Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная Украины
| Обновлено 17 июня 2024, 09:49
19193
33

Украина во второй раз в истории стала победителем Золотой Евролиги

В финальном матче наши волейболисты нанесли поражение сборной Хорватии со счетом 3:1

| Обновлено 17 июня 2024, 09:49
19193
33
Украина во второй раз в истории стала победителем Золотой Евролиги
СEV

В хорватском Осиеке сегодня завершился «Финал четырех» Золотой Евролиги по волейболу среди мужчин. В главном матче турнира встретились волейболисты Хорватии и Украины.

Первый сет проходил с небольшим преимуществом хозяев площадки, которые в самой начале партии ушли вперед и долгое время лидировали в счете с разницей в три – пять очков. Как и в матче с Чехией, наставник нашей команды Рауль Лосано начал производить замены и это почти сработало. В самой концовке, уступая 21:24, украинцы сумели отыграть два сетбола, сократив отставание до минимума. Увы, но спасти партию не удалось 23:25.

Второй отрезок матча уже прошел под диктовку наших волейболистов. Теперь уже они захватили инициативу в самом начале и повели в счете – 8:4, 16:12, 21:17. Однако в отличие от первого сета, догоняющей стороне так и не удалось приблизиться к лидерам. Украинцы уверенно довели дело до позитивного результата 25:19.

Очень необычной получилась третья партия. Первая ее половина осталась за хозяевами площадки, которые к середине сета имели комфортное преимущество в семь очков 15:8. Тем не менее, гости вовсе не собирались отдавать этот сет и вскоре сумели сравнять счет 17:17. Здесь сразу же вспомнился матч группового этапа с Португалией, когда наша сборная выиграла партию, уступая 11:19. Но в этом случае, украинцы едва не упустили победу. Они повели в счете и имели тройной сетбол 24:21, но позволили соперникам выровнять положение 24:24. И только с седьмой попытки подопечные Рауля Лосано добились успеха 28:26.

Это был переломный момент в матче. Четвертую партию украинцы провели просто великолепно, победив соперников с большим преимуществом 25:17.

Украина выступала в таком составе: Евгений Кисилюк (набрал 19 очков), Максим Дрозд (3), Даниил Урывкин (11), Дмитрий Янчук (12), Юрий Семенюк (13), Сергей Евстратов (3), Александр Бойко (либеро) – стартовый. На замену выходили Дмитрий Долгополов (3), Виктор Шаповал (10), Александр Наложный (1), Николай Рудницкий (5).

В матче за 3 место сборная Чехии с большим трудом в пяти партиях одолела Эстонию и завоевала бронзовые награды.

Золотая Евролига по волейболу. Мужчины
Осиек (Хорватия). 16 июня
Финал
Хорватия – Украина

1:3 (25:23, 19:25, 26:28, 17:25)

Матч за 3 место
Чехия – Эстония

3:2 (20:25, 25:22, 31:33, 27:25, 15:12)

Добавим, что украинцы во второй раз в своей истории стали победителями Золотой Евролиги. Впервые это им удалось сделать в 2017 году.

Теперь сборная Украины будет готовиться к турниру Кубок претендентов, который состоится в Китае с 4 по 7 июля, где будет бороться за место в Лиге наций на следующий сезон.

Оцените материал
(47)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Почему Нидерланды играют в оранжевом, хотя этого цвета нет на их флаге
Футбол | 25 июня 2024, 12:33 11
Почему Нидерланды играют в оранжевом, хотя этого цвета нет на их флаге

Чемпионов Европы-1988 нередко называют Oranje («оранжевые») или Uurwerk oranje («заводной апельсин»)

Мегаобмен! Манчестер Сити может обменять Де Брюйне на звезду Реала
Футбол | 25 июня 2024, 11:17 1
Мегаобмен! Манчестер Сити может обменять Де Брюйне на звезду Реала

