Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 12 августа 2021, 15:44
10929
28

Свитолина покидает турнир в Монреале, обидно проиграв Конте

Первая ракетка Украины могла закрывать матч в двух сетах, но проиграла в трех

| Обновлено 12 августа 2021, 15:44
10929
28
Свитолина покидает турнир в Монреале, обидно проиграв Конте
Getty Images/Global Images Ukraine. Элина Свитолина

Лучшая украинская теннисистка Элина Свитолина (№5 WTA) проиграла стартовый матч в рамках хардового турнира WTA 1000 в Монреале.
 
В поединке второго раунда украинка уступила британке Йоханне Конте (№41 WTA).  
 
Монреаль. Второй круг
Элина Свитолина (Украина) – Йоханна Конта (Великобритания) – 6:3, 3:6, 2:6

Поначалу все складывалось неплохо. В первой партии Элина быстро повела с брейком, после чего немного отдала инициативу, но вовремя включилась. Конта после перенесенного ковида не выглядела соперницей, которая может остановить первую ракетку Украины. Возможно, так думала и сама Свитолина.
 
В трех первых геймах второго сета на приеме Элина имела шансы брейкануть, но каждый раз ей чего-то не хватало. А вот британка своими шансами в восьмом гейме сумела воспользоваться, под шумок забрав еще и шестое очко.
 
Это довольно неожиданно подкосило украинскую теннисистку, и в финальной партии упорной борьбы не получилось. Конта, к большому удивлению, повела с двумя брейками, уверенно защищая свою подачу. За весь сет Элина не заработала ни одного брейкпоинта, заслуженно проиграв эту встречу.
 
В текущем сезоне это уже пятое поражение украинки после выигрыша первого сета. Ранее это случалось намного реже. Впрочем, как и камбэки самой Элины.
 
Это была шестая встреча теннисисток, британка победила впервые.
 
В следующем раунде Конта сыграет против американки Кори Гауфф (№24 WTA) или россиянки Анастасии Потаповой (№100 WTA).

Ранее турнир покинула Даяна Ястремская.

Оцените материал
(42)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:54 10
Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка

Мартинес достал арбитра своими выходками, но выиграл серию пенальти

«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 18:58 0
«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина

Джуд Беллингем отметил феноменальную игру украинского вратаря

Комментарии 28
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Все те ж саме. Немає стабільності та впевненості у своїх діях. Максимум на півтора сети Еліну вистачає. І якщо на ОІ вдавалося ці півтора сети видати після невдалого старту, то тут усе навпаки. Звичайно, можна зробити скидку на те, що бої Олімпіади проходили відносно недавно, і десь не вдалося відновитися, але ж Конта - це клієнтка Еліни, і вже давно нічого не показує. В кого ж тоді вигравати?
vital
Світоліній було б дуже добре вистрілити (набрати багато очок у рейтинг) на цьому канадському турнірі, чи в Цинциннаті (в цьому випадку менше часу буде для відпочинку перед шлемом). Але не склалося. Треба звикати що Торонто-2017, де Еля в форс-мажорних умовах за 2 дні виграла 4 матчі, а з цим і загалом турнір, це лише славна історія, яку ми будемо з ностальгією згадувати. За медаль на Олімпіаді Еліні звісно що великі спасибі. Але треба розуміти що її рівень гри після Токіо ж не змінився. Об'єктивно, зараз Еля якщо й може виграти який турнір, то хіба рівня інтернешнл (сучасний wta 250). Важко сказати як Еліні захистити свій півфінал на американському шоломі. А так наразі виліт Елі з ТОП-10, після аналогічних "досягнень" у 2021 Плішкової і Халеп, є дуже вірогідним. На жаль...
Saar
Я , взагалі, дивуюсь, як з такою грою на різних турнірах, вона до сих пір не вилетіла за першц десятку!????
Ekvato
Щоб виграти у Конти, треба хотіти виграти. Еля вийшла як на розминку. Не знаю, для чого сюди заявлялася, до US open ще час є, треба щось міняти, бо там захищати півфінал, куди вона не вийде однозначно, четвертьфінал буде за щастя, але ліпше, як каже Станіслав Матусевич, щоб вона вилетіла у першому колі, вилетіла з 10ки і може тоді, підуть зміни тренера і гри, бо інакше 3тє місце на олімпіаді буде останнім значимим успіхом у кар'єрі
Stelios Komnin
Проигрывать Конте - это уже перебор. Непонятно, что с ней. Проигрывает не просто часто, а абсолютно всем. По сути весь год вылетала в первых раундах. И ведь травм нет. Ястремская по ее стопам.
Vlad Veniamin
І знову перше коло і досвідос .
newkyiv
Закон сохранения энергии. Олимпиада - привет!)
Oleksandr Kelym
Скільки можна носитися із цією Світоліною , як дурень з торбою? Безумовний тенісний авторитет Навратілова давно сказала про неї: "Перед кожним турніром ми покладаємо великі надії на Світоліну - і кожен раз ВОНА ЇХ НЕ ВИПРАВДОВУЄ! " Так скільки можна за неї мусолити?!
Світоліна НІКОЛИ не буде топом! - НЕ Є І НЕ БУДЕ!
Зверніть увагу на її обличчя під час гри: це абсолютно неврівноважена особа, вкрай примхлива - тільки щось іде не так, як їй хотілося, впадає в розпач і істерику! Суцільне сюсі-пусі..... Навіть її стосунки із Монфісом це демонструють: начебто оголосили паузу, щоб розібратися у відносинах - і тут же заручини і весілля!
А її тренер? - ходе навколо та прихвалює: хіба це треба справжній гоноровій спортсменці? Але якраз Світоліна хоче чути тільки лестощі, а не правду про свою гру.
В нас є талановиті спортсменки - Костюк, Ястремська і інші і можливо з них виросте справжній лідер українського тенісу.
Даня Каспров
Та ви вже надоїли
Замість того щоб підтримати,то ви критикуєте
Спортсменці дуже важко після Олімпіади
Замість того щоб писати всяку дурню,краще підтримайте!
Saar
Згадайте як грала бельгійка Жюстин Энен-Арденн і скільки років підряд вона була 1-ю ракеткою світу. Це був Роджер Феддерер в жіночому обліку! Як вона гралв! Яка швидкість удару і скільки ейсів за матч! Ех! Світоліна і 25 % не тяне! Та ніхто не тяне зараз!
andrei saenko
Все как всегда. Деградация полнейшая.
Павло Бубенко
Жалкое зрелище...Она уже никогда не покажет теннис уровня 2017 года! Пора зачнхлять ракетку и строгать Монфисиков!
Александр Науменко
Жалюгідна гра, нічого не змінюється.
terhoha
Пора завязувать з тенісом. Не твоє це. Рожай дітей своєму афро-французу і вари борщ.
Владимир Копяк
Начинаю задавать себе вопрос - почему такой глубокий спад в игре за последние годы? Нахожу только два объяснения. Первый. До 2018 года играла на допинге,потому и грузила всех без разбору. Почему-то прекратила принимать допинг ( может мозги включила, ведь знает,чем все заканчивается для здоровья),или посчитала,что денег заработала до конца жизни. Второе. Начали делать ставки на свои игры, что повально распространено среди теннисистов. Пойматься практически невозможно,если только сам не поможешь... Третьего варианта я не вижу....
igor shmuylo
Какой тенес , у неё в голове мед. Месяч. Забудте тепер не стоит ждать побед. Теперь семейная жизнь, и боеч ,она била никакой. Вытягивать матчи не могла
Vytas Meskauskas
Зачем она вообще нужна.