Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Регби
|
1441
0

Олимп – Кредо-63 +ВИДЕО

Видеообзор решающей игры финальной серии

Олимп – Кредо-63 +ВИДЕО
 
 
 
 

Доля золотих медалей чемпіонату України з регбі мала остаточно вирішитися 3-го липня у Харкові на стадіоні ХТЗ. До цього часу у фінальній серії до двох перемог „Олімп” та „Кредо” виграли по одній грі вдома, отже це був справді „останній та вирішальний бій” для обох суперників. Недивно, що і харків’яни і одесити ретельно готувались до цієї гри, адже у останні роки тільки „Кредо” у 2007-му зуміло перехопити у „Олімпу” Чемпіонський Кубок.   Судити вирішальний двобій національної першості мав арбітр з Румунії Габріел Шойтан. Доречи, була на стадіоні і „Швидка Допомога” про яку так багато було сказано у обговоренні попередньої зустрічі у Харкові, і навіть машина з пожежними. Одеські уболівальники також провели плідну підготовчу роботу до фіналу, та приїхали на гру цілим вагоном, який був додатково причеплений до потягу „Одеса – Харків”. Зазначимо, що хоча більшість фахівців регбі віддавала перевагу „Олімпу”, „торсіда з Південної Пальміри” не втрачала віри у свою команду.

З самого початку матчу „Кредо” доклало усіх зусиль, щоб дати зрозуміти усім – легкого життя у харків’ян в цій грі не буде. Нажаль, не зміг допомогти своїм друзям травмований Георгій Гегідзе, втім і без нього одесити сміливо пішли вперед та, нарешті, на 13-й хвилині Юрій Бухало своїм фірмовим ударом зі штрафного вивів „Кредо” уперед 3:0. Довго чекати на відповідь „олімпійців” глядачам не довелось, вже дві хвилини потому Максим Кравченко „прошив” наскрізь одеський захист, та спробою схилив шальки терезів на бік „Олімпу”, а Олександр Любий реалізацією довів перевагу господарів поля до 7:3. Ще через три хвилини харківську атаку віялом завершив Сергій Гаркавий, та це вже стало 12:3. Черговий карний удар Юрія Бухало на 21-й хвилині трохи повернув інтригу до гри 12:6, але на 39-й хвилині Вадим Колишкін завершив спробою тиск „Олімпу”, а реалізація Олександра Любого підбила підсумок першої половини гри – 19:6 на користь харків’ян. По перерві „Кредо” знову почало дуже активно, одесити двічі поспіль мали шанси занести спробу, але змарнували обидві нагоди. Мабуть трохи не вистачило одеситам фізичної форми, індивідуальної майстерності, та, найголовніше, зіграності, адже „Олімп” грає практично одним складом вже кілька років, натомість „Кредо” знаходиться на стадії пошуків оптимальної гри. Додамо для повноти картини, що другий тайм означився кількома невеликими бійками, та видаленнями, які, втім, суттєво не вплинули на хід боротьби. Нарешті гості втомилися остаточно, та на 60-й хвилині Микола Кірсанов після швидкого розіграшу штрафного заніс ще одну спробу до залікової ділянки одеситів, а Олександр Любий влучним ударом довів перевагу „Олімпу” до 26:6. Ще двічі реалізовували харків’яни свій тиск на „город” „Кредо”. На 68-й хвилині спробою відзначився Масим Кравченко, на 72-й Вадим Колишкін. За такої великої переваги ризикнув на удар з далекої відстані Сергій Гаркавий, який на 75-й хвилині забив „дроп-гол” та довів рахунок до 39:6 на користь господарів поля. Втім одесити до останньої хвилини не припиняли боротьби, та були винагороджені за це, вже у доданий час, красивою спробою Олександра Такунова. Остаточний підсумок гри 39:11 на користь „Олімпу” приніс харків’янам золоті медалі чемпіонату України.

Незважаючи на поразку у останній грі, одеські уболівальники щиро подякували своїй команді за гарну гру, та гідний опір чемпіону. Що ж стосується „Олімпу”, то він беззаперечно був сильніше у цьому двобої, і нам  залишається тільки щиро привітати харків’ян з цілком заслуженою перемогою у чемпіонаті України.  
   
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.