Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 20 апреля 2024, 00:10
22920
48

Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте

Марта добыла самую высокорейтинговую победу в карьере, одолев Коко Гофф

| Обновлено 20 апреля 2024, 00:10
22920
48
Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Украинская теннисистка Марта Костюк (№27 WTA) вышла в полуфинал на турнире WTA 500 в Штутгарте (Германия).

В матче 1/4 финала украинка переиграла третью сеяную Коко Гофф (№3 WTA), закрыть американку удалось с восьмого матчбола. Матч продолжался почти 3 часа.

Штутгарт. 1/4 финала
Марта Костюк (Украина) – Коко Гофф (США) – 3:6, 6:4, 7:6(6)

Это была 3-я встреча теннисисток, украинка ранее не выигрывала. Марта впервые в карьере сыграла в 1/4 финала в Штутгарте, для нее это был пятый четвертьфинал в сезоне. Победа над Гофф – самая высокорейтинговая в карьере украинки.

Ранее Костюк на кортах Штутгарта более 3 часов сражалась с Лаурой Зигемунд и 2 часа 42 минуты потратила на победу над Чжэн Циньвень.

В следующем раунде Костюк сразится против Маркеты Вондроушовой из Чехии (№8 WTA). Для Марты это будет третий полуфинал в сезоне и первый полуфинал на грунте с 2021 года.

Костюк с понедельника обновит личный рекорд в рейтинге WTA, поднявшись как минимум на 24-ю позицию.

Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк
Getty Images/Global Images Ukraine. Коко Гофф

Оцените материал
(75)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Автобус ПСЖ покинул стадион в Дортмунде без Мбаппе. Стала известна причина
Футбол | 02 мая 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ покинул стадион в Дортмунде без Мбаппе. Стала известна причина

1 мая «Боруссия Д» обыграла парижан 1:0 в первом матче 1/2 финала Лиги чемпионов

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины (обновляется)
Хоккей | 02 мая 2024, 10:00 7
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины (обновляется)

