Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2216
0

БАХОВСЬКИЙ: «Битися будемо з усіма командами»

МФК «Рівне» - «Кардинал» - 5:3. Післяматчеві коментарі

БАХОВСЬКИЙ: «Битися будемо з усіма командами»

Головний тренер МФК «Рівне» Юрій Баховський:

- Ваші враження від гри, чи все вдалося здійснити те, що планувалося?
- Це була дуже важлива гра в з погляду на турнірне становище команд, адже «Кардинал» входить до числа команд, які ведуть боротьбу за місця в нижній частині турнірної таблиці. І напевно суперник чудово розумів це, і тому відповідно був налаштований на гру. Можливо, на результаті гри відобразилося хвилювання футболістів за підсумковий результат, адже в гостях ми здобули перемогу з доволі переконливим рахунком. Можливо, гра дещо втратила видовищність, але ми грали на результат і дуже добре, що ми його відстояли. Протягом гри були досить нервові моменти за рахунків 2:1, 3:2 і дуже добре, що все добре закінчується. Нам вдалося швидко забити гол, а згодом подвоїти перевагу. Ми взяли гру під свій контроль. Але є проблема, як розслабимося - так завжди пропускаємо у свої ворота. Ми просто не можемо, щоб не створити собі нервову ситуацію. А потім дружно переборюємо, самими ж створені проблеми.

- Кого б ви відмітили у своїй команді?
- У сьогоднішньому матчі відмітив би прекрасну гру Дмитра Жовтуна, навіть не беручи до уваги два забитих голи у його виконанні. І напевно відмітив би гру Вадима Жака, який вийшов на гру з травмою, але попередньо відмовився від уколу і відіграв на високому рівні. Це звісно додає честі футболісту, який будь-що намагається допомогти команді.

- Чи здивував вас сьогодні «Кардинал» своєю грою у порівнянні з попередньою виїзною?
- Скоріш за все, нічим не здивував. Але якщо відверто, то виїзна гра проходила ще напруженіше, ніж звітна і тоді перемогу ми вирвали лише наприкінці гри, а так рахунок був досить слизьким – 3:2 на нашу користь. Сьогодні ми знали, що буде важке дербі і, звісно, готувалися до цього. Тому дуже раді, що нам вдалося здобути 3 очки.

- Наскільки мені відомо львів’яни підсилилися у порівнянні з першою вашою грою…
- Команда справді підсилилася, але відверто кажучи, я чекав від них більшого. Але ми просто не дали зіграти їм у свою гру. Я ще перед грою налаштовував своїх футболістів на щільну гру, щоб суперник відчував, що він грає в Рівному – на виїзді, що ми господарі майданчика. Загалом, так і вийшло. Ми грали досить щільно, не давали супернику «розгулятися». Правда, були і в нашій грі провали. Можу пригадати два таких моменти, коли вони проходили до воріт і мали чудові нагоди відзначитися. Але, загалом, ми тримали всю гру під контролем.

- Чому зараз на воротах стоїть Павло Чемерис, а не Сергій Щербаков?
- Взагалі, у Щербакова була травма, плюс Чемерис непогано відстояв дві останні гри, хоча я абсолютно не відмітив би його сьогодні. Тобто ці три пропущених голи, коли команда суперника в середньому забиває, лише гол за гру… Практично Павло пропустив сьогодні три голи. І його цілком можна звинувачувати в першому м’ячі, адже це його гол, пропущений після штрафного. І навіть ті м’ячі, які забивалися в ближній кут, які він мав ловити і не виручив.

- А ось на мій погляд Павло сьогодні неодноразово рятував свою команду від неминучого голу?
- Звісно, він мусить рятувати команду, Павло повинен це робити постійно. І не допускати, таких ляпів, як сьогодні. Сьогодні перші слова інспектора матчу: «Що це з вашим голкіпером? У вас немає воротаря! Це взагалі не воротар». Ось це його перші слова. І напевно він добре бачить ситуацію на майданчику. І я це бачу. Так, він кілька разів стрибнув, врятував команду, але якби він цього не зробив, то тоді взагалі можна було б ставити стовпчика у ворота.

