Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 13 июля 2021, 02:19
32988
71

Рух готов прекратить существование. Официальное заявление клуба

Во Львове сложилась запутанная ситуация со стадионами

| Обновлено 13 июля 2021, 02:19
32988
71
Рух готов прекратить существование. Официальное заявление клуба
ФК Рух Львов. Григорий Козловский

Клуб УПЛ «Рух» из Львова опубликовал официальное заявление, в котором сообщает, что может прекратить существование из-за запутанной ситуации со стадионами во Львове (оригинал заявления на украинском языке):

«Офіційно застерігаємо УАФ: клуб готовий припинити існування. І це не ультиматум, і не загроза, це – констатація факту».

«Відбулось чергове свавілля в українському футболі, яке вкотре продемонструвало, як «Цар всія футболу» і Вадим Костюченко в ручному режимі «управляють» футболом. Сьогодні, 9 липня 2021 року, Служба стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ оприлюднила новий «Cписок стадіонів, які відповідають структурним критеріям чотирьох категорій УАФ». Згідно цього списку, зокрема, стадіон «Україна» позбавлено 3-ї категорії та переведено до 2-ї, а, відтак, проводити поєдинки Української Прем’єр-ліги на ньому не дозволяється.

За дивним збігом, чутки та приватні дзвінки зі стін Будинку Футболу про таку перспективу з’явилися у футбольному середовищі одразу після того, як ФК «Рух» задекларував саме стадіон «Україна» як головний стадіон для проведення домашніх матчів під час процедури атестації на сезон 2021/2022, а саме рішення – безпосередньо у відповідь на спільний лист трьох професійних клубів Львова до Прем’єр-ліги та ПФЛ України про готовність координовано планувати свої домашні матчі на цьому стадіоні та спільно готувати його до цих матчів.

Тільки вдумайтесь: стадіон, на якому ще недавно грала свої офіційні матчі Національна команда України з футболу, стадіон, на якому УЄФА проводила матчі Групового етапу Ліги Європи (так – саме УЄФА, а не клуби-учасники є відповідальними організаторами матчів цих змагань), стадіон, поле якого і до нині залюбки резервують суперники чоловічої та жіночої Національних команд та клубів-учасників Єврокубків для позарегламентних передматчевих тренувань у Львові – визнано непридатним для проведення матчів української Прем’єр-ліги.

Без пояснень. Без вказання, що такого катастрофічного раптово сталося з інфраструктурою стадіону. Бо ще декілька місяців тому, коли УАФ вперше затверджувала списки стадіонів за категоріями – було можна. А тепер, через декілька місяців, уже, виявляється – ні.

Страшний буревій, що недавно пронісся над Львовом, на стадіоні «Україна» не повалив нічого. Інших катаклізмів – теж не було. Так що ж сталося? Та й, нарешті, до чого тут наш клуб?

ФК «Рух» до недавнього часу не висловлював свого інтересу до проведення домашніх матчів на стадіоні «Україна». Та й зараз не має такого стратегічного довготривалого інтересу. Після виходу до Прем’єр-ліги клуб уклав угоду та добросовісно намагався згідно неї проводити домашні матчі сезону 2020/2021 на «Арені Львів».

Процеси руйнування стосунків розпочалися на початку 2021 року не з нашої ініціативи. Нове керівництво Арени спільно з Українською Асоціацією Футболу вирішило «повісити» на львівські клуби-учасники УПЛ левову частину витрат на підготовку стадіону до матчів Національної збірної, що планувалися на березень, та ще й примусово виселило їх із свого ж стадіону, повністю поламавши календар змагань елітної ліги національних змагань з футболу.

Хочемо нагадати, що «Арену Львів» побудували на землі, яка належала громаді міста Львова, за кошти львів’ян. А з місцевого бюджету було виділено понад 120 мільйонів гривень на початок будівництва і на проект стадіону. Це все свого часу, як і частку міста в статутному капіталі ДП «Арена Львів», було абсолютно безкоштовно передано в державну власність. І тепер київське «керівництво» викручує руки львівським клубам та намагається позбавити львівських вболівальників права відвідувати матчі за участю команд УПЛ на головному стадіоні Західної України.

