Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3615
2

МФК Ровно - Кардинал - 5:3

Навіть діряві сітки на завадили голепаду

МФК Ровно - Кардинал - 5:3

Сказати, що гра була досить важливою для обох команд, це не сказати нічого. Звітний матч був чи не найвирішальнішим для команд у відповідно до турнірного становища команд і звичайно обидва колективи підійшли до нього з усією відповідальністю. Як і очікувалося боротьба протягом зустрічі була досить напруженою, обидві команди мали достатньо нагод, щоб схилити шальки терезів на свою користь. І все ж таки господарі виявилися в цьому аспекті сильнішими за гостей, що і підтвердили перипетії двобою.

Дебют матчу проходив під диктовку господарів, які вирішили не відкидати справу у довгу шухляду, а вже з перших хвилин схилити шальки терезів на свою користь. І потрібно відзначити це їм в певній мірі вдалося. Уже на першій хвилині один з кращих бомбардирів рівнян Володимир Сондак перевірив реакцію воротаря, якому вдалося перевести м’яч на кутовий. Як виявилося пізніше, це була лише пристрілка. Не пройшло і хвилини, як Володимир провів свій дев’ятий м’яч у чемпіонаті, відкривши таким чином лік м’ячам у звітній зустрічі. Після повздовжньої передачі, Сондак отримав м’яч і майже з тієї ж точки, що і попереднього разу, без підготовки потужно і невідпорно пробив точнісінько в дальню праву дев’ятку. Жезло нічого не залишалося, як виконати неприємну місію і витягти м’яч із сітки воріт.

Такий перебіг подій примусив нервувати гостей, які почали раз по раз фолити і вже на 4-й хвилині гри у їхньому пасиві було 4 фоли. Протягом цього періоду часу гості не створили жодного небезпечного моменту поблизу воріт Чемериса, натомість рівняни неодноразово загрожували воротам суперника, а найбільш реальний момент для взяття воріт змарнував капітан команди Роман Волох, який зі зручної позиції відправив м’яч повз праву стійку воріт. А вже у наступній атаці рівнян все той же Сондак намагався прорватися до воріт, але Андрій Жезло, рятуючи ситуацію, вийшов за межі воротарського майданчика і відбив м’яч посланий у ствір воріт руками, за що одразу справедливо був покараний гірчичником. Волох зі штрафного знайшов у карному майданчику Жака, той пробив без підготовки. але м’яч влучив в когось із захисників і момент було згаяно.

Майже одразу після цього інциденту, головний тренер львів’ян Роман Свищ взяв хвилинну перерву, яка пішла на користь команді, адже вже наступної хвилини гостру атаку суперника рівняни перервали ціною порушення правил і Михайло Волянюк небезпечно пробив метрів з 15-ти, але м’яч після його пострілу просвистів в кількох сантиметрах над поперечиною. Згодом вже Володимир Лаба перевірив реакцію Чемериса. Захопившись атаками, гості прогавили гострий випад рівнян. На 9-й хвилині гри Петрик отримав передачу майже на центральній лінії, пройшов лівим флангом атаки і метрів з 20 пробив низом по центру воріт. Удар був настільки потужним і несподіваним, що Андрій Жезло навіть не встиг зреагувати на нього. За хвилину, небезпечно атакувавши суперника, львів’янин Волянюк побачив перед собою жовте світло, що автоматично вилилося у 5 фол. Забігаючи наперед, потрібно відзначити, що після цього «кардиналівці» заграли обережніше і за наступні 10 хвилин не заробили жодного фолу.

На таку гру рівнян гості відповідають своєю. І вже Яцишин, знаходячись по центру воріт, з-за меж воротарського майданчика пробиває повз ліву стійку. Роман Свищ робить заміну воротарів і на 10-й хвилині замість Андрія Жезла на майданчику з’являється Назар Русецький. Чи то заміна воротаря додала впевненості гравцям «Кардиналу», чи якась інша причина, але вони рішуче кинулися на штурм воріт рівнян. Небезпечну атаку ціною фолу господарям вдалося перервати, але після розіграшу штрафного стався спірний момент. М’яч опинився за лінією воріт і здавалося залишив межі майданчика після удару метрів з 12-ти Цибика. Суддя матчу Маслов вказав на удар від воріт, але львів’яни почали апелювати до судді з Мукачева Дребужана і той, порадившись з колегою і після наведених «кардиналівцями» аргументів, таки відмінив рішення колеги і вказав на центр. Як виявилося, м’яч на думку гостей таки побував у воротах. Але після потужного удару Юрія в правий кут, м’яч знайшов дірку у сітці воріт, через яку і вилетів.