«Горожане» хотят приобрести Родриго

Комментарии 33
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Юрий Щербань
Браво,і без отказників гарно зіграли,тренер топ 
василь бруховський
Ну що, ,,суперзірки імені Плотницького'' , обійшлись без вас? Ідіть лісом, крахобори.
Микола Захарченко
Круто ! З перемогою ! Маємо потенціал на майбутнє .
himars_2023
МОЛОДЦІ! Спражні козаки ! Показали український сильний дух і жагу  до перемоги!! Тренер Рауль " зліпив" команду перед  самим стартом Золотої Ліги з того хто залишився  і зумів поставити гру команді!!! Окремий " привіт" Плотницькому і компанії " ухилянтів"  , жуйте і далі солі сцикуни...
Stanislav Matusevych
Початок гри був жахливим, здалося, що під тиском вболівальників збірна пливе. Тільки в самому кінці першого сету вдалося скоротити відставання до мінімального. Але другу партію вже провели зібрано. А у третій відбулося майже повторення четвертого сету з португальцями. З 8:15 завдяки подачам Кісілюка та Шаповала хорватів вдалося дістати, заробити потрійний сетбол, віддати його, а потім забрати два поспіль вирішальні очки. Команда розігналася настільки, що в останній партії суперників просто переїхали, перевага протягом сету досягала +10. Навіть не пригадаю у нашої збірної матчів, де перемогу було здобуто найперше завдяки подачі. Тільки чистих ейсів назбиралося більше десятка, а скільки ще було вибитих прийомів! Абсолютно сенсаційний результат Євроліги! Єдиним неприємним епізодом стало пошкодження коліна нашого лідера, Семенюка. Проте матч він дограв до переможного завершення.
Великий привіт, звісно, Плотницькому та компанії. "Гіперзірки" рік тому не витримали психологічного тиску та маленьких волейбольних хитрощів у фіналі з турками, а ось ця команда впоралася і з трибунами, і з балканськими постійними апеляціями до арбітрів. Браво, команда, браво Лосано, який її створив просто з нуля. 
Тепер чекаємо на турнір претендентів, але, здається, у розширену Лігу Націй майбутнього сезону збірна України має потрапити автоматично за рахунок високого рейтингу. Невже й там ця команда здатна показати результат?
Kinik
За таку збірну хочеться вболівати. Втомлені плотницькі йдуть нах 
roman75zpr
Признайтесь, в такой результат кто-то верил перед началом этого турнира?! Красавцы, просто красавцы! Команда на загляденье! Спасибо тренеру и ребятам! Ну и пламенный привет "звёздам", которые не приехали (фамилии их писать не хочется, они слишком длинные)
Kubok-69
Слава переможцям! Ганьба ухилянтам!
turist86
Слава Україні!  Хлопці, у вас є і майстерність, і характер. Так тримати, ви круті! Героями назвати вас все ж не можу, бо герої зараз - лише на фронті.
Cruyff
Атмосфера і команді мега важлива. 
Прекрасний результат! Вітання уболівальникам і нашим волейболістам! 
AleksDnipro
Який же клас. Наші спортсмени, причому у багатьох видах спорту, однозначно зростають у рівні. Нагород за останні роки дуже багато. 
C.Пеклов
молодці!Всі без виключення!Браво!А  з тих ,хто"ухилився"без поважної причини,грати за збірну,зняти бронь та надати почесне право" виступити" за ЗСУ.Слава Україні!
Oleksiy-Lviv
Це було неймовірно 
Сьогодні прекрасний спортивний день, враховуючи ще й перемогу юнацької збірної
Андрій Заліщук
Браво команда, браво тренерській роботі, чоловічий волейбол у нас на підйомі...де там вічно недовольний Snooker, який лайном кидався в нашу збірну?
suforza1921
Дуже радий за команду і тренерський штаб. Ще коли оті так звані "українці", котрі як у насмішку називали дитячі причини не їхати до збірної, дуже хотілося, аби цей склад своїми результатами заткнув "відмовників" і тих хто їх підтримував.
І хлопці зробили це! Ось що значить величезне бажання грати за збірну і уміла тренерська рука!
Чому Рудницький у свої майже 43 знаходить мотивацію грати (і ще й як!) за збірну, а "звіздуни" масово похворіли і потомилися у 20 з хвостиком? А коли і приїжджали до збірної, то останнім часом більше не грали, а валяли дурня.
Успіху хлопцям на турнірі претендентів, та сподіваємося, у Лізі Націй.
А ті хай і далі дають в'юхи про те, як їх образили, не порадившись, наприклад, кого призначати тренером.
Mishka_Tayson
Молодці! Але ж скільки гвалту було із-за "відказників". А виявляється - все що не робиться - то на краще .
_Per4ecter_
Що тут казати... Молодці!!!!!
AndiM
І це без всякої пдрасні окацапленої. Ті хуїли які відмовились грати за збірну, повинні бути депортовані в Україну з країн де вони переховуються і кинуті на риття окопів.
potemkin78
эх как жаль что в прошлом году мы играли без тренера. думаю с этим тренером мы бы и на ОИ пробилися и ЗЕ бы выиграли. эх. 
Стюард #11
Шо написать когда не следишь - очень круто, молодцы!