Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Паралимпийские игры
| Обновлено 07 сентября 2024, 23:38
543
0

Европейский рекорд. Трусов выиграл второе золото Паралимпиды в плавании

Украинец выиграл в Париже финал на дистанции 50 м баттерфляем

| Обновлено 07 сентября 2024, 23:38
543
0
Европейский рекорд. Трусов выиграл второе золото Паралимпиды в плавании
Getty Images/Global Images Ukraine

Український плавець Андрій Трусов здобув друге золото Паралімпійських ігор-2024. Він виграв фінал 50 м батерфляєм у класі S7.

Трусов розділив четвертий час кваліфікації з партнером за збірною Євгенієм Богодайком. Інший українець Юрій Шенгур завершив виступи за підсумками відбіркових стартів.

Натомість у фіналі Трусов обійшов усіх суперників і встановив європейський рекорд дисципліни у своєму класі – 28.75 секунди! На 0.33 секунди українець випередив дворазового паралімпійського чемпіона в плаванні брасом, колумбійця Карлоса Даніеля Серрано Сарате.

Євгеній Богодайко у фіналі посів шосте місце – вперше за чотири Паралімпіади у фіналах 50 м українець фінішував поза топ-5 дисципліни. Після фінішу плавець назвав свою другу золоту медаль Парижа-2024 неочікуваною, а також розповів про подальші плани після завершення виступів у Франції.

Андрій Трусов: «Неочікуване золото, адже до останнього моменту батерфляй у мене взагалі не йшов як дистанція. Ми його тренували, але все не вдавалося показати нормальних результатів. Тож я приємно здивований. Не можу розтлумачити це. Тренер перед виходом на старт сказав, що треба у цьому басейні залишити всі сили, бо попереду відпустка – будемо відпочивати та займатися своїми справами. Гріх було не попрацювати в останній раз, тим паче на такій арені.

Дуже всім задоволений, дуже круті результати. Повторив свій результат на Паралімпіаді у Токіо, в особистому заліку теж було три «срібла» та два золота, а це найголовніше. Плюс один рекорд світу – у Токіо був на спині, а тут вільним стилем. [Європейський рекорд] на 50-метрівці батерфляї – приємний досвід. Авжеж, чекаю [на Паралімпіаду-2028]. У Лос-Анджелесі мені буде лише 28 років – це розквіт сил для спортсмена, найвищі результати. З нетерпінням, як спортсмен, чекатиму поїздки у Лос-Анджеле»с.

Андрій Трусов здобув свою четверту перемогу на Паралімпійських іграх у кар'єрі. По два рази українець тріумфував у Токіо 2021 року та в Парижі 2024-го. 21-ша золота нагорода України на Паралімпіаді-2024 в усіх видах спорту. Вісім із них припадають саме на змагання з плавання. Трусов зібрав найбільше нагород серед усіх паралімпійців України в Парижі цього року: має два золота та три срібла. Лише в одній дисципліні – 100 м брасом – плавець не сходив на подіум через дискваліфікацію.

Паралімпійські ігри 2024

Париж (Франція), 7 вересня

Плавання. Плавання, 50 м батерфляєм (клас S7)

  • 1. Андрій Трусов (Україна) – 28.75 (європейський рекорд)
  • 2. Карлос Даніель Серрано Сарате (Колумбія) – 29.08
  • 3. Єгор Єфросінін (без прапора) – 29.69
  • 6. Євгеній Богодайко (Україна) – 30.14
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.