- Які завдання стоять перед командою? Позаду більше половини пройденого шляху. Новачку, звісно, важко боротися з грандами. І все ж таки…
- Попереду ще багато ігор, якщо не помиляюся 9 матчів до закінчення чемпіонату. Звичайно, перше завдання, яке стоїть перед нами – це залишитися в вищій лізі, яка була озвучена ще до початку чемпіонату, і ми намагаємося її виконати, а якщо вийде наздогнати ті команди, які знаходяться зараз попереду нас, то це буде ще краще.

- Які матчі з тих, що залишилися, ви вважаєте найголовнішими?
- Взагалі ми будемо давати бій усім командам і це однозначно. Приїде 9 травня до нас донецький «Шахтар» разом зі своїми бразильцями, і ми будемо битися з ними. Але перш за все наша увага буде на матчах з нашими конкурентами, які звичайно трохи нижче класом за донеччан. До таких міг би віднести харківський «Моноліт», який ми прийматимемо вдома, сподіваюся, що в цьому матчі у нас будуть шанси. А також, на мою думку, не погані шанси в нас будуть і в домашній грі з львівською «Енергією», яка значно омолодила свій склад, хоча в цій команді є три досить досвідчених гравці. Ось з ним ми плануємо зіграти в домашніх іграх якнайкраще. А, загалом, «битися» будемо з усіма командами. Але хочу зауважити, що слабких суперників у вищій лізі немає. І це однозначно.

- Якщо проаналізувати виступ вашої команди в чемпіонаті, то можна зробити висновок, що виїзні матчі вам вдаються набагато легше, аніж домашні. З чим ви це пов’язуєте?
- Перша причина, це те що в нас молода команда і напевно підтримка вболівальників грає з нашими футболістами злий жарт. Хлопці намагаються перед своїми шанувальниками зіграти, якомога краще, але якраз з цієї причини у них не все виходить. Хлопці дуже хвилюються і це явно не йде їм на користь. А звідси і страждає підсумковий результат. А інша причина, це те, що нам напевно краще грати другим номером – від оборони. Нам набагато важче грати проти глухого захисту суперника, який в більшості матчів і використовують наші суперники в Рівному. На виїзді ми граємо від оборони, а ось вдома нам необхідно грати першою скрипкою. Інакше нас не вірно зрозуміють вболівальники, а в такому разі нам важче боротися із суперником. Для прикладу можна взяти останню гру з «Планетою-Міст». Протягом матчу ми створили стільки моментів за рахунок швидких контратак… У першому таймі, можна сказати, що ми переграли суперника по грі. Навіть інспектор Лисенчук – голова асоціації міні-футболу (футзалу) України був просто в шоці. Але це було в першому таймі, другий тайм абсолютна протилежність. Якщо говорити про попередню гру, то ми вирішили провести експеримент. У першому таймі на майданчик взагалі не виходили ні Волох, ні Сондак. Ми вирішили їх поберегти на другий тайм і за рахунок цього підсилити гру. Але, як виявилося, це зіграло проти нас. Ми розраховували, що такий крок підсилить гру команди, але вийшло навпаки. Взагалі, на мій погляд, Роману Волоху, якому вже пішов 32-ий рік, вже важко витримувати два тайми у високому темпі у вищій лізі.

Головний тренер «Кардиналу» Роман Свищ:

