Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
12786
31

Закарпатье - Арсенал - 2:1

Команда Игоря Гамулы одерживает первую победу в сезоне + ВИДЕО

Закарпатье - Арсенал - 2:1

Нарешті сталося! Ужгородське «Закарпаття» перервало свою суперсерію без перемог у вищій лізі. Востаннє на рідному стадіоні команда перемагала «Чорноморець» 18 серпня два роки назад. А безвиграшна серія у вищій лізі до сьогоднішнього поєдинку складала вже 24 матчі! І ось нарешті ужгородці вимучили перемогу.

З початку гри ніщо не віщувало цікавого матчу. Команди довго підбирали ключі до воріт суперника, але ані одним, ані іншим не вдавалося довести свої атаки до логічного завершення. Хоча рішучішими в атакувальних діях були все ж гравці «Арсенала». Саме гості і створили перші моменти для взяття воріт. Йонуц Мазілу втратив дві непогані нагоди, щоб відкрити рахунок. Спочатку румун із вигідної позиції пробив вище воріт, а потім, упіймавши захисників на створені штучного офсайду, вийшов віч-на-віч з Бабенком, але пробив у ближню стійку. Далі аж до середини тайму гра знову заспокоїлась.

В середині тайму «Закарпаття» поступово перехопило ініціативу і нарешті створило перший непоганий момент для взяття. Сергій Давидов отримав передачу з глибини поля, обігнав на швидкості Шершуна, але досвідчений Рева вийшов з воріт, скоротив кут обстрілу і зреагував на удар впритул від нападника ужгородців.

А вже наступний епізод за участю Давидова став результативним. Владислав Микуляк зробив націлену передачу з кутової позначки на дальню стійку на Вадима Болохана. Той вдало скидує у воротарський майданчик, де ужгородський форвард майстерно переправляє м’яч у сітку. 1:0!

Далі гра знову перейшла у спокійне русло і кінцівку першого тайму команди догравали вже відчутно втомившись від спеки. На початку другого тайму дещо зіпсувалась погода. Вітер, який здійнявся над стадіоном, допоміг зрівняти рахунок… гостям. Момент виник практично з нічого. Андрій Єщенко далеко вкинув з ауту, Мазілу виграв дуель на другому поверсі у Донця і скинув на дальню стійку, де захисники загубили Ролана Гусєва, який кількома хвилинами раніше з’явився на полі. 1:1!

Гол надихнув гостей, і підопічні Заварова цілком могли дотиснути суперника. І якби не вдала гра граючого тренера-ветерана Чижевського та голкіпера Бабенка, який здійснив кілька сейвів після пострілів Мазілу та Хомина, то «Закарпаття» могло отримати чергову «банку».

Але щастя цього дня все ж було на боці зголоднілих за перемогами ужгородців. Іван Козоріз видав прекрасний пас врозріз на метрів 30, все той же Сергій Давидов знову увімкнув швидкість, зробив ривок і знову вийшов віч-на-віч із Ревою. Цього разу нападник не пробивав, а одним дотиком намагався обіграти голкіпера. Але – зіткнення. Давидов падає, арбітр показує на «точку» і вилучає воротаря «Арсенала» з поля. Епізод досить спірний, але відео повтори довели, що контакт між гравцями все ж був. Ще один щасливий для ужгородців момент – Заваров на той момент використав усі свої заміни і у рамку воріт довелося ставати захиснику Єщенку. Пенальті взявся пробивати аргентинець Гомес. Точно в кут, 2:1, однак захисник канонірів ледь не дострибнув до м’яча.

Ужгородці мали можливість ефектно завершити поєдинок і забити втретє, але Ситнік, після помилки захисників «Арсенала», не влучив у порожні ворота.

Отож, «Закарпаття», завдавши першої поразки в чемпіонаті «Арсеналу», повернуло своїм вболівальникам надію і віру в команду. Найбільшим тріумфатором гри став наставник ужгородців Ігор Гамула, який не просто виграв перший матч в сезоні, а обіграв свого візаві та близького друга Олександра Заварова. Останній так емоційно переживав кінцівку поєдинку, що зірвав голос і не зміг з'явитися на післяматчевій прес-конференції.

