Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Молодежные турниры
| Обновлено 11 сентября 2024, 04:21
13
0

БЕЛИК: «Шахтер U-19 должен побеждать в каждом матче»

Главный тренер «Шахтера» U-19 рассказал о победе над «Кривбассом» U-19

| Обновлено 11 сентября 2024, 04:21
13
0
БЕЛИК: «Шахтер U-19 должен побеждать в каждом матче»
ФК Шахтер. Алексей Белик

Головний тренер «Шахтаря» U-19 Олексій Бєлік розповів про перемогу над «Кривбасом» U-19 (3:0), результати та плани команди:

– Вітаємо з перемогою! Яке резюме матчу?

– Гра була важкою, оскільки ми звикли тренуватися і грати на трав’яному покритті, а перехід на інше покриття вимагає адаптації. Тим більше спека додала складнощів, і вже після розминки у гравців відчувалася втома в ногах. На штучному полі відскок м’яча відрізняється, і потрібен час, щоб пристосуватися. Це не виправдання, а реальність, адже ми розуміємо, що й «Кривбас» U19 також тренується на трав’яному покритті. Ми домовлялися з хлопцями швидко заволодіти ініціативою та акцентували увагу на потенційні часті тривоги. Коли в грі багато пауз, це погано, адже збивається темп. Ми швидко повели в рахунку завдяки чудовому голу Дабо. Він, можливо, був дещо несподіваним, адже думали, що Ібрахіма подаватиме, але він спіймав вітер і завдав чудового удару, який був складним для голкіпера через траєкторію м’яча.

Після цього ми трохи розслабилися і дозволили господарям поля заволодіти ініціативою. У деяких епізодах напад і захист іноді ухвалювали невдалі рішення та погано розташовувалися під час пресингу, через що не змогли швидко збільшити перевагу. Під час перерви ми спокійно розібрали помилки й обговорили план на другий тайм. Домовилися більше контролювати м’яч, щоб виснажити суперника, і надалі використовувати вільні зони. Це принесло результат у вигляді забитих м’ячів після пресингу, чудової передачі Тютюнова та Цуканова, а також завдяки майстерності Ломаги. Також трішки незадоволений позиціонуванням гравців під час пенальті, коли вони були сконцентровані на м’ячі, а не на гравцях суперника. Проте це юнацький футбол, такі епізоди трапляються часто, тож будемо працювати над цим під час паузи на матчі збірних. Водночас радий, що Баглай відбив удар.

– «Шахтар» U19 завершує серпень з 5 перемогами та очолює турнірну таблицю. Ви задоволені результатами?

– Я задоволений, але ми повинні розуміти, що нічого видовищного або чогось, чого не мали зробити, не зробили. Ми сильніші за будь-якого суперника й мусимо перемагати в кожному матчі. Результат перших турів цілком закономірний, адже ми чудово підготувалися до сезону, маємо хорошу конкуренцію на кожній позиції, а також досвідчених футболістів, які здатні взяти на себе відповідальність, разом із молодими гравцями, які прагнуть виявити себе. Задоволений результатом, але є над чим працювати, особливо з огляду на те, що незабаром будуть часті переїзди, через що залишиться обмаль часу на відпрацювання певних принципів гри. Проте після вихідних матимемо час, щоб попрацювати над цим.

– Які подальші плани команди під час двотижневої перерви на матчі збірних?

– Хлопці отримали чотири вихідні, адже ми попередньо домовлялися, що в разі перемоги вони отримають відпочинок. У них буде час, щоб відпочити від футболу та провести його з родиною. А 5 вересня команда відновить тренувальний процес, проведе втягувальне заняття, після цього спробуємо організувати спаринг. У понеділок почнемо підготовку до наступної гри чемпіонату. Водночас, можливо, деякі гравці приєднаються до тренувань першої команди. Це ще вирішується, оскільки в них дещо інший графік, але, якщо перша команда запросить когось із наших футболістів на тренування, я буду лише радий, адже вважаю, що вони цього заслуговують. Тренування з першою командою стануть додатковою мотивацією для гравців.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.