Відверто кажучи важко сперечатися в правильності прийняття рішення, але в даному епізоді дивує інше. Яким чином у воротах виявилася прогалина і як перед початком гри її ніхто не помітив, хоча це входить в обов’язки суддівської бригади. Але судячи з того. що господарі надто не пручалися і таки розпочали гру з центру майданчика, м’яч таки напевно побував у воротах. Отже, таким чином на 11-й хвилині перевага рівнян стала мінімальною.

МФК «Рівне» не забарився з відповіддю і знову на вістрі атаки опинився Сондак, проте на удар Володимира справа своєчасно відреагував Русецький і відбив м’яч у майданчик. Після цього вже Лаба перевірив реакцію Чемериса. А за хвилину Танський, знаходячись по центру воріт, намагався відправити м’яч у правий кут, але Павло Чемерис у шпагаті, наче справжній гімнаст, вибив м’яч на кутовий. Рівняни огризнулися ударами зліва в ствір воріт у виконанні Жовтуна і Петрика. Вкотре в матчі на вістрі атаки опинився Сондак, але Володимир, знаходячись по центру воріт, пробив з лінії воротарського майданчика прямісінько в руки Назара Русецького. Невгамовний Волянюк, теж не давав спокою Чемерису, але його удару забракло влучності і м’яч пролетів в кількох сантиметрах від правої стійки.

Заключні хвилини проходили у більш швидкому темпі, атаки накочувалися то на одні, то на інші ворота. В усякому випадку вболівальникам на трибунах нудьгувати не доводилося. На 17-й хвилині після удару Волянюка м’яч влучив у Вадима Басюка і ледве не опинився у лівому куті воріт Чемериса, але на щастя для господарів Павло таки встиг зреагувати на підступний удар. Після передачі Басича Жовтун потужно пробив низом справа, і на цей раз рикошет від захисника вже зіграв на руку рівнянам - м’яч втретє опинився у сітці воріт «Кардинала». Окрилені успіхом, на заключних хвилинах ще двічі господарі пробивали по воротам, проте ні Сондаку, ні Дармовісу, ні двічі поспіль Басичу так і не вдалося збільшити перевагу. Отже на перерву команди пішли за рахунку 3:1 на користь МФК «Рівне».

Другий тайм, як і перший, розпочався з пристрілки Сондака, удар якого парирував Русецький. За кілька секунд Петрик гостро атакував, але знову голкіпер львів’ян виявився на висоті. Наступної хвилини вже Чемерису довелося вступити в гру після пострілу Волянюка. У відповідь чергові спроби Сондака і Басюка примусили Назара бути у бойовій готовності. Перші 5 хвилин другого тайму пройшли в обопільних атаках, а завершилася п’ятихвилинка ударом Віталія Танського – м’яч з кута воріт ногою відбив Чемерис. Згодом після вивіреної передачі партнера з центру майданчика удар справа повз ближню стійку наносив Багряк. І врешті-решт настирність «Кардиналу» увінчалася успіхом. На 27-й хвилині після прострілу Баландюха Волянюк з п’ятачка вдруге скорочує відставання до мінімуму – 3:2 на користь МФК «Рівне».

Проте відповіді рівнян вболівальникам довелося чекати не довго. Львів’яни в кількох метрах від лінії воротарського майданчика порушують правила і судді призначає штрафний. За традицією троє рівнян розміщаються на точці удару, двоє з них пробігають повз м’яч, а Басич б’є, але прямо в руки Русецькому. Гостра відповідь «Кардиналу», Чемерис виходить на перехват і м’яч таки влітає у ворота господарів. Але судді гол не зараховують. адже за мить до цього пролунав свисток арбітра, який зафіксував напад на голкіпера. Прорив правим флангом Сондака, Володимир входить у воротарський майданчик, але з ударом забарився і після спроб обвести воротаря втрачає м’яч. На 30-й хвилині швидкий випад рівнян Басич проходить лівим флангом і майже з кута майданчика прострілює вздовж воріт на набігаючого Жака, якому нічого не залишається, як з кількох метрів переправити м’яч у правий нижній кут воріт – 4:2.

