Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 20 июля 2022, 09:29
32097
16

КОНОПЛЯНКА: «Я плакал! Коломойский меня не отпустил в Ливерпуль за €25 млн»

Вингер «Краковии» вспомнил период, когда из «Днепра» перешел в «Севилью»

| Обновлено 20 июля 2022, 09:29
32097
16
КОНОПЛЯНКА: «Я плакал! Коломойский меня не отпустил в Ливерпуль за €25 млн»
ФК Краковия. Евгений Коноплянка

Украинский вингер польской «Краковии» Евгений Коноплянка вспомнил, как в 2015 году из «Днепра» перешел в «Севилью» и как сорвались его трансферы в «Атлетико» и «Ливерпуль»:

«Тогда я мог перейти в «Атлетико» Мадрид. Диего Симеоне утверждал, что видел меня в составе. Он спросил: «Когда приедешь подписывать контракт?» Проблема в том, что «Атлетико» нужно было продать одного игрока, чтобы взять меня. А пока меня напрягал 8-й месяц беременности моей жены Виктории. Я хотел дождаться, вернуться в Украину и забрать семью с собой в Испанию. Я ждал две недели. А затем связался с агентом: я не могу больше ждать, найди другой клуб. Через два часа он позвонил: нет проблем, «Севилья» должна тебе подойти. Мы заключили сделку.

Я перешел в клуб, который доминировал в Лиге Европы. Тогда у него было 4 победы в этих соревнованиях. При мне клуб добавил еще один трофей, а потом еще один. Конечно, если вы подойдете к 10 людям на улице и спросите их: «Ливерпуль или Севилья?», 9 человек выберут «Ливерпуль» и только один – «Севилью». Но это, все равно, великий клуб с великими традициями. Высшее качество, один из пяти лучших брендов в Испании.

Это правда, что мной интересовались «Ливерпуль», «Манчестер Юнайтед», «Манчестер Сити», «Челси», «Арсенал», «Боруссия» Дортмунд, «Ювентус», «Рома».

Сорванный трансфер в «Ливерпуль»? Я плакал! В Днепропетровск приехала делегация серьезных людей из Ливерпуля. Мы ужинали. «Сделка совершена», – сказали они. Они готовы были заплатить столько, сколько хотел Игорь Коломойский. Мартин Шкртел написал мне сообщение: «Мы ждем тебя». Стивен Джеррард также выразил свое одобрение.

Я ездил к Коломойскому: «Пожалуйста, пожалуйста, пожалуйста, отпустите меня, я осуществлю свою мечту», – умолял я. «Ливерпуль» предложил за меня 25 млн евро. Много денег. Игорь Коломойский оказался неумолим. Но я не был разочарован тем, что попал в «Севилью».

Оцените материал
(273)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 16
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Віталій Ткачук
Ну-ну). Якщо сам себе не похвалиш, то хто тебе похвалить? В Ліверпулі "перехрестилися", що не купили цього лінивця. Ще й Атлетико згадав навіщось. Сімеоне грає в закритий футбол ( не хочеться писати слово анти ),там треба "пахати" як проклятий, а лінивий Женя, навіть в атакуючій Севільї не заграв. Голеадор, блін. Наш чемпіонат значно став слабший, а Жека й в Шахтарі на лавці сидів, зараз в Краковії сидить, а "да я крутой, аж башню сносіт" нікуди не поділося. Не люблю я таких.
alekosy1961
Просто Жека лінивий вінгер
D.Lanskoy
Я дуже добре пам'ятаю той зірваний перехід і помню, що просто був дуже розлючений. Напевно, ніхто тоді не пам'ятає, як грав Коноплянка, а він був в кращій формі і був самий топчик! А Ліверпуль тоді потужно йшов до чемпіонства, і йому точно би не завадив креативний лівий півзахісник Коноплянка. Я досі вважаю, що він би додав до гри Ліверпуля і вони би взяли тоді чемпіонство, а так, команда з короткою лавкою просто не витримала кінцівку сезону і в останньому турі поступилася Челсі Севілья і була, і є командою ломових фізичних гравців без особливого креативу, Коноплянці там було просто незручно. В Ліверпулі йому було б набагато краще. Нажаль
Rolan Stkomarovskiy
Цікаво який розмір боргів був в ФК Дніпро?
Через яку суму знищили славетний клуб?
Думаю, будь-який притомний європейський клуб мав би для початку проаналізувати біографію (особливо 1980-х, 1990-х років) Ахметова, Суркіса, Коломойського, Колєснікова, щоб для початку зрозуміти - а що це взагалі за люди (з ким вони намагаються вести "бізнес"), на якому корінні вони виросли та сформувалися.
По тому як проходили перемовини по Ярмоленко, Конополянці, Драговичу - можна сказати, що власники українських клубів часто-густо поводяться як нецивілізовані та хитрі дикуни.
А українським футболістам рекомендую уважно читати власні контракти та відстоювати чіткі умови власного трансферу.
Ідеально, щоб усі контракти з футболістам перевірялися або в АМКУ, або в Мінсоцполітикою спеціальною комісією з незалежних правників на відповідність їх вимогам трудового законодавства України та Конституції України.
Футбольний клуб - це звичайний працедавець.
Власник футбольного клубу - це звичайний власник бізнесу, в якого є найманий керівник - а-ля Палкін.
Футболіст - це звичайний працівник.
Футбольні контракти з футболістами (баскетболістами, хокеїстами) в Україні взагалі можна зробити типовими відповідно до форми та тексту передбаченого законодавством (тобто щоб кістяк та наповнення футбольного контракту було однакове для усіх гравців прем'єр ліги).
Там різниця може бути лише в цифрах заробітної плати та сума трансферу.  А основи мають бути однакові - бо маємо ж професійний футбол, професійні клуби, професійних футболістів.
GloryUkraine
Єдине, що не зрозуміло, чому Коноплянка так ніде і не заграв? 
Мабуть все-таки не в Коломойському проблема, а в самому Коноплянці?
umnuy2
колома ещё тот чудила был в футболе...лишь бы суркисам и ахметову задвинуть за щеку на футбольном поле....да золотые времена безвозвратно ушедшие топ чемп  был тогда
zzg77
А як плакали інші команди до яких ти потрапив!!!
didin87
я сидел на лавке в Севильи, а мог сидеть на лавке в Атлетико или даже в Ливерпуле
скажем лавка Лунина в этом смысле гораздо круче
musuk
КолоПОмойський не тільки  кар'єри гравців руйнував, але й цілі клуби. Хто наступний?
Remark
Да все его тогда видели в Ливерпуле, однозначно его команда была, но тут Коломойский по жидовости переплюнул даже Суркисов. Хотел больше денежный куш сорвать что ли?