Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2044
0

Ураган - Шахтер - 1:3

Бразильска самба на франківському паркеті

Ураган - Шахтер - 1:3

Напередодні обидві команди здобули перемоги з різницею у три м'ячі, однак до звітного поєдинку підійшли з різним настроєм. «Ураган» нарешті перервав виїзну програшну серію у грі з «Монолітом», повернувшись з Харкова з трьома очками. Українсько-бразильський «Шахтар» видав просто таки «фантастичний» матч з МФК «Рівне» (9:6), в якому з 15 забитих м'ячів шість залетіло у ворота гірників, тож враження від останньої гри у багатьох залишилось неоднозначне. По-своєму особливим цей матч мав стати і для четвірки екс-гравців «Шахтаря» - Корнєєва, Пилипіва, Валенка і Кулика, котрі свого часу захищали кольори донецького клубу. До того ж, гірники обиралися до Івано-Франківська через всю Україну практично добу...

Як і передбачалось, наставник «Урагану» випустив той же склад, що у попередній  грі з «Монолітом». Вже на другій хвилині перший небезпечний момент міг закінчитись голом, коли Кіндратів обігрався з Сімкою і пробив по воротах Сухомлинова, однак м'яч влучив у стійку. Пристосувавшись до манери гри бразильців, івано-франківці зуміли протиставити супернику жорсткий пресинг та різкий перехід від захисту в атаку. Основна небезпека виходила після стандартів у виконанні Сендецького з Ярим, котрий на завершальний удар вони двічі виводили Сімку, але тому не вистачило кількох сантиметрів, щоб замкнути гострі передачі партнерів.

Кілька разів кіпера «Шахтаря» ударами з середньої дистанції перевірили Паршиков, Кулик і Павлюк. В свою чергу, Іжаковський так само допоміг господарям після небезпечних пострілів Юнакова, Тіагу, Вассури і Ромаріо. На 16-й хвилині Мансуров несподівано пробив з правого флангу, але на заваді стала стійка воріт. Проте за хвилину до перерви рахунок в матчі відкрили гості. Вассура точним пасом з ауту знайшов на «п'ятачку» свого земляка Фумаса, котрий одним рухом  перехитрив Кіндратіва, розвернувся і п'яти метрів відправив м'яча у сітку - 0:1.

У другому таймі суперники і не думали скидати обертів, запропонувавши глядачам хороший темп гри. Більше роботи з'явилося у голкіперів, які по-черзі вступали в боротьбу, відводячи небезпеку від власних воріт. У «Шахтаря» дуже активними були бразильці - Фумаса, Вассура і Ромаріо, а у господарів мали шанси засмутити колишніх одноклубників Кулик та Валенко. На 31-й хвилині івано-франківці вдало зіграли на перехопленні, Сімка коротким пасом знайшов Ярого, який майже з того місця, що і Фумаса наприкінці першого тайму, перекинув м'яча через воротаря гостей Сухомлинова - 1:1.

Одразу після цього «Ураган» міг розвинути свій успіх, однак Кулик пробив вище воріт, а потім і Валенко - поруч зі стійкою. Далі Кіндратів трохи поспішив і віддав неточну передачу на Кулика, котрий опинився сам перед воротами «Шахтаря». За шість хвилин до завершення матчу івано-франківці вп'яте сфолили, тому надалі прагнули діяти якомога акуратніше в захисті. Цим і скористався Вассура, котрий несподіваним ударом з шести метрів послав м'яча у точно лівий нижній кут воріт - 1:2. Залишалося ще чотири хвилини. Для футзалу - це дуже багато. Не зумівши досягти успіху, господарі вдались до гри п'ятим польовим тільки за півтори хвилини до фінальної сирени. Щоправда, шансів забити практично не було, а Кіндратіву навіть довелось кілька зіграти у воротах. За 10 секунд до кінця матчу бразилець Вассура поставив ефектну крапку після розіграшу ауту - 1:3. Кращий бомбардир чемпіонату оформив свій третій дубль в сезоні і знову вивів «Шахтар» на перше місце у турнірній таблиці.

«Ураган» (Івано-Франківськ) - «Шахтар» (Донецьк) - 1:3 (0:1)

«Ураган»: Іжаковський - Павлюк, Паршиков, Валенко, Кулик - Кіндратів, Сімка, Ярий, Сендецький - Пилипів.
«Шахтар»: Сухомлинов - Мансуров, Камеко, Мірошник, Тіагу - Фумаса, Вассура, Юнаков, Ромаріо - Ткаченко.
Арбітри: Гроховецький, Кравцов (обидва - Київ).
Голи: Ярий (31) - Фумаса (19), Вассура (36, 40).
Попередження: Павлюк (26).

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ спеціально для www.futsal.sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.