Також нагадаємо усім небайдужим та і чиновникам УАФ про те, яке беззаконне рішення виніс Комітет з питань стадіонів спільно з Комітетом національних збірних 1 березня 2021 року. Вдумайтесь: Комітети УАФ заборонили клубу, у якого діючий договір зі стадіоном, проводити матчі на цьому стадіоні. А далі більше: іншим рішенням Комітет з питань стадіонів УАФ дає дозвіл на проведення матчу під егідою УПЛ на стадіоні СКІФ, який не внесений в Реєстр стадіонів, на яких можна проводити матчі УПЛ. І після цього ці люди нас вчать, як «футбол любити і розвивати»?

А далі змінилися і умови подальшого співробітництва з «Ареною Львів» для клубів. Окрім суттєвого збільшення орендної ціни, стадіон вирішив залишити за собою право самостійно і безконтрольно використовувати у прохолодну пору року дорогі енергоносії, змушуючи при цьому платити за це клуби. Коли бракує розуму і професіоналізму в прагматичних підходах до утримання футбольного поля – розум і професіоналізм вирішили замінити електроенергією за чужий кошт. Це – не партнерство. А елементарне здирництво.

Природньо, ФК «Рух» не погодився на такі умови і був змушений шукати альтернативні засоби участі у змаганнях ПЛ. Власне таким, змушеним кроком, котрий, водночас, продемонстрував, спільне розуміння і компроміс між, здавалось би, супротивниками на місцевому футбольному полі, стало рішення 3-х клубів проводити домашні матчі на стадіоні «Україна». І тепер включено безпрецедентно нахабний адмінресурс, котрий, без сумніву, стимулюється з найвищих кабінетів Будинку Футболу.

Жоден чиновник – ані урядовий, ані футбольний – за 10 років палець об палець не вдарив, щоби хоча б завершити здачу в експлуатацію шалено дорогого об’єкту, вартість якого в процесі будівництва зросла в рази у порівнянні з проектною (якщо хто не знає – «Арена Львів» і до нині не здана в експлуатацію). За 10 років не зроблено нічого, щоби якось по-господарськи комерціалізувати і вдихнути реальне життя у цілком холостий об’єкт посеред поля – вирішили адмінресурсом змусити платити за свою бездіяльність тих, хто щиро і самовіддано намагається підтримувати і розвивати футбол у місті Львові. А керівники УАФ при цьому ще й вирішили методами слона у посудній лавці засвідчити «хто у домі господар».

Звичайно, ФК «Рух» та ПФК «Львів» мали план «Б» і при проходженні атестації подали стадіон «Україна» як домашню арену на новий сезон. Але відбулась закулісна змова керівництва «Арени Львів» та Української асоціації футболу, яка полягає в тому, щоб змусити львівські клуби грати там, де прагнуть саме вони.

Рішення по стадіону «Україна» – абсолютно замовне! Його замовник, ми твердо переконані – «Цар всія футболу». Виконавець замовлення – Вадим Костюченко. Мета замовлення – показати, хто «рулить» в нашому футболі, хто тут патрон і до кого треба приходити на поклін і з ким вирішувати питання. Сміємо нагадати шановним панам з УАФ: львів‘ян ще ніхто на коліна не ставив і не поставить. Можете в цьому не сумніватись!

Підтвердженням замовного характеру рішення по «Україні» є те, що у переліку стадіонів 3-ї категорії залишилися арени, на яких, на відміну від стадіону «Україна», відсутній підігрів, відповідне освітлення, через що вони не могли повноцінно приймати матчі Чемпіонату УПЛ у минулому сезоні. До вашої уваги загальновідомі приклади:

  • стадіон у Чернігові, на якому відсутній підігрів, повністю аварійна трибуна і відсутня супутня інфраструктура, – 3-ї категорії.
  • стадіон «Авангард» в Ужгороді, на якому відсутній підігрів, система освітлення і не відповідає ще багатьом критеріям УПЛ, – також 3-ї категорії.
  • на НТК ім. В. Баннікова, який не має 3-ї категорії, в разі потреби, яку звісно ж визначає УАФ (читай «Цар всія футболу»), можна проводити поєдинки УПЛ;
  • є також багато запитань і до стадіонів у Кропивницькому, Черкасах, Миколаєві. Але вони теж 3-ї категорії.