Аналогічна ситуація повторилася за хвилину. Тільки тепер вже з кута майданчика простріл робив автор голу, але Волоху не вистачило кількох сантиметрів, щоб дотягнутися до м’яча. Прикру жовту картку побачив перед собою Дармовіс, яку Павло заробив за перевищення чисельного складу. Протягом однієї хвилини двічі справа пробиває Сондак, але в першому випадку м’яч пролітає повз дальню стійку, а в наступній атаці на шляху м’яча до воріт опиняється захисник. «Кардиналівці» відповідають ударом Лаби повз дальню ліву стійку і майже під кальку атака у виконанні Петрика на протилежній половині воріт. Протягом 36-37-ї хвилин гості заробляють 4-й і 5-й фол, але знову 6-го фолу від гостей невгамовні вболівальники так і не дочекалися. Жак, знаходячись по центру воріт, з-за меж воротарського майданчика б’є, але м’яч пролітає повз ліву стійку воріт.

За три хвилини до фінального свистка головний тренер «Кардиналу» бере хвилинну перерву. Після поновлення гри вболівальники чекали виходу 5-го польового гравця, але Русецький знову повернувся у ворота. А за хвилину господарі провели 5-й гол. Львів’яни розігрують м’яч на своїй половині майданчика, Назар Русецький вирішує залишити місце у воротах Валерію Брожку і щойно переступає бічну лінію, як Жовтун перехоплює передачу «кардиналівців» майже в центрі майданчика і точно відправляє м’яч у ніким не захищені ворота. Отетерілий Брожко лише встиг зробити кілька кроків у напрямку воріт – 5:2.

До закінчення матчу 2,5 хвилини, проте гості не складають зброю на милість переможця і не опускають руки. Данилюк б’є справа повз дальню стійку. Танський влучає у Чемериса і нарешті штурм завершується голом Лаби, який своєчасно зіграв на добиванні. На 39-й хвилині м’яч влучає в руку Жаку і рівняни теж одержують 5 фол. Цибик виконує штрафний, але лише відшукує у воротах Чемериса.

На заключній хвилині вже рівняни були двічі близькі до успіху, але успіху так і не досягли, а за 7 секунд до фінального свистка гостру атаку вдалося провести гостям, проте і вона не змінила рахунку матчу. Фінальний свисток арбітра перервав чергові намагання «Кардиналу» змінити результат і цікавий, безкомпромісний двобій так і завершився перемогою МФК «Рівне» з рахунком 5:3.

І хоча ця перемога і не змінила турнірного становища рівнян, проте значно його укріпила, і стала непоганим плацдармом для подальшого сходження. Але суперники рівнян, як виявилося гав теж не ловили. Одеський «Марріон» здолав в гостях суттєво омолоджену «Енергію», а сумчани здобули перемогу у Харкові над «Монолітом». Єдине, що радує, так це те, що у Львові «Тайму» поступилися житомиряни і тепер вже МФК «Рівне» не ділить з ними 13-ту сходинку, а посідає її одноосібно.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

МФК «Рівне» - «Кардинал» (Львів) - 5:3 (3:1).

МФК «Рівне»: Чемерис - Петрик, Сондак, Басич, Дармовіс - Жак, Волох, Жовтун, Басюк – Кравчук, Тушич.
«Кардинал»: Жезло (Русецький, 10) – Когут, Данилюк, Танський, Лаба, Багряк – Баландюх, Цибик, Брожко, Волянюк, Яцишин.
Судді: Дребужан (Мукачево), Маслов (Біла Церква).
Голи: Сондак (2), Петрик (9), Жовтун (18, 38), Жак (30), Жовтун (39) - Цибик (11), Волянюк (27), Лаба (39).
Попередження: Дармовіс (31) – Жезло (4), Волянюк (10).

Удари (в ствір): 23 (14) - 15 (10).

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Не Бавария. Зидан изъявил желание возглавить другой легендарный клуб
Футбол | 20 апреля 2024, 00:24 3
Не Бавария. Зидан изъявил желание возглавить другой легендарный клуб

Именитый француз может возглавить «Манчестер Юнайтед»

Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»
Футзал | 18 апреля 2024, 12:54 0
Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»

Вратарь сборной Бразилии по футзалу отметил игру Андрея Лунина против «Манчестер Сити»

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
LIR
A v zaholovky - ne MFK rovno, a MFK RIVNE!!!
mikerivne
Rivnyanam brakue dosvidu, hlopci molodi niho nikoli na takomu rivni negrav. Naberutysya trohi dosvidu i v skoromu maybutynyomu buduty v seredini tablici.