. Будемо чекати матч другого кола. Помста може бути жорстокою.

Володимир КРУПЧУК

«Енергія» (Львів) – «Єнакієвець» (Єнакієве) – 7:1 (2:1)

«Енергія»: Кардаш (Пітуля, 38) – Рогачов, Струк, Задорожний, Федюк – Ільницький, Романов, Шевченко, Петрушин – Іванов, Луців.
«Єнакієвець»: Рябцев (Власенко, 28) –Чуднов, Замятін, Хурсов, Нестерук – Рудаков, Колесников, Богатих, Краєвський – Гуменюк, Гарненко.
Арбітри: Гроховецький, Кравцов (обидва – Київ).
Голи: Ільницький (4; 37), Шевченко (14); Рогачов (25), Іванов (28; 28), Романов (34) – Хурсов (17).
Попередження: Задорожний (14) – Хурсов (19), Чуднов (22), Богатих (40).
Вилучення: Задорожний (16, друга жовта картка).

Удары (в створ): 25 (18) – 12 (7).

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.