Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2318
1

Ураган - ЛТК - 6:1

Цвєлих готовий до підкорення ювілейних вершин + ВИДЕО

Ураган - ЛТК - 6:1

Востаннє цього сезону «Ураган» виступав перед власними вболівальниками. За час виступів у вищій лізі, а це вже п'ять років, шляхи івано-франківців та луганців перетиналися найчастіше. Двічі «телефоністи» ставали на кубковому шляху прикарпатської команди, а минулорічна гостьова перемога (7:5) в завершальному турі дозволила луганцям випередити «Ураган» і в підсумку посісти восьме місце.

Тоді блискучу гру видав Валентин Цвєлих (на його рахунку хет-трик). Про бажання знаного бомбардира засмучувати колишні команди усі добре знають, тож на звітний матч 11-й номер «ураганівців», який перше коло провів як раз у Луганську, виходив з особливим настроєм. Ти паче, напередодні гри керівництво «Урагану» викупило трансфер Цвєлих, і найближчим часом з ним буде укладений дворічний контракт.

Івано-франківці, як завжди, розпочали першим номером. Пристрілка тривала майже до середини тайму. Якщо з небезпечними ударами Піддубного, Ярого та Сімки голкіпер впорався, то Кіндратіву, Паршикову, Цвєлих і тому ж Піддубному трохи забракло влучності. На 9-й хвилині рахунок було відкрито: Сімка з Цвєлих перехопили м'яч на половині «ЛТК» і розіграли швидку двоходівку, логічним завершенням якої став гол Цвєлих, котрий холоднокровно зіграв в штрафній суперника і низом пробив під Сагайдаченком - 1:0.

Перший удар в бік воріт господарів луганці нанесли лише на 12-й хвилині - Іжаковський перевів м'яч на кутовий. Далі впродовж двох хвилин гравці «ЛТК» сфолили чотири рази. Особливо «відзначився» Журба, котрий в центрі збив Сімку, за що отримав попередження. Однак ані Валенко (пробивав справа з семи метрів), ані Цвєлих (з десятиметрового) не зуміли покарати гостей за відверту грубість. Футбольне правило спрацювало за лічені секунди: Дрьомов прострілив на Юркова, котрий знаходився перед Іжаковським, і м'яч, не зачепивши нікого із захисників опинився в сітці воріт - 1:1.

Гол вийшов трохи курйозним, однак вже через хвилину кіпер «Урагану» врятував свою команду після виходу Журби сам-на-сам, а за мить цей гравець «ЛТК» відверто підвів свою команду. Зовсім непотрібний восьмий фол та повторне попередження за розмови з арбітром, і Журба опинився у ролі глядача. До 10-метрової позначки підійшов Піддубний, його сильний удар прийшовся над поперечиною. Прикро, але цього сезону ще жоден (!) з дев'яти дабл-пенальті івано-франківці не зуміли реалізувати.

За сорок секунд другого тайму гості сфолили двічі. Два рази міг відзначитись Кулик, а вирішальними стали 45 секунд наприкінці ударної п'ятихвилинки. Тільки-но квартет луганців (Юрков, Дрьомов, Тменов, Івонко) сіли трохи перевести подих, як їх молоді колеги не зуміли стримати справді ураганний натиск господарів. Спершу Кіндратів замкнув дальню стійку після прострілу Цвєлих зліва, потім Валенко на власній половині відібрав м'яч у Смоловика, розпочав атаку і завдяки рейду та останньому пасу Піддубного вдало її завершив. Ще один гол івано-франківці створили чітко в три передачі: Паршиков отримав м'яч від Піддубного, розвернув Тменова і, промчавши правим флангом, прострілив на дальню штангу, куди паралельним курсом набігав Валенко, котрий в падінні і оформив дубль - 4:1.

Луганці взяли тайм-аут, після чого спробували перебудувати гру, але потуг одного Тменова якось змінити ситуацію було явно замало. Сагайдаченко виручив гостей після виходу віч-на-віч Піддубного, а ще одного разу вже перекладина виручила голкіпера «ЛТК», якого ефектно перекидував Кулик. На 34-й хвилині Пилипів перервав контратаку «телефоністів», відпасував на Цвєлих, котрий прицільним ударом низом з восьми метрів забив вдруге засмутив свою колишню команду. Не пощастило Валентину оформити хет-трик, також мали реальні нагоди збільшити перевагу «Урагану» Кулик і Піддубний, але найбільше пощастило Сімці, що встановив остаточний рахунок за дві хвилини до фінальної сирени - 6:1.

П'ятий сезон у вищій лізі івано-франківці завершать у четвер виїзним поєдинком з «Енергією», де намагатимуться продовжити свою безпрограшну серію. Цілком реально, що саме у львівському палаці спорту «Галичина» Валентину Цвєлих вдасться підкорити дві особисті вершини. У разі хет-трику найкращий голеадор «Урагану» зможе записати на свій рахунок 100-ий гол у футболці івано-франківського клубу, при чому другий гол також стане для нього ювілейним - 200-им у вищій лізі. Почекаємо до четверга...

Олег ЛАНЯК. Спеціально для www.futsal.sport.ua

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ЛТК» (Луганськ) - 6:1 (1:1)

«Ураган»: Іжаковський (Корнєєв-к, 36) - Павлюк, Паршиков, Кулик, Піддубний - Кіндратів, Ярий, Цвєлих, Пилипів - Сімка, Валенко.
«ЛТК»: Сагайдаченко - Юрков, Дрьомов-к, Тменов, Журба - Сопільняк, Стрілець, Карбовський, Смоловик -  Івонко.
Арбітри: Дребужан (Мукачеве), Бєльков (Макіївка).
Голи: Цвєлих (9, 34), Кіндратів (25), Валенко (25, 26), Сімка (38) - Дрьомов (15).
Попередження: Кулик (19), Піддубний (35) - Юрков (5), Журба (14), Тменов (17).
Вилучення: Журба (16, повторне попередження).

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

ВИДЕООБЗОР

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vetsmyal
По-ходу они любят баскетбол.
А Цвелых же за Луганск бегал?