Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3641
0

ШУСТ: «Тимощук меня обогатил»

Богдан Шуст не был внесен в заявку донецкого «Металлурга» на Лигу Европы

ШУСТ: «Тимощук меня обогатил»
16 липня у футбольній Лізі Європи дебютує донецький «Металург». У другому кваліфікаційному раунді цього турніру «сталевари» зіграють проти мінського МТЗ-РІПО. Напередодні євросезону клуб Ніколая Костова підсилився шістьма новачками, серед них – володар Кубка УЄФА 23-річний голкіпер Богдан Шуст, якого на два роки віддали в оренду з донецького «Шахтаря». За добу до поєдинку ми зателефонували новому воротареві «Металурга»…
 
- Богдане, в офіційній заявці на цей матч, яка розміщена на офіційному сайті клубу, ми не побачили твого прізвища. Що б це мало означати?..
- Напередодні я отримав незначне пошкодження гомілки, тож керівництво команди вирішило не заявляти мене на цей кваліфікаційний раунд. Сподіваюся, до наступного кола Ліги Європи (а білорусів, переконаний, ми здолаємо) встигну залікувати травму і потраплю в нову заявку.
 
- Чим різниться стиль роботи Мірчі Луческу і Ніколая Костова?
- З мого боку робити такі порівняння було б неетично. Єдине, що можу сказати: у «Металурзі» створено всі умови для належної підготовки футболістів.
 
- У «Металурзі» тобі дістався номер 35, який переважно носять гравці запасу…
- Номер на футболці для появи на полі не має жодного значення. Вибрав його сам, бо мені подобається ця цифра.
 
- Які футбольні уроки ти виніс після перебування у «Шахтарі»?
- Мій понад трирічний виступ за цю команду - велика школа. Особливо збагатився від спілкування з Анатолієм Тимощуком, який розповів мені про футбольне життя від «А» до «Я». Рецепт успіху один – працювати у поті чола, ніколи не здаватися, в якій складній ситуації ти б не був.
 
- У «Металурзі» з тобою гратиме колишній партнер по львівських «Карпатах» Сергій Даниловський. Земляцтво допомагає на полі?
- Із Сергієм ми товаришували і в «Карпатах», і коли я виступав у «Шахтарі». Однак на полі допомагають не стільки друзі, як дружні колективи. Не має значення, легіонер ти чи українець – на досягнення позитивного результату повинна працювати згуртована команда, де один за всіх, а всі за одного.
 
- У тебе не було бажання повернутися до «Карпат», які у міжсезоння втратили основного голкіпера?
- До мене надходили пропозиції ще й з інших клубів. Але за спільною домовленістю із «Шахтарем» зупинив свій вибір на «Металурзі». Вирішальну роль зіграло те, що ця команда впродовж останнього часу сягнула дуже високого рівня і не збирається опускатися «нижче планки».
 
- Коли у внутрішньому чемпіонаті відбудеться донецьке дербі «Шахтар» - «Металург», твої почуття не будуть роздвоюватися?..
- У цьому разі йтиметься про професіоналізм футболіста. Емоції повинні залишитися за межами поля, ти маєш виконувати свою роботу на 100 відсотків, незалежно від того, проти кого граєш: «Шахтаря» чи «Карпат». Для мене, нині гравця «Металурга», і та, й інша команда буде суперником.
 
- Тобі, мабуть, дуже захочеться не пропустити у цьому дербі гола у свої ворота, щоб довести Ахметову, Луческу, що вони даремно тобі не довіряли раніше?
- Один матч нічого не вирішує. Для того, щоб повернутися в основний склад «Шахтаря», потрібно показувати стабільну гру не лише в цьому дербі, а впродовж усього чемпіонату.

www.wz.lviv.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Главный тренер Жироны рассказал, сможет ли Цыганков сыграть с Кадисом
Футбол | 19 апреля 2024, 14:40 0
Главный тренер Жироны рассказал, сможет ли Цыганков сыграть с Кадисом

У Виктора минимальные шансы выйти на поле в этом матче

«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 18:58 0
«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина

Джуд Беллингем отметил феноменальную игру украинского вратаря

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.