Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2635
0

Ураган - МФК Ровно - 6:2

Такого «Урагану» гості не чекали

Ураган - МФК Ровно - 6:2

Як зізнався після гри наставників рівненців Юрій Баховський, «його команда була явно не готова до такого суперника», яким наразі виглядає «Ураган». Нарешті прикарпатці на радість численним вболівальникам знайшли свою гру, показуючи при цьому результативний футбол. Підтвердженням цього є 21 забитий м'яч в чотириматчевій переможній серії при всього п'яти пропущених. Натомість МФК «Рівне» стало цього сезону першою командою, що отримала у власні ворота більше ста м'ячів, а «ювілейний» 100-й гол - на рахунку Кулика.

У порівнянні з матчем першого кола у Рівному, де івано-франківці зазнали сенсаційної поразки 1:2, склад «Урагану» змінився ледь не на половину. Цвєлих, Піддубний, Кулик, молодий Шотурма та Іжаковський у воротах. Той матч в онлайні автору цих рядків довелось спостерігати в компанії з Едуардом Куликом, котрий тоді на виїзну гру не поїхав. Переживання та реакцію футболіста словами просто не передати. «Краще грати на майданчику чи знаходитись десь поблизу», - розчаровано зауважив він. Рівненську поразку болісно сприйняли усі «ураганівці», тож про бажання реваншуватись годі й казати.

Розпочали господарі, як завжди, активно і з особливим вогником в очах. Стартовий натиск рівненці з честю витримали, тим паче, що Паршиков (двічі), Ярий, Кіндратів і Валенко «пробачили» гостей за недбалість у захисті, але тривати так довго не могло. На екваторі першого тайму Цвєлих з Пилипівим перехопили м'яч на власній половині і лівим флангом вийшли 2 в 2 на ворота. Удар Цвєлих голкіпер відбив перед собою, а Пилипів в боротьбі з Дармовісом заштовхнув м'яч за лінію воріт - 1:0. Гості мали дві нагоди зрівняти рахунок, але Жовтуну і Кравчуку трохи не пощастило. Другий гол був дещо схожим на перший: Павлюк промчав лівим флангом, віддав на «п'ятачок» Валенку, той розстрілював Чемериса, що прийняв удар на себе, але Паршиков просто на лінії заніс м'яч у ворота - 2:0.

З виходом Кулика у другому таймі «Ураган» заграв агресивніше і швидше, з чим молоді рівненські футзалісти в більшості випадків не справлялися. На 25-й хвилині Кравчук на підході до штрафної збив Кулика, за що побачив перед собою «гірчичника», а для гостей це був четвертий фол. Зі штрафного сам потерпілий пробив над хрестовиною, а вже за хвилину він ефектно обіграв двох захисників і точним ударом в нижній кут не залишив шансу голкіперу - 3:0. На 29-й хвилині відбулося кілька подій: спершу на майданчик вийшов молодий Шотурма, далі красень-гол у «дев'ятку» забив Цвєлих, після чого Валенко міг забивати ще, але виручив Чемерис, а за кілька секунд рівненці заробили п'ятий фол.

Івано-франківці трохи заспокоїлись, за що миттєво були покарані. Жовтун перехопив передачу Паршикова в центрі, і гості викотились «два в нуль» на Іжаковського. За хвилину небезпечний простріл зліва у падінні ледь не замкнув Тушич, однак тут же рівненці розіграли аут, і Басич забив другий гол - 4:2. Це лише розлютило господарів, тож буквально за дві хвилини вони відновили різницю у рахунку - 6:2. Спочатку Цвєлих після розіграшу ауту потужним пострілом в ближню «дев'ятку» оформив дубль, а потім Піддубний вдало зіграв на добиванні, коли голкіпер відбив удар Кіндратіва з 10-метрової позначки.

Рахунок міг бути і двозначним, якщо б Павлюк, Піддубний, Валенко, Кулик використали свої моменти, а сам Цвєлих міг забити принаймні ще тричі з гри та на 39-й хвилині з дабл-пенальті. Однак покарати гостей за сьомий фол і зробити хет-трик Валентину не вдалось - удар прийшовся в стійку воріт. За кілька секунд до фінальної сирени дебютний гол у футболці «Урагану» міг провести і Шотурма, але зробити це йому завадив воротар.

Після цієї перемоги та поразки ТВД у Луганську «Ураган» на п'яте місце у турнірній таблиці принаймі до 9 травня, коли до Івано-Франківська на матч 27 туру завітає харківський «Моноліт».

Олег ЛАНЯК, спеціально для www.futsal.sport.ua

«Ураган» (Івано-Франківськ) – МФК «Рівне» - 6:2

«Ураган»: Іжаковський - Кіндратів, Ярий, Цвєлих, Пилипів - Павлюк, Паршиков, Валенко, Піддубний - Кулик, Шотурма.
МФК «Рівне»: Чемерис (Колодюк, 30) - Петрик, Сондак, Басич, Дармовіс - Кравчук, Волох-к, Жовтун, Жак - Басюк, Тушич.
Арбітри: Щепанський, Якимишин (обидва - Львів).
Голи: Пилипів (10), Паршиков (16), Кулик (26), Цвєлих (29, 33), Піддубний (35) - Жовтун (30), Басич (31).
Попередження: Шотурма (35) - Кравчук (25).

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: Гвардиола собирается покинуть Манчестер Сити в 2025 году
Футбол | 29 марта 2024, 10:43 3
Источник: Гвардиола собирается покинуть Манчестер Сити в 2025 году

Контракт тренера истекает через год

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 2
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.