Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3770
5

ФК Львов - Металлург Д - 0:1

Подарунок до ювілею Димитрова + ВИДЕО

ФК Львов - Металлург Д - 0:1

Порівняно з минулим туром Сергій Ковалець вирішив не міняти стартовий склад ФК «Львів». А болгарський наставник «Металурга» Микола Костов вперше у  весняній частині чемпіонату задіяв Макрідіса, залишивши на лаву запасних Фернандеша.

Перший тайм на напівпорожніх трибунах київського НТК видався млявим і гольовими моментами фактично не запам’ятався. Обидві команди часто завершували свої атакуючі діями фланговими передачами, що не приносило особливих труднощів захисникам та обом воротарям. У грі на зустрічних курсах дальніх ударів було обмаль. А якщо гравці і прикладалися до м’ячів, то влучності цього дня бракувало, зокрема, Баранцю, Мандзюку.

Футболісти «Металурга» частіше порушували правила на підступах до штрафного. В одному з епізодів грубо збили Мандзюка, але Ільків виконав стандарт надто неточно і м’яч пролетів вище воріт. Згодом сам Ільків отримав попередження за порушення правил проти  Димитрова, проте і Маріо Сержіо вистрілив у «молоко».

Початок другого тайму активніше почали номінальні господарі. Небезпечніше пробивали в рамку воріт Баранець та Лупашко, проте воротар Воробйов цього дня діяв безпомилково. Костов, намагаючись налагодити атакуючі дії, робить дві заміни, випускаючи Кінгслі та Шищенка. Але комбінаційним діям «Металурга» і далі бракувало гостроти на підступах до штрафного ФК «Львів». Дещо гостріше атакували городяни і після ударів Худзика і Мандзюка вже Воробйову доводиться рятувати ворота і демонструвати майстерність.

Металурги також часто застосовували дальню артилерію, але удари Воловика та Аракеляна особливої загрози для Марущака не становили. А ось після удару зі штрафного Чечера воротар львів’ян у кидку рятує команду, перевівши м’яч на кутовий. Намагався вразити ворота і один з найактивніших у цій грі Федорчук, але і Валерію забракло влучності і м’яч пролетів поруч з хрестовиною.

В одній з атак небезпечно прострілював Панас і знову Воробйов на перехваті грає надійно. Під кінець матчу Ковалець робить першу вимушену заміну, замінивши Мандзюка, який перед тим невдало зіткнувся з Чечером, на Ліщука.

Арбітр додав три хвилини, впродовж яких Ковалець вирішив не вдаватись до неписаних футбольних хитрощів, аби задовільнитись у цій грі бодай одним очком, і не робив більше замін. І справедливими підсумком цього матчу був би нічийний, але в компенсовані хвилини «Металург» таки провів переможний гол. Після прострілу з правого краю Макрідіса невдало відбив м’яч Лупашко і Дімітров підступним ударом сходу провів гол: м’яч, прошмигнувши під ногою Розгона, зрикошетив від газону над руками Марущака у  дальній кут воріт.

До речі, цей переможний гол стави своєрідним подарунком і для болгарина Велізара Димитрова, якому 13 квітня виповниться 30 років. До речі, для болгарина Миколи Костова це була 30 гра в українських чемпіонатах, а  для ФК «Львів» гол Дімітрова став 30-м пропущеним городянами у Прем’єр-лізі.

Цікаво, що востаннє донецький «Металург» перемагав в гостях ще в листопаді минулого року і також у Києві, обігравши «Арсенал» з тим же мінімальним рахунком 1:0.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«ФК Львов» - «Металлург Д» - 0:1
- Велизар Димитров, 92

«ФК Львов»: Марьян Марущак, Александр Жданов, Игорь Илькив, Виталий Розгон, Виталий Романюк, Борис Баранец, Владислав Лупашко, Вадим Панас, Валерий Федорчук, Павел Худзик, Александр Мандзюк (Александр Лищук, 82)

«Металлург Д»: Дмитрий Воробьев, Александр Воловик, Шина (Жоао Гонсалвеш), Марио Сержио, Вячеслав Чечер, Арарат Аракелян, Велизар Димитров, Константинос Макридис, Александр Сытник (Рикардо Рибейро Фернандеш, 78), Чиприан Танаса (Санни Эке Кингсли, 55), Джордже Лазич (Сергей Шищенко, 58)

Игорь Илькив, 40. - Арарат Аракелян, 30.

Улары (в створ): 7 (5)- 4 (2).
Угловые: 2 - 4.
Офсайды: 1 - 1.

Зрителей: 600.
Оценка поля: 3
Честная игра: 8,500 - 8,000.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ

0:1.Гол Димитрова

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lee0007
Села?! Ну не смішив би хоча б )
а что смешного?
myroslavmail
2 Гость | 2009-04-11 19:12:40
Абсолютно погоджуюсь!!! Не знаю чи не буде стидно... але те що металург виграв закономірно це факт!!! Хоча б по тій причниі що рахунок на табло!!!
2 Гость | 2009-04-11 21:14:23
Села?! Ну не смішив би хоча б )
Ярослав.ua
Гость | 2009-04-11 19:12:40
____________________________
ну в тебе і логіка - той достойний, той не достойний - ти що в федерації працюєш?)
Ярослав.ua
справедливим був би результат 0-0...
Karagynis
Нет, то опечатка! А на самом деле забили на 93 минуте!