Справу по стадіону «Україна» «склепали» на коліні, в найкоротший час, бездоказово, в найкращих традиціях НКВД. А УАФ перетворилась в Політбюро ЦК КПРС. Це не структура, яка розвиває футбол, це структура, члени якої відверто паразитують на футболі і вважають себе повелителями і вершителями доль в українському футболі.

Нагадаємо шановним панам з УАФ, що ФК «Рух отримав від Комітету атестації футбольних клубів Атестат на право участі в УПЛ в сезоні 2021/2022 р.р. з основним стадіоном для домашніх матчів саме стадіоном «Україна». Для цього на вимогу Комітету з атестації клуб надав договір зі стадіоном і всі необхідні документи.

Ніхто навіть не намагався зобразити конструктивний підхід до справи. Якщо й справді є якісь недоліки в діяльності стадіону «Україна», то їх, у робочому режимі, можна назвати і дати час на усунення. А тут просто «без суду і слідства», без обговорення і дискусій. 8-го липня на стадіон прибула «інспекція» в складі двох геть рядових клерків, а 9-го липня (чи встигла ця «інспекція» повернутись до Києва і надати звіт про свій візит до Львова?) – стадіон «Україна» вже позбавлено 3-ї категорії.

Таким чином, на футбольний клуб «Рух» здійснюється жорсткий тиск з боку УАФ, яка своїм рішенням може знищити ще один клуб УПЛ, стерти його з футбольної мапи України. Переїжджати і грати домашні матчі на стадіоні іншого міста і ставати черговим клубом-безхатьком наміру не маємо.

Працювати і віддаватися на благо і розвиток футболу у такій системі – немає сенсу. Відтак, офіційно заявляємо, якщо до 3-го туру УПЛ, в якому «Рух» повинен зіграти перший домашній матч у новому сезоні, керівництво УАФ не дозволить проводити матчі УПЛ на стадіоні «Україна», «Рух» та професійна дитяча Академія клубу припинять свою діяльність.

Думай-ТЕ! Вирішуй-ТЕ!

P.S. Сьогодні ж, навздогін рішенню УАФ про позбавлення стадіону «Україна» 3-ї категорії, керівництво «Арени Львів» надіслало ФК «Рух» нову «комерційну» пропозицію – збільшивши орендну плату за один матч ще на 30% – до 270 тис. грн. за матч. Це, мабуть, «комісія» керівництву УАФ за лобіювання інтересів?».

