Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2139
0

Ураган - ТВД - 5:3

«Ураган» розійшовся не на жарт

Ураган - ТВД - 5:3

В останніх матчах чемпіонату «Ураган» розійшовся не на жарт. Вдруге цього сезону видавши серію з трьох поспіль перемог, при цьому івано-франківська команда забила у ворота суперників аж 15 (!) м'ячів, а пропустила у власні - лише три голи. Після провалу з «Локомотивом» (1:8) в наступних поєдинках з «Планетою-Міст» і «Кардиналом» Олег Іжаковський двічі відстояв «на нуль», але в матчі з львівським «ТВД» цього зробити йому не вдалось...

Цього сезону керівництво «Урагану» пішло на зустріч вболівальникам, вирішивши проводити домашні матчі у зручний для них час. Тож, напевне, більшість з шанувальників міні-футболу в Івано-Франківську з нетерпінням очікували гри улюбленої команди, а вона своїх відданих симпатиків не розчарувала, здобувши чергові три очки в західноукраїнському дербі. Особливо феєричним видався перший тайм зустрічі з «ТВД», в якому глядачі побачили аж сім голів на будь-який смак.

У стартові хвилини підопічні Сергія Гупаленка просто приголомшили суперника, швидко забивши три м'ячі. Рахунок на другій хвилині відкрив Валенко. Оговтатись львів'янам не дав Сімка, котрому після розіграшу ауту точний пас, як на блюдечку, видав Цвєлих. Сам же Валентин вже за дві хвилини не залишив жодних шансів Мельнику, зі штрафного точно пробивши по центру - 3:0. Лише після цього гості вперше нанесли удар по воротах «ураганівців», на що ті відповіли ще двома гострими моментами. Однак Піддубний не встиг замкнути дальню стійку, а удар Ярого воротар відбив.

На екваторі тайму Роман Ковальчик був змушений взяти тайм-аут, після чого трохи несподівано «теведисти» зусиллями Рогачова один м'яч відквитали. Але не пройшло і двох хвилин, як Валенко з власної половини промчав по центру до воріт суперника, справа пробив повз Мельника, і Паршиков у падінні підправив м'яча у сітку - 4:1. Буквально за кілька секунд пощастило господарям, коли Сільченко з трьох влучив у перекладину.

На 17-й хвилині обидві команди потішили публіку ще двома голами. Спочатку Павлюк точним ударом в дев'ятку завершив швидку контратаку «Урагану», після чого не менш ефектно вистрілив Сільченко, котрий зльоту з дев'яти метрів увігнав м'яча під поперечину - 5:2. Далі рейд Цвєлих до воріт «ТВД» перервав Денис, за що побачив перед собою жовту картку, а на передостанній хвилині тайму Рогачов мав нагоду зі штрафного забити свій другий гол, але Іжаковського підстрахував Кіндратів, зупинивши м'яча на лінії воріт.

У другому таймі суперники знову запропонували один одному відкритий футбол, і частенько львів'яни не встигали за швидкими переміщеннями господарів на майданчику, тож були змушені фолити. Засенко зупинив нестримного Валенка лише ціною попередження, але забити більше івано-франківцям не вдавалося. Натомість «теведисти» ще раз зуміли засмутити Іжаковського. На 28-й хвилині Маржановський відпасував Сільченку, котрий зліва точно пробив ближню дев'ятку - 5:3.

Більше голів не було, в чому є певна заслуга обох голкіперів. Мельник додав впевненості своїм польовим гравцям, відбивавши небезпечні удари Валенка, Цвєлих і Піддубного, а Рогачов кілька разів потурбував Іжаковського. На 35-й хвилині після тайм-ауту Роман Ковальчик випустив Кордобу п'ятим польовим, але івано-франківці були готові до такого розвитку подій і вдало відіграли в захисті. Голкіпер «Урагану» витягнув кілька, здавалося б, «мертвих» ударів. При цьому господарям двічі пощастило, коли вже на останніх секундах їм на допомогу прийшла штанга, а потім «пробачив» і Маржановський, з трьох метрів запустивши м'яча над поперечиною.

Івано-франківці і надалі залишились шостими, але скоротили відставання від того ж «ТВД» до двох очок. Зважаючи на непростий календар львівської команди у завершальних турах чемпіонату, ця перемога може стати визначальною у боротьбі за «п'ятірку». Третє місце, наймовірніше, розіграють «Локомотив» з «Єнакієвцем».

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ТВД» (Львів) - 5:3 (5:2)

«Ураган»: Іжаковський - Кіндратів, Сімка, Ярий, Цвєлих - Павлюк, Паршиков, Валенко, Піддубний - Пилипів.
«ТВД»: Мельник - Вахула, Маржановський, Рогачов, Засенко - Хавер, Денис, Кордоба, Сільченко - Кіндій, Цимбаляк.
Арбітри: Олійник, Кравцов (обидва - Київ).
Голи: Валенко (2), Сімка (4), Цвєлих (7), Паршиков (12), Павлюк (17) - Рогачов (11), Сільченко (17, 28).
Попередження: Паршиков (37) - Денис (18), Засенко (25).

Олег ЛАНЯК. Прес-служба НФК «Ураган» (Івано-Франківськ), фото Олекси БУТЧАКА.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.