Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
6152
11

Мішель Платіні: «Буде важко, але ми переможемо!»

В Будинку футболу відбувся брифінг за підсумками робочого візиту в Україну делегації УЄФА

Мішель Платіні: «Буде важко, але ми переможемо!»

У середу, 15 квітня, в Будинку футболу відбувся брифінг за підсумками робочого візиту в Україну делегації УЄФА на чолі з президентом Європейського футбольного союзу Мішелем Платіні.

Відвідання «Олімпійського»
Головною метою візиту, за словами француза, було заслухати підсумкові звіти щодо підготовки українських міст-претендентів на право прийняти матчі Євро-2012. Двогодинному засіданню передувало відвідання Мішелем Платіні та його соратниками НСК «Олімпійський». У присутності Президента України Віктора Ющенка, голови Федерації футболу України Григорія Суркіса, віце-прем’єр-міністра Івана Васюника, міністра у справах молоді та спорту Юрія Павленка керівники європейського футболу ознайомилися з ходом реконструкції арени.



12-13 травня, Бухарест
По тому делегація УЄФА на робочій нараді заслухала звіти-презентації шести вітчизняних міст, які наразі конкурують за право називатися столицями майбутнього європейського фіналу. «Ця інформація стане підґрунтям для рішення, що його має прийняти Виконком УЄФА на своєму засіданні в Бухаресті 12-13 травня, − зазначив на брифінгу Мішель Платіні. − Саме тоді остаточно й з’ясується − скільки та які саме міста прийматимуть поєдинки Євро-2012».

Переконливі гарантії, реальна робота
Від відповіді на всі прямі та завуальовані запитання журналістів щодо назв цих міст і їх кількості в обох країнах пан Платіні дипломатично ухилявся, використовуючи притаманні йому шарм і почуття гумору. «Це − виключно прерогатива Виконкому УЄФА, − наголосив він. − Можете не сумніватися: Євро-2012 пройде там, де це буде найзручніше учасникам і вболівальникам». Другий головний висновок глави УЄФА: Україна та Польща не втратять Турнір. Незважаючи на кризу, він почув необхідні гарантії з боку керівників обох держав та їх урядів, побачив реальну роботу на місцях.

«Буде важко, але ми переможемо»
«Так, рішення віддати Євро-2012 Україні й Польщі − це справжній виклик, − зазначив Платіні. − І процес підготовки проходить не без труднощів. Багато зроблено, але ще більше треба зробити. Буде важко, але − ми переможемо! Я бачу бажання, бачу, з якою відданістю й навіть хоробрістю працює Україна на Євро-2012. Я переконаний, що всі найсуворіші вимоги УЄФА щодо умов проведення Турніру будуть виконані, що змагання пройдуть на найвищому рівні, і вам буде чим пишатися».

Україна − надійний партнер
У брифінгу також узяли участь Григорій Суркіс та Іван Васюник. «Упевнений, що протягом двох років нам удалося зарекомендувати себе надійним партнером УЄФА, − зазначив президент ФФУ. − Ми стимулювали чесне, відкрите змагання міст-претендентів та широке, прозоре громадське обговорення цього тендеру. Нинішній візит дозволить представникам УЄФА отримати повну уяву про можливості кожного з наших міст-претендентів». Григорій Суркіс також повідомив, що вже обрано керівника Місцевого оргкомітету Євро-2012 в України. Отже, директором Турніру стане Маркіян Лубківський, досвідчений кадровий дипломат.

Гол з пасу Платіні
Іван Васюник подякував президенту УЄФА та його команді. «Ви були партнерами й адвокатами України, переконуючи футбольний світ у спроможності нашої держави, разом із Польщею, гідно провести Євро-2012. Підтримуючи нас, УЄФА робить неоціненний внесок у розвиток України», − зазначив віце-прем’єр, висловивши переконання: з пасу Мішеля Платіні, отриманого в Кардіффі два роки тому, ми обов’язково заб’ємо переможний гол на користь Євро-2012.

ФФУ

Фото - пресс-служба президента Украины

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 10
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Tetiy
неее, Киев, Донецк, Харьков, Львов
nikola_piterskiy
Гость | 2009-04-15 21:05:48
Народ , так де ж правосуддя !? Михайло Платонович шо расист ?
_______________________________________________________
Ні, він не расист, він просто не любить гонорових лвів'яків.
Chernomorets-Forever
Что статью читал
Chernomorets-Forever
Гость | 2009-04-15 17:35:09
блин земляк,там же написано 12-13 мая )
та Я
nikola_piterskiy
Гость | 2009-04-15 19:31:56
а в перемишлянах будуть матчі эвро 2012 ???
_______________________________________________________
Мені Платіні сказав, що матчі будуть проходити у селі Ільник Турківського району Львіської обл, а Перемишлєни пролітають!
Modern_1
Киев, Донецк, Днепр - точно.
А вот или Харьков или Львов - посмотрим, думаю Львов.
ВладимирХарьков
з пасу Мішеля Платіні, отриманого в Кардіффі два роки тому, ми обов’язково заб’ємо переможний гол на користь Євро-2012.
__________________
шикарная аллегория! Понравилось.
BeetleLP
Chernomorets-Forever | 2009-04-15 17:30:30
У Одессы шансов нет, так что не парься.
(болельщик Черноморца)
Дмитрий Копий
В мае.
Chernomorets-Forever
А када скажут какие города будут принимать Евро?