Мирослав НЕБЕСНИК

«Закарпатье» – «Арсенал» – 2:1

«Закарпатье»: Бабенко, Донец, Чижевский, Болохан, Платонов (Бурдули, 8), Кучис (Шендрик, 52), Козориз, Гомес, Артеменко, Давыдов, Микуляк (Сытник, 66).
«Арсенал»: Рева, Матюхин (Миколюнас, 46), Шершун, Ещенко, Хомин, Евсеев, Данилов, Грицай, Мазилу, Воробей (Заваров, 80), Жоземар (Гусев, 62).
Голы: Давыдов (36), Гомес (83, с пенальти) – Гусев (65).
Предупреждения: Козориз (42), Бабенко (89) – Хомин (32), Данилов (32), Грицай (91).
Удаление: Рева (82, фол последней надежды).

Удары (в створ): 10 (4) - 9 (4).
Угловые: 2 - 6.
Офсайды: 1 - 3.

Зрителей: 1.100
Оценка поля: 4
Честная игра: 6,750 - 6,250.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

www.sport.ua

1:0.Давыдов

1:1.Гусев

Эпизод с удалением Ревы

2:1.Гомес

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 30
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Did-Jyxum
смотрел несколько раз видео с моментом "фола" Ревы, так отчетливо видно, что не было нарушения!!! Судья погубил Арсенал в этом матче... погубил не за дело.... жаль еще в интернете нет момента с горчичником Хомина, там офф-сайда не было, да и за что желтую влепил Хомину и Данилову вообще в голове не укладывается!!!
KillaVasia
автор этой статьи, так же как и судья слепой????? какой там контакт Ревы, какое нарушение???? откройте глаза, ничего там не было, Рева не тот голкипер, который будет фолить на пенальти, у него отличный опыт за плечами!!!! судья неадекватный полностью!!!
Servicant
Заваров решил помочь старому другу не потерять работу
Nikito4ka1
Ухаха а вратарь у закарпатья уебок шоли, че он на мячь то нагами пошел, сука полубому он защитник а его беднягу на дыргу поставили.
vadya-metal (Greece)
dumayu vse ravno zakarputskie vuyki vernutsa v 1-u ligu i eti 3 o4ka im ne pomogut. Vopros tolko v tom, - kto sostavit im kompaniyu: Chernomorets ili Krivbass
myroslavmail
Переглянув кілька разів... Видалення небуло... червона картка це несправедливо!
kosta-pop
Красная-тому кто упал!Судью на мыло!!!
Kivals_grozny
2 aksel88 — 29.08.2009 21:00

я вот не розумію нахера Заварову таке робити, в команди був нормальний старт, Арсенал міг би претендувати на зону Ліги Европи, якщо б постаралися...
__________________________________
Ну Вы странные (такие, как ты), что сам Заваров удалял и назначал пенальти? Ну думать-же надо, что пишете!!!! Я с Вас хренею!!!!!!!!!!!!!!!!
makdeb
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
aksel88
я вот не розумію нахера Заварову таке робити, в команди був нормальний старт, Арсенал міг би претендувати на зону Ліги Европи, якщо б постаралися...
dychko
було пенальті чи ні - це діло суддівського комітету. а от червона картка Реві??!! о_О
kosak-bandera
Nu interesno uslishat komenti ot gamuli teper!!)))
ARISTOK
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
knock_Kyiv
Та-а... Намалював хлопчик пенельті.
Лёвкин папа (Донецк)
2 ZAKARPATFAN — 29.08.2009 18:02
2 makdeb — 29.08.2009 18:03
-------------
Кто бы тут что ни говорил про "парочку уродов, подозревающих договорняк", но, по-моему, для любого более-менее мыслящего человека является подозрительным, что первые очки в лиге Гамула взял ИМЕННО во встрече с командой своего кореша Заварова, ни до ни после
babulia75
Вот судья урод!!!!!! Даже не было касания
Jony66
был пеналь или не было сложно сказать,но то что за такое судью не накажут ето 100000%......тем более он не виноват
makdeb
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
madax
лівою рукою Рева зачепив...це добре видно...
martins15
Прорвало! Ждем побед и дальше!