Оцените материал
(141)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 71
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Ничего себе новость! Хотя ожидать от ОПГ УАФ с предводителем павелкой чего-то вразумительного мог только человек,далекий от реалий украинского футбола. Меня удивило другое - почему этот ушлепок костюченко до сих пор на свободе, ведь за подделку диплома о высшем образовании,этот неуч с незаконченным средним образованием,давно должен сидеть на нарах! А он продолжает рулить нашим футболом,решает кого назначить председателем региональной ассоциации, кого принять или убрать с исполкома , какого арбитра и на какую игру поставить.... А сейчас еще орден от Зеленского получит за эпохалное выступление сборной команды,плюс поллимона зелени премии... А народ молчит и хавает этот беспредел .Хавайте дальше,если вас всех устраивают эти воры и бандиты....
Vladislav Pohily
А еще смешно выглядит, когда все начинают возмущаться только тогда, когда это коснулось их. Когда мочат кого-то другого все делают вид, что не видят, потому что не хочется ссориться с Павелко, а если точнее Ахметовым. Захотели бы 2\3 клубов УПЛ завтра бы всех этих Костюченок\Павелок в нашем футболе не было, но этого конечно не будет.
Владимир Коновалец
А хтось знає про те,що готуються документи на Павелку і Шевченка,щоб їм присвоїти звання Героя України за успішний виступ на ЕВРО? В одночас припиняють кримінальні справи по Павелку,подання вже у Венідиктової....Ось такі справи в нашому футболі.... Ось чого коштує один удар Добика по воротам...Смішно,правда?
sahka1981
По сути прав, Павелке все мало...
"Стадион в Чернигове, на котором отсутствует подогрев, полностью аварийная трибуна и отсутствует сопутствующая инфраструктура – 3-й категории.
Стадион «Авангард» в Ужгороде, на котором отсутствует подогрев, система освещения не отвечает еще многим критериям УПЛ, – также 3-й категории."
ну а это вообще просто цирк, такое только у нас возможно.
Vladislav Pohily
Реально базар лига. При чем как со стороны УАФ, где двойные стандарты стали нормой, так и со стороны президентов клубов, которые напоминают девочку подростка, что постоянно истерит и грозится порезать вены.
Роман Шустик
Ось чому в нас нема футболу-і не буде!!Поки всякі Павелки і Костюченки при керівництві!А всі решта сидять язик в сраку засунули -і мовчать.
Вова Бойко
Павелко і Уаф сільнєйша мафія! Але вони думають що ніхто цього не знає)))
axylinam
На самом деле всё просто-нет своего нормального стадиона -нет и лицензии,наши футборльные власти погрязли в уголовщине-раздают лицензии сапожникам,у которых даже нет своих сапог, такое ощущение,что за взятки раздают лицензии кому попало
UKRAINE FAN
Никогда в Украинском футболе не было порядка и законов . Все бандиты работают по понятия
Rys2575
Чемпіонат ще не розпочався а вже стільки скандалів та інтриг
Андрей Гинов
Потому что повелко уничтожил весь украинский футбол. И его не то что надо снимать, его сразу садить надо. Оно чм*
sahka1981
Таким чином, на футбольний клуб «Рух» здійснюється жорсткий тиск з боку УАФ, яка своїм рішенням може знищити ще один клуб УПЛ, стерти його з футбольної мапи України. Переїжджати і грати домашні матчі на стадіоні іншого міста і ставати черговим клубом-безхатьком наміру не маємо.
Працювати і віддаватися на благо і розвиток футболу у такій системі – немає сенсу. Відтак, офіційно заявляємо, якщо до 3-го туру УПЛ, в якому «Рух» повинен зіграти перший домашній матч у новому сезоні, керівництво УАФ не дозволить проводити матчі УПЛ на стадіоні «Україна», «Рух» та професійна дитяча Академія клубу припинять свою діяльність.
Думай-ТЕ!
Вирішуй-ТЕ!
P.S. Сьогодні ж, навздогін рішенню УАФ про позбавлення стадіону «Україна» 3-ї категорії, керівництво «Арени Львів» надіслало ФК «Рух» нову «комерційну» пропозицію – збільшивши орендну плату за один матч ще на 30% - до 270 тис. грн. за матч. Це, мабуть, «комісія» керівництву УАФ за лобіювання інтересів?"
Алексей Есенин
зачем столько слов. берите пример с олимпика. молча по английски
Микола Унгурян
та зрозуміло що рішенна УАФ на користь "АрениЛьвів", як і зрозуміла позиція клубів, які не хочуть платити більше лише тому що хтось вхожий у високі кабінет УАФ.
і саме цікаве що федерація сама себе заганяє в глухий кут, коли одних атестує, інших - ні.
ЦЕ лише 3 місяця тому прийняли рішення про збільшення клубів, а зараз багатьом клубам "обрізають" можливість грати
MasterSith_2013 Кысельов
Нагадаю для тих хто забув що ще не так давно як Шахтар проводив свої матчі на Львів арені перед новим сезоном у них теж виникли проблеми з керівництвом стадіону але щоб нероздувати з мухи слона і так як Львів в них був місцем де вони просто проводять матчі зіслались на те що їхнім уболівальникам далеко добератись потом перебрались на Металіст хоча Шахтар Львів Арені платив немалі кошти там теж булу нюанси через які Шахтар і зїхав в фінансовому плані. І тут діло не в тому чи ніщи клуби тут пішли на принцип просто як є договір то нетреба зажиратись це те що робитьть їхнє керівноцтво дають гроші по договорі а вони ще хочуть чорний нал. хай сосуть рєпу.
nika007
Даёш Маталлист и Кривбасс сразу в УПЛ
cucumber
все бабло пошло на горнолыжный курорт, на аренду не осталось!
__Funny_Cat
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Panama2830
Не вірю….
SeM077
Можна винити і розказувати УАФ в неправильних діях, якби сам Козловський подібними діями не займався в Львові. УАФ = Козловський