Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
3611
1

СЕМИШКУР: «Хей зав’яже з боксом після поєдинку з Кличком»

Естонський боксер Валерій Семишкур - про свій бій з Девідом Хеєм і колаж з відрізаною головою Кличка

СЕМИШКУР: «Хей зав’яже з боксом після поєдинку з Кличком»

Уродженець кримського міста Саки, а нині мешканець Нарви, Естонія, 33-річний Валерій Семишкур провів у своїй професіональній кар’єрі чимало поєдинків із зірковими боксерами. Він зустрічався в рингу з Торстеном Меєм, Григорієм Дроздом, Валерієм Брудовим, Вадимом Токарєвим, Енцо Маккарінеллі, Хербі Хайдом... А чотири роки тому в Британії провів поєдинок із нині головним ньюсмейкером професіонального боксу – Девідом Хеєм, імовірним суперником братів Кличків.

Бій тривав усього 96 секунд. Валерій Семишкур програв нокаутом...

- Валерію, як оціниш недавню скандальну історію з колажем, на якому Девід Хей тримає відрізану голову Володимира Кличка?
- Не розумію, навіщо Хею це потрібно. Вони обидва хороші боксери. Навіщо пакості робити? Вийди і боксуй! Вважаю, що вигравати потрібно гідно і без образ суперника.

- Пригадай, як склався твій бій проти Девіда Хея 10 грудня 2004 року у Шеффілді?
- Потиснули руки, подивились один одному в очі і почалось. Розпочався бій, як здебільшого і всі бої, без пафосу. Він не кидався, тримав дистанцію, часто «промацував» мене лівою по корпусу, шукав момент, коли я опущу ліву руку. І знайшов. Я пропустив правий прямий. Нокдаун. Далі бій продовжився. Він почав більше працювати правою. Я підняв вище руки і не побачив, як Хей увійшов на середню дистанцію і пробив лівою по печінці. На цьому поєдинок завершився.

- Як поводив себе Хей поза рингом? Чи було тоді помітно його нинішню епатажність і скандальність?
- Зустрілись ми за два дні до бою. Мешкали в одному готелі. Я, разом із людиною, що бинтує руки, прийшов обідати в ресторан, який знаходився у готелі. Сіли за столик. Девід сидів у компанії друзів, буквально навпроти мене. Він привітався з нами, запитав, як справи. Сміявся, жартував зі своїми друзями. Зірковості я в ньому не помітив. Мабуть, «зірку» він вже пізніше піймав. Наступного дня було зважування. Він також поводив себе коректно. Позували для фотографів, потиснули руки і розійшлись.

- Які шанси, на твою думку, у кожного з братів Кличків перемогти Хея?
- Віталій і Володимир – два великі боксери. Вони обидва можуть нокаутувати Хея. Тільки питання, хто з них і в якому раунді це зробить (Сміється). Якщо Хей зустрінеться з кимсь із братів, думаю Хей зав’яже з боксом після цього поєдинку. Він уже програв поєдинок (психологічно).
Хей обережний, дистанційний боксер. Йому не можна показувати слабкість, побоювання. Потрібно працювати першим номером, іншими словами – просто бити.

- Хей дійсно такий сильний панчер, як про це всі говорять?
- Він дуже сильно б’є правою рукою. У порівнянні з іншими, б’є точно і різко. Акцент робить в основному на праву руку.

Василь Танкевич

Портал Українського Боксу

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
BERNARDOS
Гм. Семишкур, продержавшийся полраунда, о Девиде Хэе, звучит как это:
Мяу!!!
~ кот под окном про каскадный резонанс
(с) absurdopedia