- Традиційне запитання. Ваші враження від гри, що вдалося в сьогоднішньому матчі.  А що навпаки, не вдалося здійснити і з яких причин? І як, на вашу думку, рахунок матчу закономірний, чи ні?
- Я з тих людей, які звикли вважати результат на табло закономірним. Це по-перше, а по-друге - це те, що емоції мене переповнюють і мені важко адекватно реагувати на такі рішення арбітра. Я вже жалівся представникам вашої преси на дії асистента сьогоднішньої гри, який дублював Дребужана і сподівався на його рішення. В деяких випадках він мав приймати головні рішення, але він просто займав очікувальну позицію. Не зарахував перший гол, який був очевидним, і після спорів та вибігання на майданчик ми таки довели, що гол був. Згодом ми випрошували у судді штрафний після явної гри суперника рукою. Взагалі, мені хотілося б поцікавитися в інспектора і в суддівської бригади, як вони дивилися за станом майданчика, раз вони не зауважили, що то був гол. Напевно, все ж таки в сітці воріт була дірка, якщо м’яч вилетів на зовні. Це я кажу стосовно суддівства, яким я дуже не задоволений. Я, загалом, чекав такого відношення, але ніколи не думав, що люди настільки нахабно себе поведуть. Але це, аж ніяк не знімає відповідальності особисто з мене і з команди загалом. Адже, загалом, ми повинні були справлятися сьогодні, і я думаю, що ми були готові до гри. Але є розбалансованість команди, хоча я просив хлопців зіграти сьогодні дисципліновано в захисті. У деяких моментах ми просто виключилися з гри. Команда Рівного, яка є досить швидкою, молодою і амбітною, підловила нас на контратаках і на тому виграла.

- Досить довгий час, а це 14 турів поспіль, ваша команда ніяк не могла здобути очки. Як на вашу думку, в чому причина попередніх невдач?
- Я все-таки вважаю, що ми заслуговуємо на більше перемог і, звичайно, на більшу кількість очок, ніж воно є насправді. Лише дві перемоги в чемпіонаті. Хоча в кожному матчі, ми ставимо перед собою високі завдання. Але, як бачити, щось в нас не виходить. Протягом чемпіонату ми підібрали гравців з «Тайму», які йому були не потрібні. Маю на увазі Цибика і Баландюха. А на початку сезону до нас прийшли Яцишин і Багряк. І зараз пробуємо займатися селекцією.

- Якщо повернутися до сьогоднішнього матчу. Дії яких гравців вас не влаштували?
- Я не задоволений діями обох воротарів, хоча вони моментами і виручали команду, але я все-таки думаю, що рівень їхньої гри мав би бути набагато кращим.

- Чи все гаразд із фінансуванням команди і не дивлячись на ваше останнє місце, які завдання на сезон?
- Відповідати на такі іронічні запитання дуже боляче, адже ви чудово розумієте звідки нам треба вибиратися. А стосовно фінансування, то в нас нема жодних претензій до керівників команди, які намагаються організувати наш тренувальний процес. Більше того, вони роблять все можливе. Я думаю, що причина поразок все-таки в нас самих, вважаю для виправлення становища потрібний час. Але я чекаю більше відповідальності від самих виконавців. Вони повинні бути більш відповідальними за результат гри. Більше хвилюватися за гру команди. Відчути відповідальність за підсумковий результат, адже він повинен лежати не тільки на моїх плечах, оскільки я очолюю колектив і несу першим відповідальність. Перш за все, у них самих повинно бути бажання залишитися в когорті найсильніших команд з футзалу в Україні.

- Ваша команда в багатьох матчах поступилася з мінімальною різницею. Як Ви вважаєте, що вам завадило здобути очки в цих іграх?
- Розумієте, є такі ігри, в яких ми створили кілька небезпечних моментів, але майстерність не дозволяє нам їх розвинути. А ось наші помилки – суперники використовують більше ніж на 50 відсотків. Тому ми напевно і маємо таку проблему. Десь епізодично нас виручають воротарі, але все рівно, це в ніяке порівняння не йде з тими моментами, які ми створюємо самі. Тому я і закликаю хлопців на тренуваннях - більше уваги приділяти індивідуальним діям, завершальним ударам – забивати чим побільше м’ячів. Адже існує така ігрова проблема і через неї ми і страждаємо. Для нас дуже болюча тема – реалізація моментів. Загалом, ми повинні забивати на 30-40 відсотків більше, ніж забиваємо зараз, і це однозначно. І само собою, зрозумілі для всіх речі, щоб здобувати очки - супернику потрібно забивати на один м’яч більше, а ніж пропускати.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Наполи стал обладателем Кубка Италии по футзалу
Футзал | 25 марта 2024, 14:36 0
Наполи стал обладателем Кубка Италии по футзалу

Неаполитанцы впервые выиграли этот трофей

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.