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Комментарии 48
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Немає слів. Настільки закрученої інтриги ще пошукати потрібно. Можна казати, звичайно, про невисоку якість гри, але є дуже важливим, що Марта навчилася триматися ментально проти найсерйозніших суперниць. Тепер залишилося працювати над двома речами: подача та гра на вирішальних м'ячах. А конкретно у Штутгарті - не загнати себе за декілька днів так, щоб до кінця грунтового сезону не відійти. Порше - стимул хороший, але здоров'я важливіше. 
Подяка Марті за емоції, навіть за негативні) Під час подібних заруб хоч трохи відволікаєшся від нашого сьогодення.
roman75zpr
Марта научилась выгрызать результат! У неё на этом турнире каждый день "заруба" из 3-х сетов. Но выгрызти ТАКУЮ победу у Гофф - это надо иметь очень боевой характер и быть умным настоящим спортсменом, таким, каким сейчас является Марта Олеговна Костюк!
Нехай щастить
Це була просто божевільна гра,нерви виявились міцніші у Марти.Я так і згадати не можу коли ще Коко жбурляла ракетку.Купа брейкпоінтів,8 матчпоінтів, сльози радості,розпач.Все що так люблять уболівальники в тенісі.Марта велика Молодець 
Андрій Бабущак
Ну прямо дуже скромний опис цієї великої перемоги. Тут і майже безнадійні ситуації, з яких кілька разів Марта виходила і 7 нереалізованих матчболів і різноспекторні емоції і плач від радості..... А все що написали - "матч тривав майже 3 години". Передача атмосфери офігеваюча від авторів.....
introvert
Марта просто неймовірна) Божевільний камбек. Та й в принципі, весь цей матч - суцільне божевілля. Зізнайтеся, скільки разів протягом гри ви хоронили шанси Марти? Особисто я збився з рахунку) Так, рівень тенісу сьогодні був вкрай низький (на відміну від вчорашнього), але після двох попередніх днів безкінечного фітнесу іншого годі було й очікувати. Все ж таки Марта аж ніяк не термінатор, як тут деякі вважають)
У Марти є вагомі виправдання, а які виправдання у Гофф? Думала проповзти у півфінал за рахунок однієї лише подачі? Це несерйозно. Дуже слабка гра від третьої ракетки, я б навіть сказав, Коко просто зганьбилася.
З тривожного: турнірний шлях Марти в Штутгарті трохи нагадує шлях Ангеліни в минулорічному Римі, коли та так само кожен раунд проходила через трисетові виснажливі марафони, виклалася через край, а потім зникла на цілий рік... *стукаю по дереву*
introvert
Користуючись можливістю. хотів би подякувати за сьогоднішню роботу Олександру Черненко - кращому тенісному коментатору на Сетанті)
Сергей Лаврик
Марта МОЛОДЧИНКА 🫶👍
Дівчата МОЛОДЧИНКИ!
УКРАЇНА ЗА ВАС❤️👍
Oleksandr Taktaiev
Марта просто протилежність себе самої досандрівських часів. 
Тепер, крім повного арсеналу, в неї є останній шматочок пазлу - впевненість в своїх силах.
Коли вона в себе вірить, перемогти наразі таку Марту може хіба що Іга.
Завтрашній результат мало важливий насправді.
З нетерпінням чекаю перемог на більших турнірах.
andrian311
То є Марта. Вона мусіла знервувати всіх, бо без того не можна виграти. Але дякую, за те, що ми можемо мати півфіналістку WTA 500. Вітання)
C.Пеклов
Молодець таки дотисла 3 ракетку світу з 8 матч-пойнту.Вистачило і моральних і фізічних сил.Неймовірно важкий матч.Марта ти супер!
8number
Супер Марта просто!!! Я навіть очі закривав, теніс це важко 🫣 Але, молодець!! З перемогою !!! Номер один!
sahka1981
Молодець!!! Обіграла потужну Коко, вітаємо!!!
kollekciy
Ще,  чотири місяці, тому ми мріяли щоб Марта обіграла одного Топ 10, а зараз вона їх пачками підряд косить. Хоча поки щастить Марті на стан суперниць, але і гра Марти ідеальна тільки відривками. 
C.Пеклов
На цьому тижні Снігур,як маяк,виграє і якби показує шлях для Гелі та Марти.Молодці дівчата!Приносять нам хоч трохи радості
kollekciy
Марту з перемогою. Знову матч для великого досвіду для Марти. На цьому турнірі очки не такі великі, як досвід. Знову мінімум півфінал, на третьому турнірі поспіль.
Перша половина гри зовсім не йшла у Марти, хоча Гофф також була не без помилкова. А, потім коли вже назрівала легка перемога Гофф, не очікувано прокинулася Марта. А далі знову перевірки на характер.     
Олег Мандрівник
Попробую объяснить в каком настроении сейчас Марта. У меня такое было. Твой соперник сильнее физически и с дыхалкой у него лучше. Но ты его побеждаешь. А ведь было видно что Марта уже на пределе, но нашла силы.
sv_2000
Це був повний сюрреалізм Дякую тобі Марто за чудові емоції. Ну а якість гри.... ну.... Як казав Лобановський, гра забувається, а рахунок на табло. Хоча, я цю гру не забуду))
Ivan456
Просто нереальна перемога, буду святкувати по крупному. А чоколадна до кінця трималась, їй також респект від мене. Сподіваюся, що сил Мартусі на завтрашній матч з Маркетою не забракне після таких марафонів. Три в ряд це сильно, тому з упевненістю можу сказати, що фізичний стан Марти точно в нормі. Психологічний - хромає, про що свідчать 7 програних брейк-поінтів, але я ні на що не скаржусь, бо після складного матчу з Цінь-Вень з чотирма відбитими матчболами кожний б тріснув.
shakhtarforewer
Фуух, дотиснула
u6464u
З перемогою  Марту , це називається ми легкої дороги не шукаєм , гра супер була , дяка обом тенісисткам .