Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
5090
6

ФК Львов - Металлург З - 1:2

Нова «кара» Невмиваки за втрату концентрації + ВИДЕО

ФК Львов - Металлург З - 1:2

Матч у Луцьку двох приїжджих команд особливого ажіотажу не викликав і трибуни стадіону «Авангард» були  напівпорожніми. Зауважимо, що  ФК «Львів» для найвідданіших вболівальників «синьо-золотих» та представників львівських масc-медіа організував автобусами поїздку на Волинь. Зазначимо також, що завдяки зусиллями президента луцької «Волині» Василя Столяра, дирекції стадіону поле спортивної арени було в хорошому стані.

Порівняно з минулим туром в складі номінальних господарів ФК «Львів» замість травмованого Леонідова, який поповнив лазарет городян, місце в центрі оборони поруч зі Ждановим зайняв Розгон, який свого часу виступав і за «Волинь». А у складі «Металурга» зміни були більш суттєвими: повернулися в основу Степаненко та Аржанов, а камерунець Тейку взагалі дебютував в Україні. І саме Аржанов відкрив рахунок матчу. Після флангової передачі литовця Калонаса Аржанов, випередивши Ільківа, головою пробив впритул з дальньою стійкою. Поневолі пригадалось, що саме Аржанов досить швидко відкрив рахунок у поєдинку цих суперників у першому колі. До речі, крім цих двох голів Аржанов у нинішньому сезоні більше наразі не забивав.

Пропущений гол додав активності львів’янам, які перехопили ініціативу і декілька разів потурбували оборонців «Металурга». Одна з атака завершилась почерговим падінням у штрафному Мандзюка та Ільківа, проте свисток арбітра мовчав – на думку Деревинського все було в рамках правил. Міг відзначитись і Панас, але замість того, щоб пробивати з лінії штрафного, несподівано віддав передачу на Мандзюка, який явно не був готовий до передачі партнера. Не давали гостроти і флангової передачі, які без проблем перехоплював Жук.

Сергій Ковалець невдоволений атакуючими діями своїх підопічних, випустив на поле Худзика замість Зозулі. Проте ударів по воротах у першому таймі було обмаль, але один з них запам’ятається усім надовго, адже не часто бачиш, коли удар майже з бокової лінії залітає у ворота. І саме правий захисник ФК «Львів» Романюк застав зненацька воротаря  Жука, перекинувши м’яч через воротаря. Для 25-річного Романюка, до речі, це був перший гол серед еліти (18-а гра). А в кінці тайму після навісної передачі Романюка небезпечно пробивав у падінні головою Панас, але цього разу Жук ліквідував загрозу.

Другий тайм активніше розпочав ФК «Львів» і моменти біля воріт запоріжців не забарились. Борис Баранець потужно виконав штрафний, і Жук, не ризикуючи, кулаками вибив м’яч. Олег Лутков, не задоволений діями в  центрі оборони «Металурга», міняє Вернидуба на Перишича. Проте стримати пориви атак ФК «Львів» було запоріжцям не так той просто.
В середині тайму Романюк міг зробити дубль, але, увірвавшись до штрафного, пробив по центру воріт, де й перебував Жук. Додав агресивності атакуючим діям і 18-річний Козак, для якого  це була лише третя гра у чемпіонаті.

Згодом Ільків зробив націлену передачу у штрафний на Мандзюка, але й той головою пробив у руки воротареві. У свою чергу запоріжці могли вирвати перемогу, коли після пасу Калонаса на дальню штангу Аржанов пробив в досвідченого Марущака. Другий контривпад «Металурга» запам’ятався ударом зі штрафного Годіна, але м’яч прошмигнув над поперечиною.

Олег Лутков також намагався додати агресивності в атаці своїх підопічних, випустивши на поле нігерійця Алозіє, який також свого часу виступав за «Волинь». Проте не йому судилося стати автором переможного голу гостей. І знову у матчі відзначився захисник, тільки цього разу «Металургу» Невмивака, який після кутового удару з лівого краю у виконанні Годіна, зумів головою випередити львів’ян і пробив повз Марущака. І знову перебіг подій цього матчу нагадав гру суперників у Запоріжжі, коли «Металург» у заключні хвилини таки вирвав перемогу над ФК «Львів» з таким же рахунком 2:1.

Тож безпрограшна у чемпіонаті  серія ФК «Львів» з чотирьох матчів, яка розпочалась у Маріуполі,  перервалась саме у Луцьку. А «Металург» здобув другу у весняній частині сезону перемогу і вдруге, як і у грі із «Зорею», завдяки переможним під кінець матчів голам Дмитра Невмиваки.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«ФК Львов» - «Металлург» З - 1:2

«ФК Львов»: Марущак, Романюк, Жданов, Розгон, Илькив, Лупашко, Федорчук, Мандзюк, Б. Баранец, Зозуля (Худзик, 32), Панас (Козак, 64)
«Металлург» З: Жук, Тигорев, Невмывака, Полевой,  Аржанов, Годин, Степаненко, Калонас,  Силюк (Алозие, 82), Вернидуб ( Перишич, 61), Тейку (Кривцов, 46) 
Голы:  Романюк (39) - Аржанов (15), Невмывака (89) 
Предупреждение: Тейку (32).

Удары (в створ): 8 (6) - 6 (3)
Угловые: 3 - 4
Оффсайды: 4 - 2.

Зрителей: 3.500
Оценка поля: 4
Честная игра: 8,000 - 7,750 

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

sport.ua

0:1.Гол Аржанова

1:1.Гол Романюка

1:2.Гол Невмываки

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Таблица коэффициентов УЕФА. Англия лидирует, Италия почти догнала Испанию
Футбол | 19 апреля 2024, 16:30 8
Таблица коэффициентов УЕФА. Англия лидирует, Италия почти догнала Испанию

Украина завершила сезон на 18-й позиции 5-летнего рейтинга

Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов
Футбол | 19 апреля 2024, 10:17 1
Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов

Португалец выделил единственный клуб, который возглавлял в своей карьере

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
webster94
==============dimando | 2009-03-21 19:03:54=============
Для пущей убедительности твоих слов, советую зайти на http://www.wek.com.ua/ и посмотреть кто в этой газете:
1. шеф-редактор,
2. писатель и публицист,
3. футбольный эксперт.
Заодно прочесть статейку из этой гомна "Спасибо, Динамо! Проваливай, Металлист!". Комментарии, неугодные этим писакам можно не выставлять, рубят.
И не забыть, больше не заходить на блог Колесниченко.
dimando
Я считаю, что Колисниченку нужно запретить писать в блоги, ибо попахивает уже маразмом))
webster94
В таблице у Запорожья очков мало, а у Львова много. Что то неправильно с таблицей